Úterý 14.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Metro.cz
Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na Karlovarsku. Na místě bylo pět zraněných lidí, z toho dva těžce. Jednoho z řidičů zdravotníci resuscitovali, bohužel svým zraněním nakonec podlehl. Záchranáři na místo vyslali také dva vrtulníky. Podle policie už je pozemní komunikace zcela průjezdná.

Střelba v lese vyvolala v Praze poplach. Spekuluje se o sebevraždě strážníka

V lesoparku Čihadla na Praze 14 v pondělí od odpoledních hodin až do večera zasahovali policisté. U rozhledny Doubravka někdo spáchal sebevraždu.

Policie zadržela dvě provozovatelky množírny psů. Zvířata žila ve špatných podmínkách

Policie zadržela letos v dubnu dvě ženy, které podezírá, že vydělávaly na prodeji psů z množírny. Při domovních prohlídkách zajistili policisté téměř stovku psů. Protiprávního jednání se ženy podle kriminalistů prokazatelně dopouštěly minimálně po dobu jednoho roku a na prodeji vydělaly kolem jednoho milionu korun.

Podzemní voda u Turówa po letech stoupla, ministerstvo velebí těsnicí stěnu

Poslední měření v okolí dolu Turów ukázala, že díky podzemní těsnicí stěně u dolu stoupá podzemní voda směrem k České republice. Nárůst její hladiny v oblasti zaznamenali odborníci mezi loňským zářím a letošním dubnem poprvé za posledních deset let. Dnes o tom informovalo ministerstvo životního prostředí.

Nehoda tří aut uzavřela tah na Tábor. Řidička vjela do protisměru, tři lidé zraněni

U Miličína na Benešovsku se v pondělí odpoledne srazila tři auta, tři lidé byli zraněni. Jeden člověk je poraněný středně těžce, vrtulník jej přepravil do nemocnice, řekl mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant. Silnice I/3 je uzavřená a řidiči musí místo objíždět.

Stavbaři na obchvat povolali potápěče, kvůli odplavenému dnu zpevnili pylon

O tom, že někdy je potřeba při budování silnice angažovat potápěče, dnes přesvědčili stavebníci na severovýchodním obchvatu Pardubic, kteří přistoupili k ne příliš obvyklé metodě. Kvůli velké vodě, která v lednu změnila charakter dna řeky Labe, museli potápěči zpevnit dočasný pylon, přes nějž se vysouvá budoucí největší zavěšený lanový most v Česku.

Mariánské Lázně opraví novogotickou lesní kapli, hotovo má být ještě letos

Novogotická lesní kaple Panny Marie Bolestné v Mariánských Lázních prokoukne. Město plánuje na památce opravit fasádu a klempířské prvky. Kaple je schovaná v lese, není však těžké ji najít. Leží na severním okraji Mariánských Lázní u Chopinovy ulice, nad kterou se rozprostírá Geologický park a také Přírodní rezervace Žižkův vrch.

V blízkosti spících lidí jsem nikdy nekradl, odmítl u soudu noční „démon“

Dvaapadesátiletý Milan Hoznedr, který policii více než osm let unikal, a proto od ní dostal přezdívku „démon“, se před soudem přiznal zhruba k deseti vloupáním do domů v Praze a okolí. Druhou polovinu případů rozporuje. Zároveň popírá, že by během krádeží pozoroval spící lidi nebo se pohyboval v jejich blízkosti.

Na Jihlavsku spadlo malé letadlo, jeho pilot na místě zahynul

V katastru obce Luka nad Jihlavou před půl čtvrtou odpoledne došlo k pádu dvoumístného letadla. Na místě nehody byl nalezen pilot bez známek života, v okolí probíhalo pátrání, zda se v letadle nenacházel ještě někdo další.

Nepijí, přesto posílají peníze. Lidé pomáhají vinařství po ničivých mrazech

Jarní mrazíky se výrazně podepsaly i na vinicích v Ústeckém kraji. Drtivou většinu jich spálily. Těžké časy proto momentálně zažívá i vinařství Mikulášek z Chomutovska. Pomoci se mu snaží veřejnost. Lidé naposílali už desítky tisíc. Podporují ho i ti, kteří nepijí. Kupují „virtuální“ lahve.

Nechat, nebo odstranit Krista na kříži od Myslbeka? Na AVU se přou o sochu

Na Akademii výtvarných umění v Praze (AVU) se rozhořel spor, zda má v přízemí budovy zůstat socha Krista na kříži od Josefa Václava Myslbeka. O chystaném přesunu plastiky informovala škola s tím, že na současném místě bylo dílo několikrát poškozeno. Vedoucí pedagog ateliéru figurálního sochařství a medaile Vojtěch Míča se ale na Facebooku vyslovil pro setrvání díla. Naopak vedoucí Digitální laboratoře AVU Jana Doležalová je pro přemístění sochy. ...

Čápi hnízdí na sloupu nízkého napětí. Je to velké riziko, varují energetici

Mladý čapí pár se usadil na stožáru nízkého napětí v centru zlínské části Štípa. Ačkoliv je nedaleko zoologická zahrada v Lešné se lvy a slony, stal se hned atrakcí mezi místními lidmi. Ti si ptáky fotí i natáčejí a záznamy sdílejí na sociálních sítích.

Nákladní vůz s kamením sjel na pole a převrátil se, řidiče odvezla sanitka

Nákladní vozidlo, které vezlo kamení, sjelo dnes odpoledne v Milovicích u Hořic ze silnice a na poli se převrátilo. Lehce zraněný řidič skončil v péči záchranářů.

Nechodila a měla deprese. Díky farmaceutům z Ostravy se žena vrátila do života

Dávkování a množství léků hospitalizovaných i ambulantních pacientů posuzuje v Městské nemocnici Ostrava (MNO) sedm klinických farmaceutů. Denně docházejí na oddělení, aby tu sledovali, jaké medikamenty pacienti dostávají, a pokud zjistí lékový problém, konzultují medikaci s lékařem a následně doporučují její optimalizaci.

Experti začali ve středověkém stříbrném dole u Lesnova odkrývat hrdlo šachty

Horničtí specialisté začali s odkrýváním ústí zasypaného středověkého dolu na stříbro v lese u jihlavské části Lesnov. Důl se předloni údajně začal sesouvat. Práce na historické šachtě sv. Jiří (podle jiných zdrojů se jmenuje šachta Nejsvětější Trojice) začaly před třemi týdny.

Přes sto tisíc na účet. Na rekordní výplaty ve Škodě se těšili i obchodníci

Nezvykle plná parkoviště u nákupních center po celý slunečný víkend, personální posily v obchodech i restauracích. Neklamný důkaz toho, že automobilka Škoda, největší zaměstnavatel ve Středočeském kraji, koncem týdne svým pracovníkům vyplatila letošní největší výplatu.

Fotr na tripu: Život na celém světě je v podstatě stejný. O Jižní Koreji nevíme vůbec nic

Bývalý dabér, cestovatel, redaktor a jedna z hlavních tváří pořadů Autosalon i Fotr na tripu. Tím vším je Josef Vrtal, jehož vousatá usměvavá tvář je veřejnosti známá zhruba od počátku nového milénia.

Sbormistr má za zneužití nezletilé podmínku, na univerzitě teď dostal stopku

Na dva roky a deset měsíců podmínečně byl pravomocně odsouzen vedoucí pěveckého sboru Iuventus, gaude! Tomáš Pospíšil za zneužití nezletilé svěřenkyně. Podle okresního státního zastupitelství v Jablonci nad Nisou sbormistr dívku zneužil během soustředění souboru. Když se o kauze dozvěděla Technická univerzita v Liberci, kde nyní Pospíšil působí, odstavila ho od výuky.

Statisícovým úplatkem chtěl pomoct dceři k získání bytu, viní policistu žalobkyně

Měl by hlídat dodržování zákona, v pondělí však jihomoravský policista Jiří Vlček stanul u Městského soudu v Brně jako obžalovaný. Spis mu klade za vinu, že pomohl své dceři k získání městského bytu pomocí úplatku ve výši 360 tisíc korun. On sám provinění odmítá.

W PRAGUE OTEVŘE V ZÁŘÍ NA MÍSTĚ BÝVALÉHO GRAND HOTELU EVROPA W HOTELS POPRVÉ V SRDCI EVROPY

Praha 13. května 2024 (PROTEXT) - Luxusní lifestylový hotel W Prague, který je součástí W Hotels Worldwide společnosti Marriott International Inc., otevře své brány na Václavském náměstí už letos v září. Progresivní design, inovativní duch a jedinečný charakter značky W oživí legendární Grand Hotel Evropa. Bývalý ikonický hotel v secesním stylu poprvé přivítal hosty v roce 1905. Známý byl tím, že posouval hranice tehdejšího hotelnictví. To se stane znovu díky vizi a designu společnosti W. ...

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
22:12:29 | 13.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD