Středa 15.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Metro.cz
Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Ženě dal do vaginy petardu. Přišlo mi to legrační, líčil u soudu obžalovaný manžel

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně zranil svoji manželku. Nejprve ji zbil a pak jí do vaginy zasunul petardu, kterou také odpálil. U soudu nicméně tvrdil, že to nebyl úmysl, ale náhoda při erotické hře. Žalobce pro něj navrhuje dvacetileté vězení a vyhoštění z České republiky.

Nezabírají ani štědré nabídky. Benefity nefungují, pediatři v kraji nejsou

V Karlovarském kraji chybějí lékaři, zejména pediatři. Desítky rodin shánějí pro své potomky lékařskou péči často až za hranicemi regionu. A krize se prohlubuje. Po lékařce v Lubech nyní k poslednímu květnu končí jeden ze dvou pediatrů v Aši. Náhrada není. Od června tak nebude mít svého lékaře polovina dětí, konstatoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Prodloužená Porážková ulice pomůže centru Ostravy, cenná točna musí ustoupit

O přibližně šedesát milionů korun méně než podle dřívějších odhadů mohla stát dostavba Prodloužené Porážkové ulice v Ostravě. Komunikace má zejména ulehčit Nádražní ulici mezi centrem města a částí Přívoz.

Desítky tisíc Pražanů jsou bez vody. V Praze 8 prasklo potrubí

V oblasti Střížkova, Proseku, Kobylis a Letňan je kvůli havárii vodovodního potrubí bez vody více než 56 tisíc obyvatel. O poruše informovala na svém webu společnost Pražské vodovody a kanalizace. K obnovení dodávek vody by mělo dojít během odpoledne, náhradní zásobování je zajištěno.

VIDEOSTREAM ZDARMA: Třetí ročník konference FinTech Roadmap '24

ČTK bude ve čtvrtek 16. května 2024 v servisu PROTEXT VIDEO vysílat on-line třetí ročník konference FinTech Roadmap '24, která shromáždí přední osobnosti z česko-slovenské FinTech scény, aby diskutovaly o nejnovějších trendech a inovacích v oblasti finančních technologií.

Mrazy napáchaly škody na jabloních i řepce, většina úrody ovocnářů je pryč

Březnová vedra a dubnové teploty pod nulou způsobily, že ovocnáři už na jaře mluví o tom, že úroda bude špatná. Někde nepočítají s vůbec žádnými plodinami. Někteří zemědělci na jihu Čech se obávají, že nebudou mít čím krmit zemědělská zvířata.

Pod Kalichem v Litoměřicích opravili další části historického sklepení

Pod budovou radnice na litoměřickém náměstí je možné navštívit nově zpřístupněné části podzemí 500 let starého domu Kalich. Sklepní prostory vybíhají až pod náměstí i k Pokratickému potoku. Nedávno prošly rekonstrukcí další části a prohlídková trasa nyní dosahuje délky 309 metrů.

Třebíč se zlobí. Kraj snížil finance na místní arénu, Jihlava dostane mnohem víc

Vzájemná rivalita je cítit pokaždé, když na sebe tyhle dva týmy narazí v rámci stejné hokejové soutěže. Dukla Jihlava a Horácká Slavia Třebíč si při prvoligovém derby už léta nedarují ani milimetr ledu. Teď se ovšem tyto dva kluby přetahují o přízeň Kraje Vysočina. A třebíčská strana v tomto směru cítí křivdu.

Gombár propojuje Česko a Slovensko. Režisér Žítkovských bohyní převzal cenu

Cenu Martina Porubjaka udělují ve Zlíně od roku 2016 v rámci festivalu Setkání Stretnutie. Slovenský divadelní režisér Dodo Gombár ji převzal během včerejšího zahájení 28. ročníku. Patronem festivalu, který potrvá do neděle, je herec, humorista a zpěvák Miroslav Noga.

Došková chalupa i arboretum. Skryté skvosty, které nemají narváno, ale překvapí

Nejsou tak vidět, ale o to možná líp. Až začátkem května přivítaly návštěvníky jihomoravské turistické cíle, které sice nepatří mezi ty nejproslulejší, přesto dokážou překvapit. A aspoň nemají narváno.

10 mýtů a faktů o aktuální situaci v Liberty Ostrava

Ostrava 15. května 2024 (PROTEXT) - Od konce roku 2023 jsou tisíce zaměstnanců Liberty Ostrava a TAMEH Czech doma na překážkách ze strany zaměstnavatele, protože Liberty zastavila výrobu. Musela tak učinit, protože dlouhodobě neplatila za odběr energií svému dodavateli energií, společnosti TAMEH Czech. Situace je velice nepřehledná a složitá. Přes veškerá pozitivní prohlášení Liberty to spíše vypadá, že realita je jiná. Přinášíme vám vysvětlení aktuální situace. ...

Šumperský místostarosta čelí u soudu obvinění ze zneužití dotace

Olomoucký krajský soud projednává obžalobu místostarosty Šumperka Karla Hoška za zneužití dotací v době, kdy působil jako manažer MAS Horní Pomoraví. Ačkoli obžaloba mluví o způsobené škodě přes čtyři miliony korun, obžalovaný tvrdí, že šlo jen o pochybení asi za čtyřicet tisíc, které byly vráceny.

Dolce Vita Mladá Boleslav: moderní bydlení.

V Mladé Boleslavi v lokalitě Chrást se již dokončuje hrubá stavba projektu Dolce Vita.

Domov pro seniory slaví 20 let od svého vzniku

Domov pro seniory Máj České Budějovice nejsou jen pokoje a strava, ale samozřejmě každodenní radosti z nových dnů. Naši klienti je tráví dle svého uvážení a my jim nabízíme řadu aktivit a akcí.

CoinEx slaví Bitcoin Pizza Day kampaní „One Bite of Bitcoin"

Hongkong 15. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Burza CoinEx představuje při příležitosti tzv. Bitcoin Pizza Day (Den pizzy za bitcoiny) kampaň „One Bite of Bitcoin" (Jedno sousto Bitcoinu) a k oslavám a ochutnávce slavnostní atmosféry zve celou globální kryptokomunitu.

OBRAZEM: Poslední tahy štětcem. Opravená Hrabalova chata se otevře v sobotu

Polabské muzeum od soboty zpřístupní zrekonstruovanou Hrabalovu chatu v Kersku na Nymbursku. Muzeum budovu spravuje od roku 2022 a nyní dokončuje poslední úpravy. V domě bude stála expozice, která se bude věnovat nejen Hrabalovi, ale i historii Kerska a jeho místě ve filmu.

Prezentační den Stavební správy vysokorychlostních tratí živě: Geologie není jen nudná teorie

Zatímco středoškoláci mají geologii spojenou s nepříliš záživným rozpoznáváním hornin, ve skutečnosti jde o nesmírně zajímavý až dobrodružný vědecký obor. Geologie hraje klíčovou roli také při plánování výstavby vysokorychlostních tratí. Jedná se o technicky náročné infrastrukturní projekty, vyžadující pečlivé zhodnocení geologických podmínek v oblasti, kterou mají procházet. Geologické faktory mohou mít značný vliv na technické parametry trati, stabilitu stavby a náklady na výstavbu a údržbu. ...

Živě: Předvolební debata lídrů kandidátek do EP

Na Předvolební debatu lídrů kandidátek do Evropského parlamentu 2024 zve Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR. Debatu můžete sledovat 15. května od 14:00.

Živě: Třetí ročník konference FinTech Roadmap '24

Třetí ročník konference FinTech Roadmap '24 se koná 16. května 2024 v prostorách Václavák 22 v Praze a lze ji sledovat i on-line. Akce shromáždí přední osobnosti z česko-slovenské FinTech scény, aby diskutovaly o nejnovějších trendech a inovacích v oblasti finančních technologií.

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
10:12:04 | 15.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD