Úterý 14.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Dotyk.cz
Dotyk.cz Zdroj: Dotyk.cz |

Proč vás pes olizuje? Pravý důvod málokdo ví. Netuší to ani zkušení chovatelé psů. Kdy je to problém?

14. 5. 2024 | Víte, proč vás pes olizuje? Překvapivě to nemusí být proto, že vám dává najevo svou náklonnost. Existuje totiž pár důvodů, které s láskou nesouvisí. A správnou příčinu mnohdy netuší ani zkušení chovatelé psů.

Seznam běžných jídel, která zadržují vodu v těle, a mohou poškodit ledviny. Většina lidí vůbec to netuší

14. 5. 2024 | V některých jídlech se může skrývat pořádná zrada. Zadržují totiž vodu v těle a mohou poškodit ledviny. Většina lidí přitom ani netuší, že by si na ně měla dát pozor. A to nemluvíme o tom, jakou paseku udělají při pohledu na váhu.

Filmová hádanka pro nejbystřejší: Poznej v mladém studentovi mistra malých rolí! Říkali mu Zátopek

14. 5. 2024 | Jeho tvář diváci vídali sice v menších filmových rolích, ale za to dobře charakterově zapamatovatelných. Štíhlý a nenápadný herec byl tak akční a snaživý, celý život jako by za něčím běžel. Proto mu kamarádi přezdívali Zátopek. Poznáte tohoto českého herce?

Pamatujete "neslyšitelnou" historku o vodníkovi v Na samotě u lesa? Tvůrci ji prozradili. Padnete smíchy

14. 5. 2024 | Snímek Jiřího Menzela Na samotě u lesa byl natočen už před čtyřiceti lety. Samotné natáčení je ale opředeno mnohým tajemstvím. Nejvíce si diváci lámou hlavu záhadou, co vlastně ve skutečnosti vyprávěl mlynář Ladislav Smoljak?

Kvíz: Největší hity, co se hrály v 80. letech na diskotékách. Kdo dá 10 bodu je frajer a má super paměť

14. 5. 2024 | Jak dobře se orientujete v hudbě? A co kdybychom se zeptali, jak dobře znáte hudební éru 80. let? Pokud si věříte a máte pocit, že právě toto období je vám blízké, rozhodně si vyzkoušejte náš kvíz.

Filmová hádanka: Poznáte na archivní fotce tuto nádhernou herečku? Proslavilo ji Kladivo na čarodějnice

13. 5. 2024 | Kladivo na čarodějnice spatřilo světlo světa v roce 1969. Jako zázrakem neskončilo v trezoru, ačkoliv bylo plné metafor, v nichž šlo sledovat paralelu s politickými procesy v 50. letech. Kromě hlavních hvězd byla ve filmu výraznou postavou i herečka na úvodní fotce. Poznáte, o koho se jedná?

Blesková IQ výzva: Najdi 3 rozdíly mezi obrázky ninjů. Do 6 vteřin to stihnou jen superinteligenti

13. 5. 2024 | Máte rádi výzvy a hádanky a hlavolamy vám rozhodně nejsou cizí? Pak si vyzkoušejte naši bleskovou IQ výzvu. Rozluštit ji ale zvládnou jen lidé opravdu chytří. Najdete na obrázku ninjů 3 rozdíly?

Starý recept našich babiček, jak poskládat sýr a šunku na chlebíček, aby z něj vzniklo mistrovské dílo

13. 5. 2024 | Kdo by neznal chlebíčky, oblíbenou lahůdku Čechů, čemuž se ostatně nelze divit, protože se jedná o český vynález ze začátku minulého století. Nejoblíbenější jsou se sýrem a šunkou. Podívejte se, jak je poskládat na chlebíček, aby z něj vzniklo mistrovské dílo.

Filmový rébus: Poznej superslavného českého herce na staré fotce. Nápověda: Byl hvězdou Discopříběhu

13. 5. 2024 | Pohledný mladík na úvodní fotografii byl slavný český herec. Za svůj život ztvárnil spousty rolí, kterými si získal mnohá divácká srdce. Mezi ty nejznámější patří jednoznačně ta z komediální trilogie Byl jednou jeden polda nebo z Discopříběhu. Poznáte ho?

Proč jste přišli na tento svět a jaký je skutečný smysl vašeho života podle horoskopu. Každý to má jinak!

13. 5. 2024 | Každé znamení zvěrokruhu má určitý charakter, který ovlivňuje celý pozemský život. Stejně jako hvězdy a planety předurčují naši budoucnost, tak mají vliv i na skutečné životní poslání, které je naším osudem. Už si nemusíte lámat hlavu tím, jakou cestou se vydat, protože astrologie zná odpověď.

Pamatujete na malou Majdu z Vyprávěj? Vyrostla z ní nádherná plavá kráska. Neuvěříte, jak vypadá!

13. 5. 2024 | Seriál Vyprávěj se poprvé v televizi objevil v roce 2009 a udržel se tam celé 4 roky. Diváci ho milovali, stejně jako mnohé z herců, kteří se v něm objevili. Ti skrze seriálová ubíhající léta rostli, stárli a měnili se. Pamatujete na dceru Zuzky a Tondy, malou Majdu? Vyrostla z ní krásná mladá dáma!

Kouzelná bylina našich předků letos vykvetla předčasně. Trhejte ji a měsíc pijte jako čaj. Přijde zázrak

13. 5. 2024 | Černý bez naši předci považovali za zázračnou bylinu. Letos vykvetl předčasně. Natrhejte si ho a zkuste měsíc pít jako čaj. Uvidíte, jak se vašemu tělu uleví. Bylinky toho umí hodně, zkuste jim dát šanci třeba právě v podobě černého bezu.

Filmový kvíz: Poznejte vykuleného holobrádka v jeho první roli! Stal se z něj excelentní důstojný herec

13. 5. 2024 | Český herec a divadelní režisér se poprvé objevil ve filmu během 50. let 20. století. Byl životní láskou jedné z nejslavnějších českých hereček a tvořili spolu nerozlučný pár. Nikdy před ní ale nepoklekl. Poznáte známého českého umělce?

Tato prastará zelenina je zázrak pro srdce a cévy. Naši předci ji jedli ve velkém a teď přišla její doba

13. 5. 2024 | Je tady jaro a s ním i sezóna chřestu. Tahle zelenina je doslova zázrak pro srdce a cévy. Dokonce už naši předci ji jedli ve velkém. Teď přišla její doba, tak neváhejte a dopřejte si chřest alespoň jednou týdně, dokud je k dostání.

Vědomostní kvíz: Zeměpis, co si máte pamatovat ze základky. Kdo poplete víc než 3 otázky, je lama

13. 5. 2024 | Víte, jak vznikla Země nebo jak se utvářely jednotlivé kontinenty? To vše vás měla naučit geologie, která se vyučuje již na základní škole. Dnes si svou znalost můžete otestovat v našem kvízu. Tušíte, co všechno si pamatujete ze základky?

Pamatujete Petra Svobodu, Slunečníka z pohádky Princ a Večernice? Už hrát nemusí. Je pohádkově bohatý

13. 5. 2024 | Jako mladý herec měl našlápnuto ke skvělé kariéře. Byl nejen talentovaný, ale také charismatický. On však toužil být svým vlastním šéfem. To je Petr Svoboda aneb krásný Slunečník nebo Paví král. Co dělá dnes?

Jak se chovali indiáni k bělošským zajatkyním: Mary Rowlandson tu strašnou krutost zažila na vlastní kůži

13. 5. 2024 | Bylo chladné ráno 10. února roku 1676. Mary právě rozdělávala oheň, když ji vyrušil hlasitý povyk na ulici. Všeho nechala a zamířila k oknu. „Indiáni,” zalapala po dechu a běžela probudit své tři děti. „Musíme se schovat. Rychle,” popohnala je a společně s nimi se skryla pod stůl.

Došla mi trpělivost a nastražil jsem na svou nevěrnou ženu past. Chytil jsem se do ní sám

13. 5. 2024 | Mít kamarády, kteří umí poradit, je fajn. Poradili mi dobře. Jen jsem ten večer, kdy jsem měl načapat svou ženu, jak si to rozdává s jiným, neměl sedět v hospodě s přítelem v uniformě strážce londýnského Toweru. Mou nechtěnou ozdobu teď navíc zdobí „koruna“ a manželka si nazula těžký pantofel.

Blesková výzva pro nejbystřejší: Najdi botu, co nemá pár! Jen 5 % lidí to zvládne do 6 vteřin

13. 5. 2024 | Přemýšleli jste někdy nad tím, jak dobrý máte postřeh a zdali jste schopní všimnout si každého důležitého detailu? Pokud ne a rádi byste to věděli, pak si vyzkoušejte naši výzvu. Vyřešit ji ale zvládnou jen ti nejbystřejší. Najdete botu, která nemá pár?

Jak vypadá a co dělá manželka Zdeňka Svěráka? S touto záhadnou paní Colombovou žije přes 60 let

12. 5. 2024 | Zdeněk Svěrák (88) je nejen známým českým hercem, ale také významným dramatikem a scénáristou. Se svou manželkou Boženou Svěrákovou (86) tvoří nerozlučný pár už od dob studií. Byla jeho spolužačkou a školní láskou. Jejich manželství trvá přes 60 let.

Zdroj: Dotyk.cz - https://dotyk.cz
12:11:59 | 14.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD