Úterý 14.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Žádný lepší návrh důchodové reformy ANO nepředložilo, řekl Petr Pavel v debatě

14. 5. 2024 | Po delší přestávce se Deník opět vrací k pravidelnému seriálu pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta. Co se odehrálo na Pražském hradě 28. března při schůzce zástupců koalice a opozičního hnutí ANO? Průběh přiblížil její přímý účastník a iniciátor Petr Pavel.

Fiala se v Římě sešel s premiérkou Meloniovou, jednali o migraci

13. 5. 2024 | Italská premiérka Giorgia Meloniová v pondělí přijala v Římě předsedu české vlády Petra Fialu. Oba politici jednali o migraci, budoucnosti Evropské unie po volbách či bilaterálních vztazích. Během jednodenní návštěvy italské metropole má Fiala na programu i jednání s prezidentem Sergiem Mattarellou.

Souhlasilo ANO s pozdějším odchodem do důchodu? Pavel popsal schůzku na Hradě

13. 5. 2024 | Souhlasili zástupci ANO s pozdějším odchodem do důchodu? Prezident Petr Pavel popsal průběh schůzky na Hradě v debatě Deníku.cz.

Dubnová teplota v ČR překročila dlouhodobý průměr o 1,5 stupně

13. 5. 2024 | Průměrná teplota v Česku dosáhla v dubnu deset stupňů Celsia. Je to o 1,5 stupně více, než je dlouhodobý průměr mezi roky 1991 až 2020. Teplá byla zejména první polovina měsíce, druhá byla naopak velmi chladná. Uvedl to dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Srážkově byl duben v ČR průměrný.

Část škol už zveřejnila výsledky přijímaček, jiné odrážejí nápor rodičů

13. 5. 2024 | Přijímací zkoušky na střední odborné školy a gymnázia za rok 2024 jsou uzavřené, výsledky vyhodnocené a už se jen formálně čeká na vyhláškou dané datum 15. května. V tento den výsledky a úspěšnost uchazečů u testů zveřejní jak CERMAT v elektronickém systému DiPSy, tak jednotlivé školy na svých webech a nástěnkách. Výsledky školy a jejich ředitelé ale znají, k dispozici je mají už od čtvrtka. Část z nich je před avizovaným termínem i zveřejnila. Ministerstvo školství ale tento postup nedoporučuje ...

Intimní život Čechů překvapil. Unikátní výzkum odtajnil naše chování

13. 5. 2024 | Češi mají sex méně často než v roce 2013, většina je se svým sexuálním životem spokojená. Vyplývá to z nového průzkumu odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ).

Bude sucho a větrno. V části Česka od noci hrozí požáry, varují meteorologové

13. 5. 2024 | Na většině území Čech a na západě Moravy hrozí od noci na úterý kvůli suchému a větrnému počasí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů. Upozornění platí do noci na čtvrtek, není ale vyloučeno to, že bude prodlouženo. ČTK to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který informace zveřejnil i na svém webu.

České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

13. 5. 2024 | Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.

Zeman o abolici pro Mynáře: Fiala řekl, že ji podepíše, ale nedodržel slovo

13. 5. 2024 | Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že nemá problém podepsat abolici pro vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře, pak ale nedodržel slovo, uvedl bývalý prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Blesk. Odmítl ale, že by se v jednání mezi ním a Fialou tato věc spojovala s otázkou schválení Fialovy vlády.

Změny ve školách: Místo umyvadla bude třeba pítko, společné záchody jen na přání

13. 5. 2024 | Stavby nových škol nebo rekonstrukce těch stávajících může čekat malá revoluce. Státní úředníci ve svých návrzích změn ve vyhláškách upouštějí od direktivního přístupu a nechávají zřizovatelům a stavitelům volnější ruce. Nově by tak nemuselo být v každé třídě umyvadlo. Návrhy vyhlášek ani nenařizují mít v budovách společné pánské a dámské záchody.

Senioři cítí diskriminaci. Nemohou jezdit úplně bez papírových dokladů

12. 5. 2024 | Od ledna nemusí řidiči při řízení vozit u sebe doklady. Zelenou kartu či občanský průkaz mohou předložit v elektronické podobě pomocí chytrých telefonů. Jenže novinku někteří senioři kritizují. Nelíbí se jim, že zatímco zelenou kartu lze mít ofocenou v mobilním telefonu, oni musí předkládat potvrzení o zdravotní způsobilosti v papírové formě. Jinak jim hrozí pokuta. 

Kde si dát v Česku pozor na klíšťata? Hrozbou jsou především městské parky

12. 5. 2024 | Klíšťata jsou rozšířena po celé České republice, dokonce více ve městech než v lesích. Není ale takřka místa, kde by nebyla vůbec. Je proto dobré chránit se před nimi a po každé výpravě do přírody se řádně prohlédnout. Po odstranění klíštěte je třeba sledovat případné příznaky lymské boreliózy či klíšťové encefalitidy. Deník přináší odpovědi na nejdůležitější otázky spojené s tímto parazitem.

Novou českou Miss se stala Adéla Štroffeková. Uspěla i Veronika Biasiol

11. 5. 2024 | Královnou krásy České republiky se stala jednadvacetiletá Adéla Štroffeková, kterou porota vybrala v letošním ročníku soutěže Miss Czech Republic. Příští rok tak pojede reprezentovat Česko na Miss World. Štroffeková získala i titul Miss Popularity.

Kvůli klimatické změně jsou lidé víc alergičtí na pyl ambrozie, říká lékařka

11. 5. 2024 | Klimatické změny, kdy je i v zimě teplo a počasí jak na houpačce, se projevují také u alergií. Letos pylová sezóna začala už koncem ledna. Podle alergoložky a imunoložky Radky Šedivé z ambulance Synlab se dá v souvislosti s oteplováním a rozšiřováním vegetačního období rostlin předpokládat dřívější nástup pylové sezony, stejně tak i její prodloužení. „S tím souvisí i změna vegetace. Ve větší míře se tu projevuje například alergie na pyl ambrozie,“ říká Šedivá v rozhovoru pro Deník. ...

PODCAST: Hašek fandí českým hokejistům, ale už myslí na Senát

11. 5. 2024 | „Když jsme v redakci vymýšleli profil mého podcastu, napadla mě parafráze z oblíbeného seriálu Sex ve městě - Kateřina ví o politice hodně a nebojí se zeptat,“ říká redaktorka a komentátorka Deníku Kateřina Perknerová o podcastu Deníku.

Zuby, psychoterapie, očkování i snížení dioptrií. Co a kdy si lidé platí sami

11. 5. 2024 | České zdravotnictví stojí na veřejném pojištění, které velká část lidí (vyjma dětí, důchodců a některých dalších skupin) každý měsíc hradí. Přesto musí za některé úkony či záležitosti spojené se zdravím platit, například psychoterapii nebo rovnátka. Na problém nedávno upozornila skupina expertů. Deník přináší informace i základní přehled věcí, které zdravotní pojišťovny ještě hradí a které už nikoliv. ...

Plastika prsou zničí zdraví, mluvme už o tom, varují ženy. Lékaři krotí paniku

10. 5. 2024 | Některé ženy, které si nechaly zvětšit ňadra silikonovými implantáty, mají podezření, že u nich plastika prsou vyvolala dlouhodobé a komplikované zdravotní potíže. Od ekzémů, migrén či suchých očí přes poruchy spánku až po deprese. Upozorňují, že o nemoci nazývané BII - nemoc z prsních implantátů - se v Česku mluví málo a klientky klinik estetické medicíny o rizicích nedostávají dostatek informací. Podle odborníků s sebou každý implantát v těle může nést rizika a aplikaci z estetických důvodů by ...

PODCAST: Sto slovíček za hodinu se naučí každý. Stačí správná technika, říká Pok

10. 5. 2024 | Během chvilky jsme schopni zapomenout, kde jsme zaparkovali auto nebo kam jsme položili klíče. Naučit se cizí jazyk je pro někoho absolutně nepředstavitelné. Obličeje, jména či čísla si vybavujeme spíše namátkou. Pin nebo hesla si přepisujeme na papírky, které nakonec stejně někam založíme. Našli jste se v tom? Máte problémy s pamětí? Tak od teď už mít nebudete. Jak paměť trénovat a že si lze zapamatovat úplně cokoliv, nás dnes přesvědčí můj dnešní host, respektovaný odborník v oblasti kognitivn ...

Válka na Ukrajině může trvat i dvacet let, říká Dominik Hašek

10. 5. 2024 | Hokejová brankářská legenda a olympijský vítěz Dominik Hašek se sice těší na mistrovství světa v Praze a Ostravě, ale myslí především na to, co přijde po něm, tedy kampaň do senátních voleb. V nich bude kandidovat za TOP 09 se svým hlavním tématem, jímž je všestranná podpora napadené Ukrajiny.

Širší vedení TOP 09 schválilo nominaci Ženíška. Sejde se s ním premiér Fiala

9. 5. 2024 | Širší vedení TOP 09 ve čtvrtek navrhlo poslance Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ministryni Helenu Langšádlovou by mohl nahradit příští týden. TOP 09 o tom informovala v tiskové zprávě. Podle předsedkyně strany Markéty Pekarové Adamové na úterním jednání předsednictva i čtvrtečního výkonného výboru představil jasnou vizi, jak chce ministerskou funkci vykonávat a jak chce pomoci české vědě, aby obstála v mezinárodním srovnání. ...

Zdroj: Deník - https://denik.cz/z_domova/
06:11:00 | 14.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD