Úterý 14.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Kultura » I-Divadlo
I-Divadlo Zdroj: I-Divadlo |

Z tiskových zpráv: Klicperovo divadlo uvede Oslavu

13. 5. 2024 | Poslední premiérou v letošní sezóně na Hlavní scéně bude hra Oslava, kterou přímo pro Klicperovo divadlo napsal tandem Petr Pýcha a Jaroslav Rudiš. V režii uměleckého šéfa Pavla Kheka se diváci mohou těšit na komedii s živou hudbou, která se poprvé představí divákům v sobotu 18. května.

Z tiskových zpráv: Východočeské divadlo Pardubice v příští sezóně uvede sedm premiér

13. 5. 2024 | Východočeské divadlo uveřejnilo dramaturgický plán nadcházející divadelní sezóny, který blíže představila šéfdramaturgyně pardubické scény Anna Zindulková Hlaváčková. Připraven bude tradiční počet sedmi premiér, dvě z nich proběhnou na Malé scéně ve dvoře. Setkáte se s prací známých a osvědčených autorů a režisérů, ale také nastupujících mladých tvůrců. V plánu je velký počet absolutních novinek: dvě české a de facto tři světové premiéry her, které jejich režiséři píší přímo pro soubor Východoče ...

Změna v repertoáru: Čapek (Vršovické divadlo MANA)

13. 5. 2024 | Máša Málková alt. Týna Andělová Průchová, Aleš Bílík alt. David Depta, Michael Vykus alt. Zbyšek Humpolec

Změna v repertoáru: Commedia finita (Divadlo Viola)

13. 5. 2024 | Máša Málková alt. Jana Trojanová

Změna v repertoáru: Král Lear (Divadelní spolek Kašpar)

13. 5. 2024 | Jan Jankovský alt. Kryštof Kotek, Marek Pospíchal alt. Jan Zadražil, Matyáš Greif alt. Kryštof Kotek

Z tiskových zpráv: Vzlet na konci května představí premiéru inscenace Kytice, my homeland, která vychází z textů K. J. Erbena. Hlavní roli matky ztvární Michal Kern.

9. 5. 2024 | Sbírku 13 balad inspirovaných lidovou slovesností napsal Karel Jaromír Erben v roce 1853. Režisérka Eliška Říhová s dramaturgyní Alžbětou Novákovou tyto notoricky známé příběhy čtou jako metaforu ke komplikovanému vztahu dítěte a rodiče. Ten podle nich po generace oboustranně protkává strach ze selhání. Autorky postavu matky vnímají jako univerzální pravzor bez ohledu na gender, a proto se s ní diváci setkají v mužském obsazení v podobě Michala Kerna. Další divadelní projekt v produkci vršovické ...

Z tiskových zpráv: Individuální pandemie Clémenta a Laury. V MeetFactory vzplane Oheň Marie Pourchet.

9. 5. 2024 | Spalující vztahové drama na pozadí covidové pandemie fascinujícím jazykem otevírá komplikovaná aktuální témata mezigeneračních střetů, kulturních válek i psychologických důsledků karanténní izolace. Adaptaci románu francouzské spisovatelky Marie Pourchet Oheň poprvé v dramatizaci Ondřeje Novotného a režii Tomáše Soldána uvede Divadlo MeetFactory. Premiéra bude 22. května 2024.

Z tiskových zpráv: Cena Marka Ravenhilla bude udělena již potřinácté!

7. 5. 2024 | Cena Marka Ravenhilla, jejíž vznik již před čtrnácti lety iniciovalo Divadlo LETÍ, se pravidelně udílí za nejlepší inscenaci současné hry. Nezávislá porota složená z osmi odborníků tentokrát vybírala z více než sta inscenací, přičemž do užší nominace se dostalo sedm z nich.

Změna v repertoáru: Gagarinova ulice (Komorní scéna Aréna)

7. 5. 2024 | Původní termín premiéry v květnu 2024 byl odložen na červen 2024, titul bude nastudován se změnami v obsazení.

Změna v repertoáru: Posel z Liptákova (Žižkovské divadlo Járy Cimrmana)

7. 5. 2024 | Zdeněk Svěrák alt. Ondřej Vetchý

Zdroj: I-Divadlo - i-divadlo.cz
14:12:05 | 14.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD