InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Sníte o vlastní sauně? Nechte si ji vyrobit na míru přímo od truhlářů

13.02.2024
Jste pravidelným návštěvníkem sauny v místním wellness hotelu? V takovém případě jste si pravděpodobně tuto činnost oblíbili natolik, že sníte o vlastní domácí sauně. Ta vám poskytne bezkonkurenční klid, příjemný relax jen několik kroků od gauče i řadu dalších benefitů. Kdo vám postaví řešení přímo na míru?
Ilustrační snímek | Zdroj: anderskafka.cz

Užijte si zdravotní benefity


V dnešní době už moc dobře víme, jaké všechny zdravotní benefity s sebou přináší pravidelné saunování.

Krátkodobý pobyt v teple zlepšuje prokrvení orgánů i svalů, což má za následek lepší regeneraci po náročné fyzické aktivitě. V některých případech se dokonce dočkáte i rychlejší rekonvalescence po zranění.

Stejně tak podpoříte svůj imunitní systém (zvýšíte produkci bílých krvinek), vyplavíte nečistoty ze své pokožky, snížíte míru stresu, zlepšíte svou náladu a dočkáte se mnoha dalších výhod. Zkrátka a dobře - domácí sauna je ideální krok k lepšímu životu.

Oblíbené typy saun


Zdaleka nejpopulárnější volbou je samozřejmě typická finská sauna. Ta funguje na základě horkých kamen, jež ohřívají vzduch. V dnešní době je určitě lepší investovat do snadno ovladatelného elektrického vytápění. Díky němu stačí otočit čudlíkem, a ihned si navolíte požadovanou teplotu.

Tento typ sauny je pro vaše tělo o něco náročnější, takže je potřeba dodržovat doporučené cykly. Vyšší náročnost však znamená, že získáte více zdravotních benefitů než v případě infra sauny.

Ihned v závěsu z hlediska popularity je infra sauna. Tu vyhřívá infra záření, jež je mnohem méně náročné pro váš organismus. Teplota vzduchu v infra sauně málokdy přesáhne 50 stupňů Celsia, takže je daný způsob relaxu vhodný i pro citlivější osoby.

Infra záření proniká přímo do vaší pokožky, odkud se následně získané teplo rozvádí do svalů i dalších částí vnitřku těla. Takový způsob odpočinku tedy pomáhá s regenerací svalové hmoty a zlepšuje vaši pokožku. Oproti finské sauně však nenabízí tak pestrou škálu zdravotních benefitů. Díky menší náročnosti této metody můžete sedět v sauně klidně i déle než půl hodiny.

Za zmínku stojí i parní sauna. Daná varianta se od předchozích dvou typů liší už na první pohled - není totiž obložená dřevem, nýbrž keramickou dlažbou. Teplota uvnitř kabinky dosahuje maximálně 60 stupňů Celsia, zatímco vlhkost vzduchu činí téměř 100 %. Srdcem konstrukce je parní generátor.

Pára skvěle působí na dýchací cesty, pomáhá při boji s celulitidou a revmatismem, čistí póry a urychluje funkci metabolismu. Přesně proto ji nepodceňujte a popřemýšlejte i o této možnosti.

Výroba kvalitních saun na míru


Toužíte po opravdu luxusní a úsporné kabince? V takovém případě je pro vás nutností sauna na míru.

V naší zemi se mezi přední výrobce řadí třeba známá společnost ANDERS&KAFKA, jež za více než sedmnáct let praxe vybudovala stovky saun na přání. Některé z nich stojí uvnitř domů, jiné na terase, či balkoně. Problémem není ani oddělená kabinka přímo na vaší zahradě. Nezáleží na tom, jestli sníte o finské, infra, parní, BIO, nebo spíše kombinované variantě.

Vše začíná kompletním návrhem na základě vašich požadavků. Budete si moci vybrat z pestré škály dřevin (i tropických). Stejně tak si poručíte kompletní vnitřní uspořádání, což platí i pro zabudování vlastního audio systému, osvětlení, skleněného stropu pro sledování noční oblohy...

Nemusíte se ničeho obávat - zmínění odborníci vám se vším rádi poradí a provedou vás celým procesem. Následně se podíváte na finální návrh i cenovou nabídku, vše odsouhlasíte a počkáte si na výrobu, doručení, montáž, zkoušku funkčnosti i instruktáž k používání jednotlivých komponentů.

Rozklikněte si webové stránky těchto odborníků pod odkazem výroba saun v České republice a splňte si svůj sen.

Autor: Pl
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Mějte teplotu i vlhkost v interiéru pod kontrolou

Vytápějte, větrejte i ochlazujte interiér efektivně! Jak na to? Poradíme vám. Zdravý interiér je čistý, s adekvátní teplotou i vlhkostí. Tyto dvě veličiny spolu velmi souvisí. Zatímco teplotu se měří teploměry, vlhkost pak vlhkoměry. HVAC systém je ...

Rekonstrukce domácnosti? Se správnými odborníky vás nic nezaskočí!

Plánujete právě větší či menší rekonstrukci? Nebo snad úplně novou výstavbu? Ať tak, či onak, musíte počítat s celou řadou důležitých maličkostí - shá ...

Zaokrouhlení designu a funkcí: HS portály přinášejí novou éru posuvných dveří

V dnešní době, kdy se design a funkčnost prolínají v každodenním životě, je důležité mít inovativní prvky i v domácím prostředí. S příchodem HS Portál ...

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Doporučujeme



Neděle 19.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »