Úterý 7.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Globe24.cz
Globe24.cz Zdroj: Globe24.cz |

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

7. 5. 2024 | TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Putin složil přísahu a stal se ruským prezidentem na dalších šest let

7. 5. 2024 | Jednasedmdesátiletý ruský prezident Vladimir Putin se v úterý v Kremlu oficiálně ujal dalšího šestiletého mandátu po březnovém vítězství ve volbách hlavy státu. O složení přísahy informoval předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin.

Izraelci s tanky obsadili hraniční přechod v Rafáhu

7. 5. 2024 | Izrael v úterý ráno informoval, že jeho jednotky převzaly kontrolu nad palestinskou částí hraničního přechodu Rafáh na hranici s Egyptem. Uvedla to agentura Reuters s tím, že armáda má k této záležitosti vydat oficiální stanovisko. 

Ústavní soud zrušil podmínku operace pro úřední změnu pohlaví

7. 5. 2024 | Operace už nebude potřeba k úřední změně pohlaví, podle Ústavního soudu je taková podmínka v rozporu s lidskou důstojností. Sporné paragrafy přestanou platit v polovině roku 2025. Současný stav označil soud za neudržitelný a upozornil na nečinnost politiků, které vyzval k přijetí nové právní úpravy. 

Tripartita bez odborů, které chystají protest. Fiala a Jurečka nechápou

7. 5. 2024 | Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

NASA odložila start lodi Starliner. Nový termín není známý

7. 5. 2024 | Boeing na poslední chvíli odložil první let vesmírné lodi Starliner s astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici ISS, informovaly tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem. Na palubě měli být dva Američané. 

OSN: Izraelská výzva Palestincům, aby opustili město Rafah v Pásmu Gazy, je nehumánní

6. 5. 2024 | Izraelská výzva Palestincům, aby opustili město Rafah v Pásmu Gazy, je nehumánní. V pondělí to prohlásil Vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk a dodal, že utrpení a míra destrukce by výrazně přerostla již nyní neúnosnou míru. Uvedla to agentura AFP.

Návrh dohody o příměří v Pásmu Gazy má tři fáze, každá trvá 42 dní

6. 5. 2024 | Návrh dohody o příměří v Pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

Hamás oznámil, že přijal návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy

6. 5. 2024 | Palestinské hnutí Hamás v pondělí oznámilo, že přijalo návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy. Informuje o tom agentura Reuters.

Ruské ministerstvo si předvolalo britského velvyslance. Neřeklo proč

6. 5. 2024 | Ruské ministerstvo zahraničních věcí si v pondělí předvolalo britského velvyslance v Moskvě Nigela Caseyho. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Globe24.cz - https://globe24.cz
14:12:24 | 07.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD