Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » Hobby.cz
Hobby.cz Zdroj: Hobby.cz |

Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii

15. 5. 2024 | Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby vybrala ty nejlepší snímky přírody od českých a slovenských fotografů. Od čtvrtka 16. května budou oceněné fotografie osmého ročníku Czech Nature Photo vystavené jak pod širým nebem, tak v prostorách galerie Czech Photo Centre u metra Nové Butovice v Praze.

Nové diety? Marketing strachu z jídla, hrají si s naší mentalitou, říká Vaněk

15. 5. 2024 | Roman Vaněk ví, jak jídlo funguje v naší hlavě. Která svíčková je podle něj nejlepší? Co si myslí o Rettigové? A proč vydává miniaturní kuchařky?

Mazlíčci hrají o granule, deku i lahodné kapsičky. Rozhodněte v anketě

15. 5. 2024 | Květnové hlasování v pravidelné fotosoutěži o nejroztomilejší mazlíčky je tu. Tentokrát autoři prvních tří snímků vyhrají pro své mazlíky kvalitní dobroty od značky Purina Pro Plan. A vy můžete až do konce měsíce hlasovat ve fotoduelu a spolurozhodnout o vítězi, stejně jako se zapojit už teď do dalšího soutěžního kola. Stačí poslat fotku mazlíčka.

Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii

15. 5. 2024 | Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu vyrobit. Proto když vyšlo najevo, že soutěžící budou muset připravovat asijskou kuchyni, zavládlo čiré zděšení. Takže bylo nutné použít gril jako sporák a pečicí troubu.

Rostliny umí přinutit hmyz kopulovat, ptáky přenášet pyl i způsobit požár

15. 5. 2024 | Některé rostliny nám dokážou během jediné sezony předvést koloběh života od klíčení semínka, růst, kvetení, tvorbu a zrání plodů až po zánik. Třeba obyčejné rajče. Aby se v konkurenci prosadily, volí rostliny nejrůznější fascinující strategie, jak předvedou 17. května v Botanické zahradě Na Slupi odborníci z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy během Dne fascinace rostlinami.

Michelinské restaurace? Toxické prostředí, šikana i drogy, líčí kuchař Molina

14. 5. 2024 | Přiznává, že naplňuje známé klišé: „Špatně jsem se učil, a tak jsem šel na kuchaře.“ Ale Ondřej Molina se vypracoval mezi špičku ve svém oboru, sbíral zkušenosti nejen po Evropě. Vařil v Itálii, Velké Británii, Německu, Dánsku, ale i na Novém Zélandu, v Mexiku nebo na Faerských ostrovech. Teď se věnuje škole vaření a působí hlavně jako osobní kuchař.

Zahrada u řadovky je malá, úzká a moc do kopce. Architektka si poradila

14. 5. 2024 | Velmi omezený prostor, pouhých sto čtverečních metrů s ne zrovna ideálním půdorysem, navíc ve svahu. K tomu specifické požadavky majitelů pozemku a jednoho z řadových domů v nové zástavbě v Berouně. To byl výchozí bod pro krajinářskou architektku Martinu Forejtovou z ateliéru Land05.

Australský rybář si vytáhl z vody rybu za milion dolarů

14. 5. 2024 | Devatenáctiletý rybář chtěl jen nakrmit svou rodinu. Místo toho se mu povedlo chytit rybu barramundi, která byla označena visačkou, jež mu zaručila výhru milion australských dolarů.

Hroši ve Dvoře jsou opět vypuštěni do jezera, užijte si je naživo i online

13. 5. 2024 | Skupina pěti dospělých hrochů a jednoho mláděte, samičky narozené letos v lednu, se po zimě opět dočkala přesunu do velkorysého venkovního výběhu s jezerem loukou. Prostor hroši sdílejí i s antilopami, takže výsledná scenérie vás pocitově dokonale přenese do míst, kde jsou tato zvířata doma. Jako byste byli na safari v Africe a ne hodinku od Prahy.

Zahradu v Podještědí si užívají u bazénu. S výhledem na rybník i do krajiny

13. 5. 2024 | Sudetská zahrada na ostrůvku, říká čtenář Roman skromně své zahradě v Podještědí, vypadá však spíš jako takový malý ráj na zemi. Nechybí jí totiž ani bazén, ani návaznost na malebnou krajinu podhůří, těsné sousedství s rybníkem, ani nádherný výhled.

KVÍZ: Poznáte podle obrázku plemeno psa?

12. 5. 2024 | Když na ulici potkáte vlčáka nebo jezevčíka, určitě je rozeznáte. Ale co méně známá psí plemena? Jak se v nich vyznáte?

Ostrov nabídl k adopci přemnožené kozy. Zaplavily ho žádosti z celého světa

11. 5. 2024 | Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna nabídl k adopci jen za manipulační poplatek. Vedení ostrova čekalo, že se zvířat ujmou farmáři z okolí, ale zaplavily je stovky žádostí z celého světa. Na ostrově je zhruba 600 koz, nabídek adopce přišlo ale více než třikrát tolik, napsal server deníku The Guardian.

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

11. 5. 2024 | Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu – burger. Připraví hned dvě varianty – z mletého a sekaného masa. K nim hodí ugrilovat sýr halloumi a v grilu upečou i domácí briošky.

Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť

10. 5. 2024 | Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby: jako přírodní lék, ochucovadlo, ale i kosmetický prostředek. Tady je pár tipů, jak vám poslouží.

Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop

10. 5. 2024 | Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to má jinak.

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. 5. 2024 | Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů, taková se vidí málokdy. Přesto existují. Jednou z nich je rodinná zahrada čtenáře Petra z Kroměříže, který na ni má krásné vzpomínky z dětství.

Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony

9. 5. 2024 | Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich neumějí představit. Pokud patříte mezi milovníky těchto svérázných stvoření, možná o svých čtyřnohých přítelkyních zjistíte novinky, které ještě prohloubí váš vztah, a uvidíte je ve zcela novém světle.

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. 5. 2024 | Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty tajemství. Některá se vědcům podařilo objasnit, jiná zkoumají, o dalších nemají ani tušení.

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

7. 5. 2024 | Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím alespoň toužíte? Pak tu máme kvíz přesně pro vás.

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. 5. 2024 | Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody, několik nenápadných hlízek by za pár let mohlo nadělat pěknou paseku. Na užitkové zahradě se ovšem této vlastnosti dá skvěle využít. Ideálně pokud topinambur zasadíte do velkokapacitní nádoby, jak radí přírodní zahradník Tomáš Trejbal.

Zdroj: Hobby.cz - https://hobby.idnes.cz
22:11:30 | 15.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD