Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Po medvídcích s HHC dětem hrozí bonbony s výtažkem z jedovaté muchomůrky

15. 5. 2024 | Po gumových medvídcích s nyní už zakázanou drogou HHC se na českém trhu objevila další nebezpečná pochutina. Tentokrát jde o bonbony s příměsí muchomůrky červené. Jedna dívka se jimi již předávkovala a skončila v nemocnici. Bonbony jsou již podle zjištění Deníku v hledáčku Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

V části Čech a na Vysočině bude ve čtvrtek hodně silný vítr, hrozí i požáry

15. 5. 2024 | V pásu od jižních Čech a Vysočiny po hory na severu Čech bude ve čtvrtek foukat silný vítr, který v nárazech může dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině. S ohledem na to a pokračující sucho dál hrozí na většině území Čech nebezpečí vzniku a šíření požárů, které by měl ukončit až očekávaný déšť. Trvalé srážky dorazí do Česka od jihu v pátek ráno, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). ...

Bek: V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent deváťáků

15. 5. 2024 | V prvním kole přijímacího řízení uspělo téměř 94 procent uchazečů, kteří se hlásili na střední školy z devátých tříd základních škol. Novinářům to ve středu řekl ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

Třicet let se stará o těžce postiženého syna. Měli bychom brát plat, říká matka

15. 5. 2024 | Nemá žádné příjmy, všechny dávky od státu bere handicapovaný syn a musí z nich vyžít dva. Šedesátiletá Renata Prunnerová z Ostravy pečuje už třicet let o syna Pavla s dětskou mozkovou obrnou, těžkým mentálním postižením a postižením rukou i nohou. „Musím ho mechanicky vyprazdňovat, je inkontinentní, musí ho stále někdo hlídat, jinak si ublíží. Čeká ho také operace, budou mu brát ledvinu. Je toho opravdu moc,“ vyjmenovává. ...

Je třeba zastavit válku na Ukrajině, řekl Pavel v britské televizi

14. 5. 2024 | Český prezident Petr Pavel tento týden vystoupil v britské televizi Sky News. Na otázku moderátorky, zda by měla Ukrajina začít vyjednávat s Ruskem a ukončit přes dva roky trvající konflikt, odpověděl: „Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“

Ministerstvo navrhlo zvýšení televizního poplatku. V budoucnu čeká další růst

14. 5. 2024 | Ministerstvo kultury navrhuje zvýšit televizní poplatek o 15 korun na 150 korun měsíčně a rozhlasový o deset korun na 55 korun. Původně navrhovalo televizní poplatek 160 Kč, navrhovanou výši rozhlasového zachovalo. V dalších letech by poplatky vláda mohla zvyšovat svým nařízením o inflaci, pokud by od poslední změny překročila šest procent. Vyplývá to z aktuálního návrhu mediálních novel, které ministerstvo vypracovalo. Počítá s jejich účinností od 1. ledna 2025. Původní návrh z loňského roku kr ...

Prezident jmenuje Ženíška novým ministrem pro vědu a výzkum ve čtvrtek

14. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace vlády ve čtvrtek před polednem. Hrad o tom informoval na svém webu krátce po dnešní schůzce hlavy státu s tímto kandidátem T0P 09. Ženíšek novinářům řekl, že s prezidentem hovořil o prioritách pro vědu a výzkum a rozpočtu kapitoly. Potěšilo ho, že prezident vnímá vědu, výzkum a inovace jako prioritu země.

Velvyslanec v Moskvě se ujme úřadu v dohledné době, nastínil prezident Pavel

14. 5. 2024 | Česká ambasáda v Moskvě je bez hlavy. Ambasador Vítězslav Pivoňka sice v Rusku už téměř dva roky nepůsobí, ale teprve nyní ho vláda Petra Fialy odvolala. Naopak v Praze stále úřaduje ruský velvyslanec Alexandr Zmejevskij. Kdy se tento nepoměr změní?

Žádný lepší návrh důchodové reformy ANO nepředložilo, řekl Petr Pavel v debatě

14. 5. 2024 | Po delší přestávce se Deník opět vrací k pravidelnému seriálu pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta. Co se odehrálo na Pražském hradě 28. března při schůzce zástupců koalice a opozičního hnutí ANO? Průběh přiblížil její přímý účastník a iniciátor Petr Pavel.

Fiala se v Římě sešel s premiérkou Meloniovou, jednali o migraci

13. 5. 2024 | Italská premiérka Giorgia Meloniová v pondělí přijala v Římě předsedu české vlády Petra Fialu. Oba politici jednali o migraci, budoucnosti Evropské unie po volbách či bilaterálních vztazích. Během jednodenní návštěvy italské metropole má Fiala na programu i jednání s prezidentem Sergiem Mattarellou.

Souhlasilo ANO s pozdějším odchodem do důchodu? Pavel popsal schůzku na Hradě

13. 5. 2024 | Souhlasili zástupci ANO s pozdějším odchodem do důchodu? Prezident Petr Pavel popsal průběh schůzky na Hradě v debatě Deníku.cz.

Dubnová teplota v ČR překročila dlouhodobý průměr o 1,5 stupně

13. 5. 2024 | Průměrná teplota v Česku dosáhla v dubnu deset stupňů Celsia. Je to o 1,5 stupně více, než je dlouhodobý průměr mezi roky 1991 až 2020. Teplá byla zejména první polovina měsíce, druhá byla naopak velmi chladná. Uvedl to dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Srážkově byl duben v ČR průměrný.

Intimní život Čechů překvapil. Unikátní výzkum odtajnil naše chování

13. 5. 2024 | Češi mají sex méně často než v roce 2013, většina je se svým sexuálním životem spokojená. Vyplývá to z nového průzkumu odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ).

Bude sucho a větrno. V části Česka od noci hrozí požáry, varují meteorologové

13. 5. 2024 | Na většině území Čech a na západě Moravy hrozí od noci na úterý kvůli suchému a větrnému počasí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů. Upozornění platí do noci na čtvrtek, není ale vyloučeno to, že bude prodlouženo. ČTK to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který informace zveřejnil i na svém webu.

České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

13. 5. 2024 | Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.

Zeman o abolici pro Mynáře: Fiala řekl, že ji podepíše, ale nedodržel slovo

13. 5. 2024 | Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že nemá problém podepsat abolici pro vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře, pak ale nedodržel slovo, uvedl bývalý prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Blesk. Odmítl ale, že by se v jednání mezi ním a Fialou tato věc spojovala s otázkou schválení Fialovy vlády.

Novou českou Miss se stala Adéla Štroffeková. Uspěla i Veronika Biasiol

11. 5. 2024 | Královnou krásy České republiky se stala jednadvacetiletá Adéla Štroffeková, kterou porota vybrala v letošním ročníku soutěže Miss Czech Republic. Příští rok tak pojede reprezentovat Česko na Miss World. Štroffeková získala i titul Miss Popularity.

PODCAST: Hašek fandí českým hokejistům, ale už myslí na Senát

11. 5. 2024 | „Když jsme v redakci vymýšleli profil mého podcastu, napadla mě parafráze z oblíbeného seriálu Sex ve městě - Kateřina ví o politice hodně a nebojí se zeptat,“ říká redaktorka a komentátorka Deníku Kateřina Perknerová o podcastu Deníku.

PODCAST: Sto slovíček za hodinu se naučí každý. Stačí správná technika, říká Pok

10. 5. 2024 | Během chvilky jsme schopni zapomenout, kde jsme zaparkovali auto nebo kam jsme položili klíče. Naučit se cizí jazyk je pro někoho absolutně nepředstavitelné. Obličeje, jména či čísla si vybavujeme spíše namátkou. Pin nebo hesla si přepisujeme na papírky, které nakonec stejně někam založíme. Našli jste se v tom? Máte problémy s pamětí? Tak od teď už mít nebudete. Jak paměť trénovat a že si lze zapamatovat úplně cokoliv, nás dnes přesvědčí můj dnešní host, respektovaný odborník v oblasti kognitivn ...

Válka na Ukrajině může trvat i dvacet let, říká Dominik Hašek

10. 5. 2024 | Hokejová brankářská legenda a olympijský vítěz Dominik Hašek se sice těší na mistrovství světa v Praze a Ostravě, ale myslí především na to, co přijde po něm, tedy kampaň do senátních voleb. V nich bude kandidovat za TOP 09 se svým hlavním tématem, jímž je všestranná podpora napadené Ukrajiny.

Zdroj: Deník - https://denik.cz/z_domova/
22:11:19 | 15.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD