Úterý 7.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Reflex.cz
Reflex.cz Zdroj: Reflex.cz |

Ukradli nám obraz! Poděkování lupičů, nacističtí okultisté a Spider-Man. Největší loupeže umění v historii

7. 5. 2024 | Před 30 lety se po tříměsíčním pátrání do muzea v Oslu vrátil ukradený obraz Výkřik. Ikonická malba Edvarda Muncha ale samozřejmě není jediným uměleckým dílem, které se stalo obětí loupeže.

ANO se brání, že nenahrává Rusku, zatímco pro Babiše je muniční pomoc Ukrajině jen obří PR akce

7. 5. 2024 | Andrej Babiš se snaží prokázat, že hnutí ANO není protiukrajinské, jak to vypadá z mnoha vystoupení jeho představitelů. Chatrnost této obrany narušují jejich výroky a činy vyznívající zcela opačně. Patří mezi ně zpochybňování české muniční iniciativy pro Ukrajinu, ale nejen to.

Putin v Kremlu složil přísahu a popáté se ujal prezidentského úřadu

7. 5. 2024 | Ruský prezident Vladimir Putin se dnes v kremelském Andrejevském sále oficiálně ujal dalšího šestiletého prezidentského mandátu. Oznámil to předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin poté, co hlava státu složila přísahu. Putin v březnu dle očekávání s přehledem vyhrál volby, které ale podle kritiky Západu byly nesvobodné a chyběla mu v nich skutečná opozice.

Heineken Balaton Sound odhaluje 20 posledních jmen našlapaného programu a detaily o Boat parties

7. 5. 2024 | Velkolepý open-air festival Heineken Balaton Sound je jedním z nejpřístupnějších a nejnavštěvovanějších evropských festivalů pro milovníky prvotřídní elektronické hudby. Dnes odhaluje finální program! Na nádherném břehu jezera Balaton v maďarském Zamárdi se od 3. do 6. července 2024 představí Sama Adbulhadi, Laidback Luke, HoneyLuv, Henri Bergmann a Mau P, kteří doplní již známá jména jako Adam Beyer, Amelie Lens, Stephan Bodzin (live), Reinier Zonneveld (live), Mathame, Marshmello, Paul Kalkbr ...

Po stopách češtiny: Máme rádi koření a bylinky. V lihu

7. 5. 2024 | Do alkoholu a jeho názvů jsme tady zabředávali už dřív, ale dostali jsme chuť na další rundu. Dáte si s námi?

Viliam Buchert: Lhát už nemá smysl. Vojáci NATO, včetně českých, na Ukrajině jsou. A bude jich přibývat

7. 5. 2024 | Francouzský prezident Emmanuel Macron opět hnul žlučí ruskému režimu i evropským chcimírům. V rozhovoru pro týdeník The Economist připustil, že pokud by Rusové prolomili frontovou linii (což se ale na některých místech stalo už před několika týdny) a Kyjev požádal o pomoc, byly by na Ukrajinu vyslány západní pozemní jednotky. Ale z armád NATO jsou už na Ukrajině vojenští poradci, příslušníci obsluhující sofistikovanou techniku či další lidé, kteří navádějí munici na ruské cíle. Jsou například z ...

Krev, pot a maskáče. Boj zápasníků s vojáky přinesl miliony veteránům, amatér přežil 3 kola s bojovníkem UFC

6. 5. 2024 | Večer, jaký v rámci bojových sportů Česko ještě nezažilo. Na akci CZ Fighters for Veterans se v ringu proti sobě postavili profesionální vojáci a policisté proti profesionálním zápasníkům. Celý večer provázely parádní duely, nikdo v ringu nevypustil ani vteřinu. Velitel výsadkářů Petr Matouš změřil své síly s profesionálem z UFC Davidem Dvořákem a přežil se ctí celá tři kola. Každý z bojovníků šel do akce bez nároku na honorář a veškerý výtěžek z galavečera šel na podporu rodin, které tu zůstal ...

Už to není, co to bývalo: Do Prahy dorazili příznivci Nočních vlků, hrála ukrajinská hymna, chyběla ta ruská

6. 5. 2024 | Motorkáři z MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli do Prahy uctít památku padlých rudoarmějců. Před bránou Olšanských hřbitovů na ně čekala zhruba stejně početná skupina odpůrců a ještě o něco větší skupina novinářů s fotografy. Akci zachraňoval poslanec za SPD Jaroslav Foldyna, který si užíval zájem dezinformačních webů i starších dam.

On hledá ji: Andrej Babiš si dal inzerát do internetové seznamky

6. 5. 2024 | Rozchod Andreje Babiše a jeho manželky Moniky zaskočil nejen odborníky na Andreje Babiše, ale i veřejnost. Mluví se o tom, že v den, kdy se ti dva rozešli, zemřela láska. Jakkoliv národ rozchodem trpí a truchlí, samotný Andrej Babiš nezahálel a dal si inzerát na internetovou seznamku. Nám se inzerát podařilo vypátrat a pro případné zájemkyně ho přetiskujeme.

Unikátní fotografie: Jak vypadaly starověké památky Egypta v 19. století?

6. 5. 2024 | Francis Frith byl původně obyčejným prodavačem zeleniny, ale v 50. letech 19. století se mu podařilo zachytit nástup tehdy nejmodernějšího výdobytku techniky. Stal se amatérským fotografem a hned první zahraniční cesta spojená s jeho novou vášní mu navždy změnila život. Vydal se totiž do Egypta a tehdejší západní civilizace lačně toužila po jakýchkoliv snímcích zobrazujících stavby dávno zaniklých tajemných civilizací. ...

Hodina dějepichu: Mstivá světice Olga Kyjevská vás naučí, jak pomstu zvládá absolutní profesionál

6. 5. 2024 | Svatá Olga Kyjevská je jedna z těch svatých, kteří za sebou nechali tolik mrtvých, až je vlastně samo o sobě maličko zázračné, že se jí podařilo získat svatozář. Ale až se dozvíte, s jakým stylem za sebou ty mrtvé nechávala, poběžíte do prvního pravoslavného kostela pomodlit se, ať se Olga postará i o vaše nepřátele. 

Tunel pod La Manche a dalších šest divů moderního světa

6. 5. 2024 | Možnost projet mezi Francií a Velkou Británií autem už dnes považujeme za samozřejmost a zapomínáme, jaký zázrak stavitelství tunel pod kanálem La Manche je. Jeho význam by nám mohl připomenout fakt, že když byl před 30 lety slavnostně otevřen, byl prohlášen za jeden ze sedmi divů moderního světa.

Za popírání války na Ukrajině trest nebude. Učitelku odvolací soud osvobodil

6. 5. 2024 | Učitelka Martina Bednářová za zpochybňování války na Ukrajině při hodině češtiny na Základní škole Na Dlouhém lánu potrestaná nebude. Senát Městského soudu v Praze odvolání státního zástupce zamítl. Rozsudek je pravomocný, státní zastupitelství ale zvažuje dovolání k Nejvyššímu soudu.

Když se syn narodil, vážil půl kila. Začal náš životní fight, říká česka veteránka

6. 5. 2024 | „Jsem zdravotnická záchranářka, na škole jsem měla možnost navštívit oddělení neonatologie s nedonošeňátky. Vidět ale v inkubátoru svoje nedonošené miminko, na to se připravit nedá,“ říká Veronika Rosická, která na misi v Mali prodělala malárii. Její malý syn je velký bojovník, nedávno se ve více než dvou letech naučil chodit. Potřebuje se ale ještě naučit jíst. Zápasníci, kteří se dnes účastní charitativního gala večera bojových sportů CZ FIGHTERS FOR VETERANS, pro něj chtějí vyboxovat prostře ...

Argentinský prezident Javier Milei přijede do Prahy, převezme Výroční cenu Liberálního institutu

6. 5. 2024 | V závěru loňského roku zvolený argentinský prezident Javier Milei přijal pozvání Liberálního institutu a Anglo-American University a přijede 18. června do Česka, aby převzal Výroční cenu Liberálního institutu. Milei, který je vedle své podpory minimální role státu ve společnost proslulý i mnoha nekonvenčními výroky, na pozvání Liberálního institutu vystoupí s přednáškou v paláci Žofín. Mediálním partnerem akce je e15. ...

Jefim Fištejn: Volební vítězství Bidena je pro Putina zárukou dalších čtyř let rozmanitého úpadku USA

6. 5. 2024 |    Běda idejím, které jsou v rozporu s převládajícími představami své doby, byť by ty představy byly záměrně navozené a uměle udržované. Giordano Bruno nebyl upálen kvůli svým neuvěřitelným vědeckým objevům, třeba v oblasti metempsychózy, ale jen a jen kvůli bídnému stavu veřejné paměti, která nedokázala udržet v povědomí pravdy platné ještě v antické době. Vždyť heliocentričnost planetární soustavy byla základem kosmogonie již za starých latiníků. Bruno skončil na hranici, protože si pamatoval ...

Rada ministrů vyšla vstříc požadavkům zemědělců. EU konečně ukázala schopnost sebereflexe

6. 5. 2024 | Pokud je možné nějak charakterizovat závěry posledního dubnového jednání Rady ministrů zemědělství členských zemí EU v tomto týdnu, pak lze konstatovat, že ministři stvrdili již dříve avizované ústupky zemědělcům, kteří na počátku letošního roku demonstrovali po celé EU proti Společné zemědělské politice EU (SZP).

Hráli jsme českou akci Gray Zone Warfare. Bugy, chybky a vůně velkého potenciálu

6. 5. 2024 | Jedna z nejočekávanějších českých her vyrazila do early access a s ní do akce skočili i statisíce hráčů. S redakcí jsme vyrazili do terénu vyzkoušet, jak nadějně vypadá dílko brněnských Madfinger Games.

Zrušit green deal? Nesmysl. Změnu klimatu způsobují i lidé, ale nemůžeme zaostávat, říká Vondra

6. 5. 2024 | Lídr koalice Spolu Alexandr Vondra má v evropských volbách ambiciózní a jasný cíl: vyhrát. Překážkou k tomu dle něj nebudou ani neshody ve SPOLU, především s lídrem TOP 09 Luďkem Niedermayerem. Na tom, že lidská činnost způsobuje změny klimatu, se však shodnou: „Já se k dekarbonizaci hlásím. Ale musíme to dělat tak, aby Evropě nezaostávala za Čínou a Amerikou,“ říká Vondra v pořadu Prostor X.

Zdroj: Reflex.cz - https://reflex.cz
14:12:27 | 07.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD