Středa 15.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Ekonomika » Novinky.cz
Novinky.cz Zdroj: Novinky.cz |

Muž podezřelý z loupeže v Praze na útěku: Komedie se záchvatem mu nevyšla, tak vsadil na sebepoškození

Po muži podezřelém z loupežného přepadení pátrají policisté v Praze, kde ve středu ráno utekl z psychiatrického zařízení. Původně ho policie zadržela, muž ale dělal vše pro to, aby se dostal z dohledu policistů, například předstíral epileptický záchvat, což odhalil lékař v nemocnici. Nakonec se muž schválně poranil, načež putoval na zmíněnou psychiatrii.

Jindřišskou nikdo nechce. Pošta začíná prodej centrály vzdávat

Pobočka hlavní pošty, největší v Česku, bude zřejmě sloužit veřejnosti i další roky. Česká pošta ani na druhý pokus nenašla zájemce, který by byl ochoten za historickou budovu zaplatit přes 1,5miliardy korun.

Babiš jásá. Pavlův rozhovor o Ukrajině vyvolal humbuk mezi politiky

Podmínky vyjednávání o míru musí určit sama Ukrajina, prohlásila pro Novinky ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Reagovala tak na rozhovor prezidenta Petra Pavla, který pro Sky News uvedl, že bez míru na Ukrajině není možné zemi přijmout do Severoatlantické aliance. Pavel však připustil, že by případný mír mohl být uzavřen na základě „kompromisu“, se kterým ale podle něho musí souhlasit Kyjev. To kvitoval předseda ANO Andrej Babiš. ...

Meteorologové varovali před silným větrem

Centrální části Česka zasáhne ve středu silný vítr. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu, která doplňuje již platné varování před nebezpečím vzniku požárů.

Řidič nákladního auta nedal na Olomoucku přednost motorkáři a smetl jej

V nemocnici skončil v úterý šestadvacetiletý motorkář poté, co mu na křižovatce poblíž Šternberka na Olomoucku nedal při odbočování přednost pětapadesátiletý řidič nákladního auta. Smetl jej zadní částí přívěsu. Novinky o tom ve středu informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Blinken se v kyjevském baru vytáhl s kytarou

Šéf americké diplomacie Antony Blinken se v úterý večer během návštěvy Kyjeva převlékl do neformální košile a džínů a vyrazil s hostiteli do jednoho z podzemních barů. S kytarou v ruce se tam předvedl coby hudebník a zpěvák.

Portál spojující New York a Dublin museli po dvou týdnech zavřít. Lidé se před ním odhalovali

Ani ne před dvěma týdny propojily města New York a Dublin portály. Nejde o žádné zázračné teleporty, ale o umělecká díla, která pomocí obrazovek se živým přenosem umožnila obyvatelům obou metropolí vzájemně interagovat. Úřady však nechaly atrakce dočasně vypnout kvůli nevhodnému chování některých lidí, kteří se před obří čočkou obnažovali.

Kočárek do ruky a po schodech dolů. Bariéry v pražském metru ani po 50 letech nezmizely

Kdo minulý týden ve středu zavítal do stanice metra Kačerov, kde se s velkou pompou slavilo padesáté výročí pražské podzemní dráhy, mohl si připomenout nejen tyto historické okamžiky, ale i fakt, že tato jedna z prvních stanic není ani po dlouhých letech bezbariérová. Takových je 15 stanic z celkových 61, u řady z nich by se to ale mělo v dohledné době změnit.

EK zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky na 1,2 procenta

Evropská komise (EK) ve středu mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky. Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se podle její nové prognózy zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. V příštím roce nadále počítá se zrychlením růstu na 2,8 procenta. Komise to uvedla ve svém jarním hospodářském výhledu.

Dal jsem si čtyři piva, přiznal řidič, který mercedesem přelétl přes svodidla

Silně opilý byl čtyřiačtyřicetiletý řidič mercedesu, který v úterý odpoledne přelétl s vozem u Bochoře na Přerovsku přes svodidla na pole. Po nehodě, o které již Novinky informovaly, nadýchal přes tři promile. Přiznal, že před jízdou vypil čtyři piva. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Cermat má školám předat výsledky didaktických testů státních maturit

Výsledky didaktických testů státních maturitních zkoušek, které studenti dělali začátkem května, má do dnešního dne, tedy během středy, státní organizace Cermat předat školám. Nejpozději ve čtvrtek je školy dají studentům.

Služební pes Eman vyčenichal na Českolipsku muže, který se vloupal do chalupy

Policisté z Žandova na Českolipsku měli na začátku května prověřit vloupání do chalupy v obci Blíževedly. Vyznamenali se při tom policejní služební psi Miky a Eman.

Microsoftu hrozí pokuta 525 miliard korun kvůli aplikaci Teams

Pokuta až ve výši 525 miliard korun hrozí americkému Microsoftu za spojování softwarových produktů Teams a Office, tedy chatovací a videokonferenční aplikace s kancelářským balíkem. Uvádějí to zdroje deníku Financial Times, podle kterých Evropská komise plánuje žalobu proti softwarovému gigantu z důvodu narušení hospodářské soutěže.

Mohamed Amra, zvaný Moucha. Vězně osvobozeného při brutální přestřelce hledá celá Francie

Kdo je Moucha, nejhledanější muž Francie, který v úterý za bílého dne uprchl z vězeňské dodávky? Vysoce postavený gangster zapojený do mezinárodní sítě obchodníků s drogami, obviněný z únosů a vražd, spíš vykonavatel než mozek mafie.

Malíř a sochař Jaroslav Róna: Obrazy nerad popisuji. Každému se rozběhnou vlastní asociace a příběhy

V pražské Trafo Gallery probíhá do 16. 6. 2024 výstava Jaroslava Róny s názvem The Explorer. Jeho rukopis okamžitě rozpoznáme: barevná expresivnost, jasné kontury a srozumitelnost nepřehlédnutelná v malbě i sochařské tvorbě.

„Swiftonomika“ se valí do Evropy. Jen ve Velké Británii fanoušci utratí téměř 29 miliard

Popová hvězda Taylor Swift minulý týden odstartovala evropskou část svého turné Eras Tour a stejně jako v případě USA i Evropa čeká, že beznadějně vyprodané koncerty napumpují do tamních ekonomik obrovské peníze. Jen ve Velké Británii se odhaduje, že celková útrata fanoušků přispěje do britské ekonomiky částkou dosahující téměř jedné miliardy liber (28,8 miliardy Kč), informoval server televizní stanice BBC. ...

Mohutný otřes v polském dole v Myslowicích nepřežil ani třetí pohřešovaný horník

Ani třetí horník, který byl nezvěstný až do středečního rána, nepřežil silný otřes v dole Wesola v polských Myslowicích ve Slezském vojvodství, k němuž došlo v úterý v hloubce takřka 870 metrů. Lékař před půl osmou ráno konstatoval jeho smrt, informovala Aleksandra Wysocka-Siembigová, mluvčí Katowického uhelného holdingu (PGS).

Nejdřív musí skončit válka, pak se bude řešit Ukrajina v NATO, řekl Pavel

Dokud probíhá válka a není v regionu mír, není možné Ukrajinu přijmout do Severoatlantické aliance, uvedl český prezident Petr Pavel v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky News. Podle něj by bylo naivní si myslet, že Ukrajina v dohledné získá zpět všechna Ruskem okupovaná území. Nejdříve je třeba zastavit válku a až poté lze jednat o „budoucím uspořádání“. Připustil však, že toto uspořádání by mohlo být vyřešeno „kompromisem“, s nímž ale musí souhlasit sama Ukrajina. ...

Prigožinův hrob zalili betonem

Hrob zesnulého velitele ruských wagnerovců Jevgenije Prigožina byl devět měsíců po jeho smrti zalit betonem. Spekuluje se o tom, že na hřbitově v ruském Petrohradě vznikne žoldnéřovi pomník.

Vážná nehoda auta a motorkáře na D10. Projíždějící řidiči si následky fotili

Vážná zranění ve středu ráno utrpěl řidič motorky po střetu s osobním autem na dálnici D10 u Prahy. Záchranka muže přepravila do nemocnice vrtulníkem. Kromě vyšetřování okolností nehody policie řešila také šoféry, kteří jeli kolem a následky nehody si fotili na mobil.

Zdroj: Novinky.cz - novinky.cz
12:11:02 | 15.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD