Neděle 19.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Dotyk.cz
Dotyk.cz Zdroj: Dotyk.cz |

Retro kvíz: Socialistické vtípky, které pobaví i dnes. Vybavíte si je a doplníte do konce?

18. 5. 2024 | O Češích se říká, že jsou „smějící se bestie”. Prý se pyšníme nekorektním humorem, který je součástí našeho boje proti nespravedlnosti. Těžké životní situace jsme proto doprovázeli černými průpovídkami, písničkami a vtipy. Tak tomu bylo i v období komunistického Československa.

Pokud jste se narodila v tomto znamení, máte smůlu. Ulovit muže je pro vás téměř nemožné. Nemůžete za to!

18. 5. 2024 | Snadno se řekne, najdi si chlapa, když jich je všude kolem tolik. Jenže se vždycky přihodí něco, proč to nevyjde. Jak to vypadá, milé dámy, chyba bude nejspíš na vaší straně. Podívejte se, která znamení horoskopu mají problém ulovit muže a co dělají špatně.

Zábavná výzva pro rychlé a bystré mozky: Vyřeš rébus se sirkami. Génius to zvládne do 3 vteřin

18. 5. 2024 | Přemýšleli jste někdy nad tím, jak jste na tom s postřehem? Zdali vám nedělá problém všimnout si každého detailu nebo jste v tomto směru spíše nováčkem, který žádnou nesrovnalost nerozezná? Zkuste si naši výzvu. Podaří se vám vyřešit rébus se sirkami?

Filmový kvíz: Poznáte herce na staré fotografii? V mládí chodil s Havlovou, ale zjistil, že je gay

18. 5. 2024 | Tento herec a dabér byl idolem mnoha žen. Až když začal chodil s Dagmar Veškrnovou, uvědomil si, že nejspíš více cítí náklonnost k opačnému pohlaví. Strach z přijetí od veřejnosti tu samozřejmě byl, ale všichni to vzali dobře. Dnes tak již přes 40 let spokojeně žije s partnerem.

Filmový kvíz: Poznáte smutného staršího muže na fotce? Hrál velkou roli v Discopříběhu a už je po smrti

18. 5. 2024 | Nikdy netoužil být hercem, ale dostal roli v jednom z nejznámějších hudebních filmů osmdesátých let. Jeho tvář je spojená s jedinou filmovou postavou, kterou kdy ztvárnil. Mohl být hvězdou, ale jeho soukromý život mu vzal veškerou sílu i energii. Nakonec zemřel v pouhých 45 letech.

Jak se projevuje roztroušená skleróza. První příznaky jsou zaměnitelné s běžnými obtížemi kolem 50. let

18. 5. 2024 | Máte potíže s chůzí, brní vám ruce nebo nohy a zdá se vám, že vidíte dvakrát? Tohle mohou být první projevy roztroušené sklerózy. Pokud trvají delší dobu, rozhodně navštivte lékaře, aby to nevyléčitelné onemocnění vyloučil, případně včas zahájil léčbu!

Vzpomínáte na rosničku Tina Pletánkovou? Dnes je jí 54 let a co zmizela z obrazovek, prošla si peklem

18. 5. 2024 | Televizní hlasatelka Tina Pletánková patřila mezi nejkrásnější tváře obrazovek. Doby, kdy ovšem tato rosnička uváděla zprávy o počasí už dávno uplynuly a pozice televizních hlasatelů se ve velkém začaly rušit. Z obrazovek tak zmizela i tato krásná tvářička. Co dělá dnes?

Vzpomínáte na Ivo Pešáka z Mládkovy show? Na konci života udělal strašnou chybu a zaplatil za ní životem

18. 5. 2024 | Tvář Ivo Pešáka znáte nejen z Banjo Bandu Ivana Mládka, ale i z televize z pořadů jako je Čundrcountry show nebo Country estráda. A díky videoklipu k písničce Jožin z Bažin, kde ztvárnil hlavní roli, si ho oblíbili i polští sousedé. Byl to veselý chlapík, jehož konec života byl ovšem velmi neveselý.

Kolik kroků musíte ujít, abyste zhubli? 10 000 je mýtus. Jednoduše si to spočítejte. Každý to má jinak!

18. 5. 2024 | Myšlenka, že 10 tisíc kroků denně je klíčem k dobrému zdraví a štíhlému pasu je v populární kultuře zakořeněna již léta. Jedná se doslova o magické číslo, které najdeme automaticky nastavené v chytrých hodinkách i aplikacích v telefonu. Musíme se ho ale striktně držet?

Filmový kvíz: Poznejte slavného českého herce na fotce z mládí! Kvůli strašné nemoci přišel o zrak

18. 5. 2024 | Kolegové ho popisovali jako skromného sympaťáka. Nezkazil prý žádnou legraci. Málokdo věděl, že měl ale velké tajemství. Jeho život bohužel vyhasl předčasně. V posledních letech se potýkal se zákeřnou nemocí, kvůli které oslepl.

Když jste se narodili v tomto znamení, máte velké štěstí. Čeká vás dlouhý život v plném zdáví až do stáří

18. 5. 2024 | Rádi byste věděli, jak dlouhý bude váš život? Možná vám dají odpověď následující znamení zvěrokruhu, ve kterých se rodí lidé, kteří se dožívají nejdelšího věku. Patříte mezi ně?

Kvíz: 10 největších chytáků z češtiny, které velká většina Čechů napíše špatně. Kolikrát neletíte Vy?

18. 5. 2024 | Čeština je krásným a zvučným jazykem, který ale skrývá velké množství chytáků. Ať už jde o skloňování, psaní mě/mně nebo například záludná slova, u kterých většina z nás neví, jak je psát. Zvládnete je napsat správně?

Test pro bystrozory: Najdi na obrázku nulu! Kdo má oči a postřeh ostříže, zvládne to do 5 vteřin

18. 5. 2024 | Přemýšleli jste někdy nad tím, jak dobrý máte postřeh a zdali jste schopní všimnout si každého důležitého detailu? Zdali jste schopní všimnout si zdánlivě neviditelného? Pokud ne a rádi byste to věděli, pak si vyzkoušejte náš test pro bystrozory. Najdete na obrázku nulu?

Nejčastější chyby ve vztazích podle znamení. Jakých se dopouštíte právě vy a co likviduje doma pohodu?

18. 5. 2024 | Každý si přejeme krásný a fungující vztah. Ne vždy jsme toho ale schopní. Důvodem je nechuť na vztahu pracovat a znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodili. Jakých chyb se podle znamení často dopouštíme?

Jména, která ubírají roky a činí jejich nositelky mladšími. Rozhlédněte se kolem a zjistíte, že to tak je

17. 5. 2024 | Říká se, že slova mají moc – a jména obzvlášť. Už ve starém Egyptě bylo jméno součástí duše a podílelo se na identitě člověka. Jedním z nejhorších trestů bylo zkrácení nebo změna jména, obvykle z významově pozitivního na něco negativního. Jméno bylo takřka posvátné. Která jména přinášejí mládí?

Přišel jsem domu a našel manželku, jak sedí, zírá před sebe a kýve se. Diagnóza je katastrofální

17. 5. 2024 | Ničit a zničit nás může cokoli. Vztahy na pracovišti – šéf či nepříjemný kolega, stres, závist, alkohol, nikotin, nezdravý životní styl, manželství… Jmenovat toho lze hodně. Pro mou ženu se stal demoliční koulí nenápadný, tichý, ale zákeřný nepřítel, který si vzal za spojence snad vše zmíněné.

Hubíte ji jako plevel, přitom její kořen je zázrak. Zbaví tělo jedů i tuku. Na jaře roste všude a má silu

17. 5. 2024 | Lidé ji odnepaměti používali k posílení organismu. Dnes je však pro mnohé jen rostlinou, která kazí pěstěný trávník. A to je škoda. Její zdravotní benefity byly totiž prokázány i vědou. To je smetánka lékařská, známá jako pampeliška.

Jak dnes vypadá Marketa Fišerová, žena Marka Ebena? Bojovnice se postavila osudu a vrátila se do života

17. 5. 2024 | Krásná herečka byla hvězdou televizních obrazovek v osmdesátých letech. Měla úspěšnou kariéru a její popularita rostla. Potkala svou životní lásku a její život by mohl působit jako romantický příběh z červené knihovny. Mohl, kdyby s ní osud neměl úplně jiné plány.

Test postřehu: Vyřeš tuto obrázkovou hádanku. Pouze vysoce inteligentní lidé to zvládnou do 9 vteřin

17. 5. 2024 | Hádanky jsou krátké slovesné projevy v podobě hříček. Aristoteles je kdysi definoval jako metafory. Původ slova hádanka lze hledat v indoevropských jazycích. Pokud jsou hádanky vaší oblíbenou zábavou, rozhodně si vyzkoušejte náš test postřehu. Podaří se vám vyřešit naši obrázkovou hádanku?

Galerie: Chyby, co filmaři nechali v pohádce Jak se budí princezny. Zapomenutý kameraman vás dostane

17. 5. 2024 | Režisér Václav Vorlíček je považován za krále českých pohádek a komedií. Pod jeho taktovkou vznikl také nezapomenutelný snímek na motivy příběhu O Šípkové Růžence. I přestože od premiéry uběhlo téměř padesát let, film je stále populární. I v něm se však tvůrci dopustili pár vtipných chyb.

Zdroj: Dotyk.cz - https://dotyk.cz
02:11:49 | 19.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD