Pondělí 29.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

‚Popáté a stále poprvé.‘ Oceláři při cestě za titulem překonali tři sedmé zápasy i ztráty klíčových hráčů

29. 4. 2024 | Hokejisté Třince porazili v sedmém finále play off extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení a celou sérii vyhráli 4:3 na zápasy. Pošesté celkově a popáté za sebou si tak mohli Oceláři dojít pro pohár a zlaté medaile.

Rangers vyřadili Washington po čtyřech zápasech, krok od postupu je Hronkův Vancouver i Colorado

29. 4. 2024 | NY Rangers porazili Washington 4:2 a v nejkratším možném termínu prošli do druhého kola play off NHL. K postupu mají blízko také hokejisté Vancouveru a Colorada kteří ve svých sériích vedou 3:1 na zápasy.

Basketbalistky USK Praha mají 18. mistrovský titul. Ve finále ligy porazily Žabiny Brno 3:1 na zápasy

28. 4. 2024 | Basketbalistky ZVVZ USK Praha získaly 18. titul v české lize. Ve čtvrtém finálovém utkání zvítězily na palubovce Žabin Brno 85:48 a sérii ovládly 3:1 na zápasy. Nejvyšší soutěž vyhrály počtrnácté za sebou, čímž překonaly sérii svých soupeřek z let 1996 až 2008. V součtu s federální ligou získaly Pražanky 26. titul a opět si upevnily pozici v čele historického pořadí před Spartou (23).

Rekord pro Trpišovského. Trenér Slavie má nejvíce výher v historii samostatné ligy a odskočil od Vrby

28. 4. 2024 | Fotbalisté Slavie zvítězili v utkání 30. ligového kola v Hradci Králové 2:1 a na druhém místě tabulky před nadstavbou dál ztrácejí čtyři body na vedoucí Spartu. Vršovický tým v nejvyšší soutěži vyhrál po dvou duelech a boj o titul udržel po základní části otevřený. Branky Pražanů vstřelili na konci první půle Lukáš Provod a Ondřej Zmrzlý, v nastaveném čase snížil Karel Spáčil.

Světový rekord na míli. Keňan Wanyonyi vylepšil na akci Road to Records maximum o 1,57 sekundy

28. 4. 2024 | Vicemistr světa v běhu na 800 metrů Emmanuel Wanyonyi z Keni překonal světový rekord na silniční míli. Devatenáctiletý běžec na akci Road to Records v německém Herzogenaurachu zvítězil v čase 3:54,56 minuty.

Třinec slaví extraligový titul. Oceláři rozhodli sedmý zápas finále s Pardubicemi v prodloužení

28. 4. 2024 | Extraligu opět vyhráli hokejisté Třince a získali pátý titul v řadě. V rozhodujícím sedmém utkání zvítězili svěřenci kouče Zdeňka Motáka na ledě Pardubic 2:1 v druhém prodloužení gólem Davida Ciencialy v čase 83:51.

Sparta vyhrála v Olomouci 4:1 a vyhrála základní část Fortuna ligy o čtyři body před Slavií

28. 4. 2024 | Obhájce mistrovského titulu Sparta vyhrála základní část první fotbalové ligy o čtyři body před Slavií. Sparťané ve 30. kole zvítězili 4:1 v Olomouci, jejich pražský rival vyhrál 2:1 v Hradci Králové. Třetí Plzeň ztrácí na první místo 14 bodů, po domácí výhře 3:0 nad Teplicemi nicméně získala jistotu, že níž už neskončí.

Sedmý zápas finále doma je obrovská motivace, říká Kaut z Pardubic. I třinecký Hrehorčák se těší

28. 4. 2024 | Hokejisté Pardubic a Třince se utkají v rozhodujícím sedmém utkání finálové série play off. V přímém přenosu Radiožurnálu Sport budete moct od 19 hodin poslouchat, jestli se Třinci podaří jako prvnímu týmu v historii extraligy získat titul po třech sedmizápasoových sériích v play-off.

Karviná musí vyhrát ve Zlíně, aby neskončila poslední v tabulce. ‚Budeme bojovat,‘ slibuje trenér Bielan

28. 4. 2024 | Ve fotbalové lize v neděli končí základní část a v posledním kole zbývá vyřešit několik otázek. Rozhodne se třeba o tom, kdo do nadstavby půjde z posledního místa. V tomto případě hodně napoví souboj Zlína s Karvinou.

Zlato, tři stříbra a bronz. Plavec s hendikepem Kratochvíl získal na mistrovství Evropy pět medailí

28. 4. 2024 | Plavec s hendikepem David Kratochvíl získal na mistrovství Evropy na Madeiře jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Česká výprava si z Funchalu odvezla celkem devět cenných kovů: tři bronzy nasbírala Agáta Koupilová a stříbro bral dvojnásobný paralympijský medailista Arnošt Petráček.

Lakers odvrátili konec sezony. V sérii s Denverem zapsali první výhru, James nastřílel 30 bodů

28. 4. 2024 | Basketbalisté Los Angeles Lakers odvrátili v sérii prvního kola play off NBA s Denveru rychlé vyřazení. Ve čtvrtém utkání kalifornský klub ani jednou neprohrával a vítězstvím 119:108 snížil stav na 1:3 na zápasy. Boston ve třetím duelu vyhrál nad Miami jasně 104:84 a vede 2:1. Na 2:2 srovnalo Orlando, které přehrálo Cleveland 112:89, a 3:0 na utkání vede Oklahoma po vítězství 106:85 v New Orleans.

Pastrňák se Zachou pomohli vybojovat postupový mečbol Bostonu. Tampa Bay poprvé porazila Floridu

28. 4. 2024 | David Pastrňák přispěl v prvním kole play-off NHL gólem k výhře Bostonu 3:1 v Torontu a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. U branky českého hokejisty asistoval Pavel Zacha a Bruins vedou v sérii 3:1. Martin Nečas přihrál na jeden gól Caroliny, která ale podlehla na ledě New Yorku Islanders 2:3 ve druhém prodloužení a vyhrává už jen 3:1 na zápasy. Konec sezony odvrátila Tampa Bay, která porazila Floridu 6:3 a snížila stav série na 1:3. ...

‚Povedené zápasy přináší těžká rozhodování.‘ Rulík vybere hráče na poslední akci před mistrovstvím

28. 4. 2024 | Dva zápasy národního týmu mohly znovu víc zamotat hlavu trenérům směrem k nominaci na blížící se mistrovství světa. A když se vítězí, je právě takové rozhodování ještě těžší, což ví hlavní trenér reprezentace Radim Rulík.

Úspěch českých florbalistů ve Švédsku. Němeček s Langerem slaví mistrovský titul s Storvretou

27. 4. 2024 | Čeští florbaloví reprezentanti Ondřej Němeček a Filip Langer slaví zisku titulu ve švédské lize se Storvretou. V superfinále SSL zdolal jejich celek Pixbo Wallenstam 8:5. Obránce a kapitán národního týmu Němeček se na tom podílel třemi body za gól a dvě asistence, útočník Langer vinou zranění z konce základní části nehrál. Dosud se podařilo získat titul v nejlepší lize světa jako jedinému Čechovi útočníkovi Martinu Tokošovi s Falunem v roce 2017. ...

Fotbalistky Slavie ovládly domácí derby nad Spartou 4:1 a výrazně se přiblížily obhajobě titulu

27. 4. 2024 | Fotbalistky Slavie porazily v pražském derby před rekordní diváckou návštěvou v české lize 4:1 Spartu a přiblížily se třetímu mistrovskému titulu za sebou. Zápas 2. kola nadstavby sledovalo na hlavním stadionu v Edenu 6216 fanoušků, kteří překonali rekordní počet 5734 z derby na Spartě z loňského března.

Čeští hokejisté vyhráli i šestý zápas přípravy na mistrovství světa. V Bratislavě porazili Slováky 4:1

27. 4. 2024 | Čeští hokejisté zdolali v Bratislavě Slovensko 4:1 a vyhráli i šestý zápas v závěrečné přípravě na květnové mistrovství světa v Praze. Dvěma góly o vítězství rozhodl útočník Petr Kodýtek, který v čase 47:44 posunul tým kouče Radima Rulíka do vedení 2:1 a v 54. minutě v přesilové hře také zvýšil náskok.

Národní tým si v přípravě zvyká na malé hřiště. ‚Takové bude i na mistrovství světa,‘ ví trenér Rulík

27. 4. 2024 | Hokejová reprezentace v přípravě na domácí mistrovství světa znovu vyhrála. Na Slovensku porazila v Trenčíně domácí 4:2 a byla to dobrá prověrka, protože se soupeř nevzdal ani ve chvíli, kdy o tři branky prohrával. Napínavé utkání ještě umocnilo zážitek hráčům, kteří za národní tým nastoupili poprvé v kariéře.

Růžička proti Pardubicím prolomil gólový půst. ‚Pomohlo to jemu i týmu,‘ říká trenér Třince Moták

27. 4. 2024 | Hokejisty Třince čeká i ve třetí sérii play-off rozhodující sedmý zápas. V tom šestém finálovém totiž vyhráli na domácím ledě nad Pardubicemi 4:1 a o mistrovi extraligy se tak rozhodne v neděli večer v Pardubicích.

Po odchodu Kloppa bude trenérem Liverpoolu Slot. Feyenord Rotterdam ho uvolní za devět milionů eur

27. 4. 2024 | Na lavičku fotbalistů Liverpoolu, kterou po sezoně opustí po téměř devíti letech německý kouč Jürgen Klopp, míří nizozemský trenér Arne Slot. Anglický klub se domluvil s Feyenoordem Rotterdam na jeho uvolnění za devět milionů eur (přes 226 milionů korun), uvedla BBC. Další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může nizozemský celek získat dodatečně na bonusech.

New York porazil Washington i potřetí a má postupový mečbol. Edmonton deklasoval Los Angeles

27. 4. 2024 | Hokejisté New Yorku Rangers vyhráli v prvním kole play-off NHL ve Washingtonu 3:1, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedno vítězství od postupu. V Západní konferenci začínaly všechny tři páteční zápasy za stavu 1:1. Vancouveru stačilo v Nashvillu dvanáct střel k vítězství 2:1. Colorado otočilo utkání s Winnipegem pěti góly ve třetí třetině z 1:2 na konečných 6:2. Edmonton ovládl v Los Angeles úvodní třetinu 3:0 a vyhrál 6:1. ...

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
08:11:36 | 29.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD