Neděle 19.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Česko o víkendu zasáhnou silné bouřky. Přinesou kroupy i přívalové deště

18. 5. 2024 | Silné bouřky v sobotu zasáhnou hlavně Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko. Bouře přinesou kroupy i přívalové deště. Vyplývá to z výstrahy, kterou v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

PODCAST: Radim Sršeň, starosta s evropským přesahem

18. 5. 2024 | „Když jsme v redakci vymýšleli profil mého podcastu, napadla mě parafráze z oblíbeného seriálu Sex ve městě - Kateřina ví o politice hodně a nebojí se zeptat,“ říká redaktorka a komentátorka Deníku Kateřina Perknerová o podcastu Deníku.

Díky členství v Unii ušetří každá rodina pět tisíc eur ročně, říká Radim Sršeň

17. 5. 2024 | Je v pořadí třetím starostou toho příjmení v Dolních Studénkách na Šumpersku. Radim Sršeň (STAN) je ale zároveň znalcem evropské politiky a bruselských dotací s důrazem na regiony. Tuto agendu má na starost i jako náměstek ministra pro místní rozvoj. A na prvním místě je srdcař. To je hlavní důvod, proč kandiduje do Evropského parlamentu.

Kdybych řekl to, co prezident, je celá obrazovka ČT žlutá, řekl Babiš v debatě

16. 5. 2024 | Šéf nejsilnější české opoziční strany Andrej Babiš se na začátku tradiční debaty Deníku vrátil ke středečnímu atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. „Jsem z toho stále v šoku, nemohl jsem vůbec uvěřit tomu, že někdo kvůli jinému politickému názoru nebo proto, že se mu nelíbí politik, který byl zvolen v demokratických volbách, je schopen někoho zabít. To je neuvěřitelná věc. Myslím na pana premiéra Fica, jeho blízké a kolegy a jediné, co si přeji, je, aby to zvládl, vrátil se a vykonával ...

Prezident Pavel jmenoval Marka Ženíška ministrem pro vědu

16. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel ve čtvrtek na Pražském hradě jmenoval členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09). Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Ženíšek nástupem do vlády končí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a na dalších postech v dolní komoře Parlamentu.

Mír na Ukrajině? Prezident Pavel konečně souhlasí s tím, co říkám já, míní Babiš

16. 5. 2024 | V další debatě Deníku s expremiérem a lídrem hnutí ANO Andreje Babišem přišlo na přetřes i interview prezidenta Petra Pavla, které poskytl britské televizi Sky News. Vyjádřil názor, že Ukrajina v blízké době nezíská zpět Ruskem okupovaná území a nastal čas válku zastavit, třeba i uzavřením kompromisu mezi agresorem a napadenou zemí. V zahraničí i na domácí scéně toto tvrzení vyvolalo diskuzi. Podle Babiše se ale o žádnou převratnou myšlenku nejedná. Myslí si, že mu prezident dává za pravdu a při ...

Mobil dětem do ruky nepatří. Sociální sítě ničí pozornost, říká trenér paměti

16. 5. 2024 | Už žádné nákupní seznamy, hledání zaparkovaného auta nebo otázek, co jsem to chtěl udělat. Vše si lze uložit do paměti, která funguje podobně jako sval. Dá se velmi dobře vytrénovat, i když si to mnozí nemyslí. „Znám tisíce lidí, kteří přišli k nám na kurz a zpočátku o sobě tvrdili, že mají katastrofální paměť, nejsou schopni si nic pamatovat nebo nepůjdou studovat vysokou školu, protože jim vždycky říkali, že jsou blbci a nemají na to. Je to jen o píli, ne o inteligenci,“ vysvětluje v rozhovoru ...

Hrdina ze Tří králů odbojář Václav Morávek je vzorem i pro současnost

16. 5. 2024 | Život odbojáře Václava Morávka a jeho činy nepředstavují mrtvou historii – byť tak významnou, že alespoň zmínku o nich nemůže vynechat žádná učebnice dějepisu – ale jsou dodnes přitažlivým akčním příběhem plným tak hrdinství, tak i napětí a dobrodružství.

Sedm českých důstojníků zabitých raketou na Ukrajině? Nesmysl odporující realitě

16. 5. 2024 | Na sociálních sítích se zhruba od 26. dubna znovu šíří dezinformace, že ruská raketa zabila v Charkově sedm českých důstojníků. Celé tvrzení je ale nesmyslné – jednak vyslání ozbrojených sil mimo území České republiky podléhá podle ústavy souhlasu obou komor Parlamentu ČR, jednak se hoax už poněkolikáté opakuje. Navíc popis celé situace, jak mělo k zabití skupiny důstojníků dojít, odporuje používané vojenské praxi. ...

VIDEO: O atentátu na Fica i předvolební kampani v ČR. Babiš byl hostem debaty

16. 5. 2024 | Deník ve čtvrtek přinesl další živou debatu s expremiérem Andrejem Babišem. Redaktorka Kateřina Perknerová s lídrem opozice hovořila například o atentátu na Roberta Fica, válčící Ukrajině či vyhrocené předvolební kampani. Nestihli jste přímý přenos debaty? Na její záznam se můžete podívat v článku. 

Škody způsobené zloději kol rostou. Podívejte, ve kterých krajích kradou nejvíc

16. 5. 2024 | V létě každoročně přibývá krádeží jízdních kol. Ne všichni cyklisté totiž chrání svého jednostopého parťáka před zloději dostatečně. Na to, kde se kola kradou nejvíc a jak je správně zabezpečit, se zaměřila datová redakce Deníku. 

Po medvídcích s HHC dětem hrozí bonbony s výtažkem z jedovaté muchomůrky

15. 5. 2024 | Po gumových medvídcích s nyní už zakázanou drogou HHC se na českém trhu objevila další nebezpečná pochutina. Tentokrát jde o bonbony s příměsí muchomůrky červené. Jedna dívka se jimi již předávkovala a skončila v nemocnici. Bonbony jsou již podle zjištění Deníku v hledáčku Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

V části Čech a na Vysočině bude ve čtvrtek hodně silný vítr, hrozí i požáry

15. 5. 2024 | V pásu od jižních Čech a Vysočiny po hory na severu Čech bude ve čtvrtek foukat silný vítr, který v nárazech může dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině. S ohledem na to a pokračující sucho dál hrozí na většině území Čech nebezpečí vzniku a šíření požárů, které by měl ukončit až očekávaný déšť. Trvalé srážky dorazí do Česka od jihu v pátek ráno, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). ...

Bek: V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent deváťáků

15. 5. 2024 | V prvním kole přijímacího řízení uspělo téměř 94 procent uchazečů, kteří se hlásili na střední školy z devátých tříd základních škol. Novinářům to ve středu řekl ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

Třicet let se stará o těžce postiženého syna. Měli bychom brát plat, říká matka

15. 5. 2024 | Nemá žádné příjmy, všechny dávky od státu bere handicapovaný syn a musí z nich vyžít dva. Šedesátiletá Renata Prunnerová z Ostravy pečuje už třicet let o syna Pavla s dětskou mozkovou obrnou, těžkým mentálním postižením a postižením rukou i nohou. „Musím ho mechanicky vyprazdňovat, je inkontinentní, musí ho stále někdo hlídat, jinak si ublíží. Čeká ho také operace, budou mu brát ledvinu. Je toho opravdu moc,“ vyjmenovává. ...

Je třeba zastavit válku na Ukrajině, řekl Pavel v britské televizi

14. 5. 2024 | Český prezident Petr Pavel tento týden vystoupil v britské televizi Sky News. Na otázku moderátorky, zda by měla Ukrajina začít vyjednávat s Ruskem a ukončit přes dva roky trvající konflikt, odpověděl: „Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“

Ministerstvo navrhlo zvýšení televizního poplatku. V budoucnu čeká další růst

14. 5. 2024 | Ministerstvo kultury navrhuje zvýšit televizní poplatek o 15 korun na 150 korun měsíčně a rozhlasový o deset korun na 55 korun. Původně navrhovalo televizní poplatek 160 Kč, navrhovanou výši rozhlasového zachovalo. V dalších letech by poplatky vláda mohla zvyšovat svým nařízením o inflaci, pokud by od poslední změny překročila šest procent. Vyplývá to z aktuálního návrhu mediálních novel, které ministerstvo vypracovalo. Počítá s jejich účinností od 1. ledna 2025. Původní návrh z loňského roku kr ...

Prezident jmenuje Ženíška novým ministrem pro vědu a výzkum ve čtvrtek

14. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace vlády ve čtvrtek před polednem. Hrad o tom informoval na svém webu krátce po dnešní schůzce hlavy státu s tímto kandidátem T0P 09. Ženíšek novinářům řekl, že s prezidentem hovořil o prioritách pro vědu a výzkum a rozpočtu kapitoly. Potěšilo ho, že prezident vnímá vědu, výzkum a inovace jako prioritu země.

Velvyslanec v Moskvě se ujme úřadu v dohledné době, nastínil prezident Pavel

14. 5. 2024 | Česká ambasáda v Moskvě je bez hlavy. Ambasador Vítězslav Pivoňka sice v Rusku už téměř dva roky nepůsobí, ale teprve nyní ho vláda Petra Fialy odvolala. Naopak v Praze stále úřaduje ruský velvyslanec Alexandr Zmejevskij. Kdy se tento nepoměr změní?

Žádný lepší návrh důchodové reformy ANO nepředložilo, řekl Petr Pavel v debatě

14. 5. 2024 | Po delší přestávce se Deník opět vrací k pravidelnému seriálu pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta. Co se odehrálo na Pražském hradě 28. března při schůzce zástupců koalice a opozičního hnutí ANO? Průběh přiblížil její přímý účastník a iniciátor Petr Pavel.

Zdroj: Deník - https://denik.cz
22:11:33 | 18.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD