Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » CDR.cz
CDR.cz Zdroj: CDR.cz |

Jaké jsou nejčastější znaky závislosti na sociálních sítích a jak se projevují?

16. 5. 2024 | Sociální sítě jsou v dnešní době již naprosto běžnou součástí našich životů a my jsme si na tento virutální život velice rychle zvykli. Spolu s rozšířením sociálních sítí ale vzrostl i jeden závažný problém. Sociální sítě totiž naskýtají virtuální svět plný lidí, kde si můžete najít takovou společnost uživatelů, která vám vyhovuje.

Nový ransomware: Hrozba pro zdravotnictví a kritickou infrastrukturu

15. 5. 2024 | Skupina ransomwaru Black Basta se stala vážnou hrozbou pro kritickou infrastrukturu, zejména pro zdravotnické sektory. Jejich nová taktika využívá sociálního inženýrství k infikování systémů, což vedlo k vážným provozním poruchám v organizacích po celém světě. Odborníci naléhají na zavedení efektivnějších opatření k ochraně datových systémů a prevenci podobných útoků v budoucnosti. ...

Americké letectvo je znepokojeno tempem růstu raket Vulcan

15. 5. 2024 | Raketový program United Launch Alliance (ULA) čelí výzvám ve vývoji raketové technologie Vulcan, která má hrát klíčovou roli v americkém vojenském letectvu. Zpoždění ve vývoji a obavy ohledně schopnosti ULA splnit vojenské požadavky vyvolávají otázky ohledně budoucnosti tohoto ambiciózního projektu.

Kdopak to mluví? To je GPT-4o s přirozenou interakcí

15. 5. 2024 | GPT-4o od OpenAI přináší revoluci v oblasti umělé inteligence, umožňující interakci na úrovni lidského chování. Tento nový model, schopný mluvit, smát se, zpívat a vidět jako člověk, otevírá dveře k přirozenější komunikaci mezi člověkem a počítačem.

Materiál na ekologické elektromobily se má těžit na asteroidech

14. 5. 2024 | Nová éra vesmírné těžby otevírá diskusi o naději na nové zdroje a ekonomickém potenciálu, ale také přináší technické výzvy a otázky ohledně regulace a ochrany životního prostředí. Mise společnosti AstroForge k asteroidům naznačuje rostoucí zájem o tuto oblast, která může změnit paradigma těžby na Zemi a otevřít nové možnosti pro lidskou civilizaci ve vesmíru. ...

Geomagnetická bouře ochromuje farmáře závislé na GPS

14. 5. 2024 | Geomagnetická bouře způsobuje farmářům problémy s přesnými zemědělskými technologiemi, jako je GPS, což má za následek přerušení procesů setí a sklizně. Sezóna sázení kukuřice je ohrožena, a farmáři jako Kevin Kenney ze Nebrasky se snaží zvládnout tuto výzvu, kterou přináší nejsilnější geomagnetická bouře za posledních 20 let.

Motorola nesmí prodávat telefony v Německu. Co bude dál?

14. 5. 2024 | Patentový spor mezi společnostmi Lenovo, Motorola a InterDigital uzavřel dveře na německém trhu pro jejich chytré telefony a notebooky. Rozsudek mnichovského soudu o dočasném zákazu prodeje znamená, že oba výrobci teď čelí výzvě a rozhodnutím, zda se pokusí vrátit se na německý trh.

Na stopě gigantických výronů: Plyny jsou poháněny explozemi hvězd

13. 5. 2024 | Studium vesmíru neustále vyvolává nové otázky a odkrývá fascinující tajemství galaxií. Nedávné pozorování galaxie NGC 4383 odhalilo obrovský výron plynu, který vyvolává zájem vědců a astronomů.

Největší vysavač na CO2 vznikl na Islandu. Zajistí klidný spánek klima-ekologům?

13. 5. 2024 | Na Islandu byla nedávno spuštěna největší továrna na přímé zachycování uhlíku na světě, nazvaná Mammoth. Tato továrna, provozovaná švýcarským start-upem Climeworks, je vybavena 72 průmyslovými ventilátory, které dokážou ročně odstranit z atmosféry až 36 000 tun CO2.

Typy karoserií aut, rozdíly, a jak se v nich vyznat

13. 5. 2024 | Automobilový průmysl je v dnešní době již miliardový business a vývojáři nových modelů přichází nejen s rychlejšími a bezpečnějšími modely, ale také přicházejí se stále novými typy karosérií. Na trhu je jich již tolik, že mnoho lidí již neví rozdíl mezi kombíkem a sedanem. Proto jsme se rozhodli připravit jednoduchý přehled základních typů karosérií. ...

NASA řeší problém. Jak dostat vzorky z Marsu s rozpočtem 11 miliard?

13. 5. 2024 | NASA se potýká s výzvou, jak dostat vzorky z Marsu zpět na Zemi udržitelným způsobem při zachování rozpočtu ve výši 11 miliard dolarů. Boeing přichází s návrhem využití své rakety Space Launch System (SLS), ačkoliv se jedná o nejdražší variantu.

Nejpoutavější LED displeje na světě

10. 5. 2024 | S rychlým rozvojem vědy a techniky a neustálým rozvojem kreativity přitahují LED obrazovky jako důležitá součást moderní reklamy, médií a městské krajiny stále větší pozornost.

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče RPG a strategických her

10. 5. 2024 | Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší milovníky strategických a RPG her.

Reddit mění pravidla hry: Zavádí novou politiku pro ochranu dat

10. 5. 2024 | Ve světě, kde je obsah králem, se Reddit rozhodl posílit své hradby. Nově oznámená “Politika veřejného obsahu” představuje zásadní změnu v přístupu k datům, která byla dosud volně dostupná.

Snipping Tool ve Windows 11: QR kódy a emoji jsou víc než screenshoty

10. 5. 2024 | Ve světě, kde každý pixel na obrazovce může skrývat víc, než se zdá, přichází Microsoft s aktualizací, která mění způsob, jakým pohlížíme na obyčejné screenshoty.

Zdroj: CDR.cz - https://cdr.cz
08:12:40 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD