Neděle 19.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Globe24.cz
Globe24.cz Zdroj: Globe24.cz |

Tusk: Polsko dá miliardy na opevnění hranice s Ruskem a Běloruskem

18. 5. 2024 | Polsko se chystá investovat devět miliard zlotých (přibližně 58 miliard korun) do zlepšení bezpečnostních opatření na hranicích s Ruskem a Běloruskem. Oznámil to premiér Donald Tusk. Varšava plánuje i výstavbu opevnění. 

Střely ATACMS opět v akci a ničivý úder: Ukrajinský útok zničil stíhačky a palivová zařízení

18. 5. 2024 | Ukrajinský útok na ruskou leteckou základnu Belbek na okupovaném Krymském poloostrově tento týden zničil tři ruská letadla a palivové zařízení v blízkosti hlavní přistávací dráhy.

Trump promluví na mítinku asociace držitelů zbraní

18. 5. 2024 | Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump v sobotu vystoupí na výročním zasedání vedení Národní asociace držitelů zbraní (NRA). Půjde o jeho deváté vystoupení na akci vlivné lobbistické skupiny, informovala agentura Reuters. Od Trumpa se v USA čeká, že bude ostře vystupovat proti novým omezením vlastnictví střelných zbraní. 

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

18. 5. 2024 | Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

18. 5. 2024 | NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Olympijské příměří? Francie u Zelenského nepochodila

18. 5. 2024 | Každým dnem se blíží začátek letních olympijských her ve Francii, jejíž představitelé vyzvali Ukrajinu, aby zvážila příměří během sportovního zápolení. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj takovou výzvu odmítl. 

Atentátník na Fica míří do vazby. U soudu platila přísná bezpečnostní opatření

18. 5. 2024 | Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Obviněného dnes k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. K atentátu na politika došlo ve středu, zdravotní stav premiéra zůstává vážný, nicméně je stabilizovaný. 

Analytici rozebrali Putinova slova o mírových jednáních. Chce ovlivnit Západ

18. 5. 2024 | Analytici z amerického Institutu pro studium války (ISW) se podívali do hlavy ruského prezidenta Vladimira Putina. Rusko podle nich předstírá zájem o mírová jednání, aby ovlivnilo přemýšlení západních spojenců Ukrajiny. 

Ficův převoz jinam není možný. Pozitivní prognóza se podle Kaliňáka blíží

18. 5. 2024 | Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je nadále vážný, nicméně stabilizovaný, uvedla ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Fico, jehož po středečním výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelil atentátník, zůstává pro tuto chvíli v nemocnici v Banské Bystrici. 

Ukrajinci opouštějí domovy v Charkovské oblasti. Důvodem je postup Rusů

18. 5. 2024 | Domovy v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny už kvůli probíhající ruské ofenzivě muselo opustit téměř 10 tisíc lidí, uvedl tamní gubernátor Oleh Synehubov. Rusové zahájili boje v nové oblasti před několika dny. 

Zdroj: Globe24.cz - https://globe24.cz
04:14:18 | 19.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD