Úterý 14.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

‚Odpovědi nemám.‘ Vysoká škola tají, co udělala se znalcem, který stáhl část posudku z internetu

14. 5. 2024 | Zmizel ze školního webu a nechce nic komentovat. Vladimír Kulil, jehož posudek, který stál pražský dopravní podnik téměř 7 milionů korun a obsahuje stovky stran stažených z internetu, už Ústavu oceňování majetku ostravské Vysoké škole báňské nešéfuje. Podle mluvčí s ním teď spolupracuje jiná část univerzity. Kam se Kulil přesunul, ale vedení školy tají.

Do Prahy dorazí asi tisíc zemědělských strojů, o 40 procent víc než minule, věří šéf zemědělců

14. 5. 2024 | Zemědělský svaz, Agrární komora a další zemědělské organizace vyhlásily další protest. Má se odehrát v Praze příští středu, tedy 22. května. „Naším cílem je dotknout se ministerstva zemědělství a zároveň i Úřadu vlády,“ říká v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu předseda Zemědělského svazu a viceprezidenta Agrární komory Martin Pýcha.

Ručně opravujeme chyby, komentuje ředitel Cermatu Krejčí komplikace s výsledky přijímacích zkoušek

13. 5. 2024 | Jen pár dnů před vyhlášením výsledků letošních jednotných přijímacích zkoušek se objevily komplikace. Cermat oznámil, že mu některé školy nahlásily špatné pořadí uchazečů, což by mohlo mít vliv i na jejich konečné výsledky. „Už není možné spustit algoritmus celého rozřazení nově, tak ručně opravujeme ty chyby, které školy způsobily," popsal nynější postup pro Radiožurnál ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. ...

Česko a Sasko chystají intenzivnější dohled nad nelegální migrací. Opatření zřejmě zesílí během léta

13. 5. 2024 | Česko a Sasko chystají intenzivnější kontroly nelegální migrace. Na společném jednání v Petrovicích se na tom shodli ministři vnitra Vit Rakušan ze STAN se saským kolegou Arminem Schusterem z CDU. Větší dohled se chystá například během letních měsíců.

Černým kašlem se v Česku od začátku roku nakazilo přes 13 tisíc lidí. Zemřelo pět z nich

13. 5. 2024 | Černým kašlem se v Česku od začátku letošního roku nakazilo 13 449 lidí. Za poslední týden přibylo 1210 nových případů, což je zhruba stejně jako v minulém týdnu. Vyplývá to z informací Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Údaje za předchozí dva týdny mohly ovlivnit středeční státní svátky, v týdnu jim předcházejícím bylo nových případů přes 1600.

Námitka přišla ‚klasicky na poslední chvíli‘. Odvolací senát vyměnil soudce kvůli poznámce v e-mailu

13. 5. 2024 | Odsuzující verdikt nad dívkou, která bezdůvodné spustila hasicí systém v pražském Národním muzeu, neplatí. Rozhodnutí, jež Maye Lukové ukládalo čtrnáctiměsíční podmínku a povinnost uhradit škodu 1,7 milionu korun, zrušil odvolací senát, uvedl soudce Ondřej Lázna. Odvolací soud mu kauzu rovnou odebral, dodal. Po prostudování spisu totiž dospěl k závěru, že Lázna je podjatý vůči dívčinu obhájci.

Některé střední školy daly Cermatu špatné pořadí uchazečů. Zatím není jasné, jak se situace bude řešit

13. 5. 2024 | Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl v pondělí ředitel organizace Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové seřazení uchazečů je podle něj ale vyloučené. Seřazení uchazečů trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu čtyři dny na kontrolu, uvedl Krejčí. Podle mluvčí ministerstva školství Terezy Fojtové se ale prý jedná o drobné chyby, které se ředitel Cermatu snaží opravit. ...

‚Zakusili jsme téměř dno.‘ Martínek byl na první pohled zdravé miminko, pak začaly komplikace

13. 5. 2024 | Rodině Martínka se obrátil život vzhůru nohama nejméně třikrát. Poprvé, když se rodiče dozvěděli, jak extrémně vzácné onemocnění jejich syn má. Podruhé, když slyšeli částku za léčbu. Potřetí pak ve chvíli, kdy se jim na stomilionovou genovou terapii složilo celé Česko. Příběh chlapce mapuje Radiožurnál v časosběrném seriálu Martínkova naděje. První díl popisuje první měsíce po porodu, kdy začalo být jasné, že s Martínkem není něco v pořádku. ...

Více lajků než Langšádlová? Sto dní hájení Ženíškovi nikdo z TOP 09 nedá, soudí politolog Just

13. 5. 2024 | „Marek Ženíšek ještě není ani ve funkci a už se na něj ze strany vedení TOP 09 kladou vysoké nároky. Bude se od něj očekávat, že začne fungovat od první minuty,“ hodnotí v pořadu Jak to vidí... na Dvojce politolog Petr Just, který na Metropolitní univerzitě Praha vede Katedru politologie a anglofonních studií. Ženíškovu nominaci na post ministra pro vědu a výzkum minulý týden schválila strana TOP 09, nahradit má odvolanou Helenu Langšádlovou. ...

Plastiku Moskva-Praha doplní ve stanici metra Anděl tabulka s vysvětlením, rozhodlo vedení metropole

13. 5. 2024 | Vedení magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi zeměmi bylo propagandistickým tvrzením. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Město zároveň spolu s dopravním podnikem a Galerií hlavního města Prahy vypíše výtvarnou soutěž na úpravu reliéfu. ...

Pro spotřební daň na tiché víno je zhruba 40 procent Čechů. Podpořit producenty by měly dotace

13. 5. 2024 | Necelých 40 procent Čechů je pro zavedení spotřební daně na tichá vína, podporovat lokální vinaře by chtěli dotacemi. S ponecháním nulové sazby spotřební daně na veškerá vína souhlasí 30 procent respondentů a čtvrtina uvedla, že vinaři podporu ze strany státu nepotřebují. Vyplývá to z průzkumu agentury Datank pro Unii výrobců a dovozců lihovin (UVDL), který se uskutečnil letos v dubnu.

Exprezident Zeman: Fiala řekl, že podepíše abolici pro Mynáře. Ale nedodržel slovo

13. 5. 2024 | Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že nemá problém podepsat abolici pro vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře, pak ale nedodržel slovo, uvedl bývalý prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Blesk. Odmítl ale, že by se v jednání mezi ním a Fialou tato věc spojovala s otázkou schválení Fialovy vlády. Fiala nevidí důvod komentovat údajné vzpomínky, uvedla mluvčí vlády Lucie Ješátková. ...

Ve druhé polovině týdne přivane silný vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině. Víkend bude deštivý

13. 5. 2024 | V první polovině týdne bude v Česku jasná až polojasná obloha s teplotami kolem 22 stupňů Celsia. Od středy začne silně foukat a v pátek se přidá déšť a bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V některých částech Česka bude na nejvyšším stupni riziko šíření požárů.

Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách má ANO a STAN, ukázal průzkum

13. 5. 2024 | Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a STAN, plyne z průzkumu agentur Kantar CZ a Data Collect pro Českou televizi. Podle jejich zjištění z přelomu dubna a května by obě uskupení v případě, že by je volili všichni, kteří je skutečně zvažují, shodně získala 27,5 procenta.

Rozhovory s lídry do eurovoleb 2024: Jaké priority nabízejí hlavní tváře osmadvaceti stran a hnutí?

13. 5. 2024 | Český rozhlas přináší v předvolebním speciálu rozhovory s lídry stran a hnutí, které kandidují do Evropského parlamentu. Každý z nich nastínil i tři programové priority, co by chtěl v Evropské unii prosadit. Snadno si tak porovnáte, kdo a s čím usiluje o vaše hlasy. Lidé v Česku půjdou volit v pátek 7. a sobotu 8. června.

Bývalý sbormistr jabloneckého dětského sboru Amici, gaudete! podle soudu zneužil nezletilou dívku

13. 5. 2024 | Pravomocný rozsudek za pohlavní zneužití nezletilé sboristky si vyslechl někdejší sbormistr dětského pěveckého sboru Amici, gaudete! ze Základní umělecké školy v Jablonci nad Nisou Tomáš Pospíšil. Zjistil to server iROZHLAS.cz. Sbormistr podle okresního státního zastupitelství v Jablonci nad Nisou dívku zneužil na soustředění sboru.

Rozhovor s Jindřichem Rajchlem, lídrem kandidátky koalice PRO – Jindřicha Rajchla

13. 5. 2024 | Český rozhlas přináší rozhovory s lídry všech stran a uskupení, které kandidují v červnových volbách do Evropského parlamentu. Na otázky moderátora odpovídá Jindřich Rajchl, lídr kandidátky koalice PRO – Jindřicha Rajchla.

Rozhovor s Klárou Dostálovou, lídryní kandidátky hnutí ANO 2011

13. 5. 2024 | Český rozhlas přináší rozhovory s lídry všech stran a uskupení, které kandidují v červnových volbách do Evropského parlamentu. Na otázky moderátora odpovídá Klára Dostálová, lídryně kandidátky hnutí ANO 2011.

Rozhovor s Liborem Vondráčkem, lídrem strany Svobodní

13. 5. 2024 | Český rozhlas přináší rozhovory s lídry všech stran a uskupení, které kandidují v červnových volbách do Evropského parlamentu. Na otázky moderátora odpovídá Libor Vondráček, lídr strany Svobodní.

Rozhovor s Pynelopi Cimprichovou, dvojkou koalice Ref. o vstupu do EU bylo zmanip. státem plac. kampaní

13. 5. 2024 | Český rozhlas přináší rozhovory s lídry všech stran a uskupení, které kandidují v červnových volbách do Evropského parlamentu. Na otázky moderátora odpovídá Pynelopi Cimprichová, dvojka na kandidátce koalice Referendum o vstupu do EU v r. 2003 bylo zmanipulováno státem placenou kampaní, která obč. sdělila pouze výhody členství.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
06:11:00 | 14.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD