Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Kultura » I-Divadlo
I-Divadlo Zdroj: I-Divadlo |

Z tiskových zpráv: V Mahenově divadle zazní nejslavnější otázka na světě

16. 5. 2024 | Být nebo nebýt? Otázka, kterou zná téměř celý svět. Tentokrát ji uslyší diváci v Činohře Národního divadla Brno v podání Tomáše Davida, který ztvární postavu prince Hamleta. Shakespearovu tragédii v režii Martina Čičváka čeká premiéra 23. května 2024 v Mahenově divadle.

Za oponou: Letní shakespearovské slavnosti ve znamení lásky

15. 5. 2024 | Do startu nového ročníku Letních shakespearovských slavností zbývají už jen týdny. Ve středu 26. června zahájí Slavnosti na tradiční pražské scéně, na nádvoří Nejvyššího purkrabství Pražského hradu, „komedie mravů“ Marná lásky snaha. V nepříliš často uváděné hře - nepatří totiž k interpretačně snadným - uvidíte v hlavních rolích Filipa Březinu (Ferdinand) a Annu Fialovou (Princezna).

Z tiskových zpráv: NDM v sezoně 2024/25

15. 5. 2024 | Národní divadlo moravskoslezské vstoupí v září do 106. sezóny s mottem PROMĚNY A KONSTANTY. V jeho 106. sezóně uvidí diváci 16 novinek. Muzikál NDM ohlašuje dvě velké novinky se dvěma velkými novinkami pro Divadlo Jiřího Myrona. Činohra má v dramaturgickém plánu sedm premiér, tři české premiéry, čtyři komedie (na škále od bláznivá, satirická, temná až po voyeurskou) i světovou klasiku. Dominantu dramaturgie příští sezóny tvoří ale současná dramatika. ...

Z tiskových zpráv: Politický thriller na život a na smrt

15. 5. 2024 | Sezónu u Bezručů završí politický thriller Friedricha Schillera Marie Stuartovna v režii uměleckého šéfa Jana Holce. Hra plná intrik, lží a demagogie. Hra o trůn, která nemůže poznat vítěze. Autorem uváděné adaptace je britský dramatik a režisér Robert Icke. V titulní roli se představí Magdaléna Holcová, v roli Alžběty I. Alexandra Palatínusová.

Změna v repertoáru: (Divadlo na Vinohradech)

15. 5. 2024 | inscenace již nebude uváděna (stažena bez oficiální derniéry)

Změna v repertoáru: Motýl na anténě / Audience (Divadlo na Vinohradech)

15. 5. 2024 | za Simonu Postlerovou roli přebírá Tereza Bebarová

Změna v repertoáru: Bach & synové (Divadlo na Vinohradech)

15. 5. 2024 | za Simonu Postlerovou roli přebírá Zuzana Vejvodová

Změna v repertoáru: Terezka (Divadlo na Vinohradech)

15. 5. 2024 | místo Simony Postlerové roli nazkouší Vendulka Křížová

Z tiskových zpráv: Potemnělá komedie volně inspirovaná dopisy Charlotte Brontëové v Rokoku

14. 5. 2024 | Městská divadla pražská uvedou v české premiéře napínavý příběh z tajemných blat a vřesovišť o intimitě a poznání sama sebe. Inscenace hry Jen Silverman Tekuté písky bude mít premiéru 25. května v divadle Rokoko. Pro MDP hru přeložila Ester Žantovská.

Z tiskových zpráv: Divadlo Pomezí v červnu představí prožitkovou inscenaci Krásný nový den

14. 5. 2024 | Pražské divadelní uskupení Pomezí se vrací ke komornějšímu formátu divadla. Tentokrát zkoumá jiný způsob vnímání, nový projekt totiž diváci zažijí téměř celý poslepu. Prožitková inscenace Krásný nový den v režii Lukáše Brychty bude mít premiéru 6. června.

Zdroj: I-Divadlo - i-divadlo.cz
10:12:04 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD