Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Ekonomika » Patria.cz
Patria.cz Zdroj: Patria.cz |

Nové technologie si samy dláždí finanční cestu ke svému rozmachu

16. 5. 2024 | V ekonomice funguje řada kruhových referencí a spirál. Jednu z nich můžeme zřejmě pozorovat v souvislosti s neustále skloňovanými novými technologiemi.

Akcie jsou na maximech opatrnější, jejich odolnost se však zvedla

16. 5. 2024 | Dnešek na hlavních trzích není tak pozitivní jako včerejší den podpořený příznivými daty. Wall Street je na tom dobře, když se dál posouvá vzhůru, ačkoli už jen zhruba o 0,2 procenta.

J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s.: Pozvánka na Valnou hromadu

16. 5. 2024 | J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s. IČO: 08800693 Společnost J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s. zveřejňuje Pozvánku na valnou hromadu, více informací zde.

Jakub Blaha: Tržby Walmartu rostou díky zákazníkům s vyššími příjmy

16. 5. 2024 | Největší maloobchodní řetězec na světě dnes v pre-marketu reportoval výsledky, které předčily očekávání analytiků jak na tržbách, tak co se zisku na akcie týče.

Freris o nových clech na čínské zboží a stavu tamní ekonomiky

16. 5. 2024 | Ředitel Ecognosis Advisory Andrew Freris hovořil na Bloombergu o nových clech na čínské exporty. Podle něj je důležité rozlišovat, zda jsou čínská výroba a vývozy do jiných zemí dotovány ze strany vlády.

Zisk i tržby Walmartu překonaly odhady, firma zvýšila celoroční výhled

16. 5. 2024 | Americký maloobchodní prodejce Walmart v prvním čtvrtletí svého finančního roku zvýšil čistý zisk na 5,1 miliardy dolarů (116 miliard Kč) z 1,67 miliardy USD ve stejném období loni, tržby se zvýšily o šest procent na 159,9 miliardy USD.

Michael Burry zvyšuje sázky na čínský big tech, ten od lednového dna připisuje 25 %

16. 5. 2024 | Investiční společnost Michaela Burryho v prvním čtvrtletí potvrdila své sázky na čínský trh s tím, jak tamní akcie dosáhly svého dna. Firma JD.com se stala největší pozicí společnosti Scion Asset Management poté, co firma v tomto období zvýšila svůj podíl v provozovateli internetového obchodu o 80 %, jak vyplývá z nejnovějšího regulatorního oznámení 13F.

Než otevře Wall Street: Cisco, GameStop, Chubb

16. 5. 2024 | Hlavní zámořské indexy včera posilovaly v návaznosti na americká data o inflaci. Vypadá to, že pozitivní nálada na trhu zůstává i dnes a futures na hlavní indexy posilují.

FX Výhled: Koruna má to nejhorší za sebou, nový impuls dodala jestřábí ČNB

16. 5. 2024 | Přibližně rok trvající trend slábnoucí koruny je u konce. Za poslední měsíc posílila česká měna vůči euru přibližně o tři procenta až na aktuálních 24,80 EUR/CZK a je tak nejsilnější od konce ledna (viz graf č.

Aerolinky easyJet snížily ztrátu, jejich šéf příští rok odstoupí z funkce

16. 5. 2024 | Britská nízkonákladová letecká společnost easyJet v prvním finančním pololetí snížila ztrátu meziročně o 15 procent na 350 milionů liber (zhruba deset miliard Kč).

Koruna těží z posunu očekávání o sazbách, přichází čas nabíjet eura a dolary

16. 5. 2024 | Domácí měna z kraje roku rychle slábla, ale podařilo se jí stabilizovat už během února. Od dubna začíná setrvale posilovat a následně v tom ještě zrychluje.

ČSOB v 1. čtvrtletí: Klienti více investují a upřednostňují úsporné bydlení

16. 5. 2024 | Skupina ČSOB v prvním čtvrtletí letošního roku vytvořila čistý zisk 4,1 miliardy korun, meziročně vyšší o 14 procent. Výrazně rostl objem aktiv pod správou, meziročně se zvýšily úvěry i vklady.

Německému koncernu Siemens klesl čtvrtletní zisk, tržby stagnovaly

16. 5. 2024 | Německému průmyslovému koncernu Siemens ve druhém finančním čtvrtletí klesl čistý zisk o 38 procent na 2,2 miliardy eur (zhruba 54 miliard Kč) z 3,6 miliardy eur před rokem, kdy výsledky podpořil mimořádný příjem související s podílem ve firmě Siemens Energy.

Japonská ekonomika v prvním čtvrtletí nečekaně klesla o dvě procenta

16. 5. 2024 | Japonská ekonomika v letošním prvním čtvrtletí klesla v celoročním přepočtu o dvě procenta, což je výrazněji, než se očekávalo. Přispěl k tomu pokračující pokles soukromé spotřeby, vyplývá z předběžných údajů, které dnes zveřejnila japonská vláda.

Rozbřesk: Slabý maloobchod v USA ve stínu nižších inflačních dat

16. 5. 2024 | Po třech letošních pro-inflačních překvapeních v USA v řadě přišla konečně neočekávaně nižší hodnota, což podpořilo všeobecný optimismus na globálních trzích.

Futures naznačují pozitivní úvod na trzích. Wall Street po datech i inflaci na rekordech

16. 5. 2024 | Akcie ve Spojených státech včera stouply na nové rekordy a index Dow Jones se přibližuje hranici 40.000 bodů. Trhy dnes reagovaly na zprávu o vývoji inflace za duben, která posílila naději, že centrální banka USA (Fed) letos sníží úrokové sazby.

Měkké přistání je v Evropě na obzoru a obchodníci na opčním trhu zvyšují sázky na velké snížení sazeb ECB

16. 5. 2024 | Eurozóna zatím směřuje k měkkému přistání. Inflace ustupuje, ekonomika se začíná oživovat a červnové snížení sazeb ze strany ECB je téměř jisté. Jak se ale bude vyvíjet měnová politika regionu po červnu je zatím diskutabilní.

Technologické akcie lídry seance

15. 5. 2024 | Středeční obchodovaní nakoply data k americké inflaci a indexy velké trojky zakončily den v plusových hodnotách, kdy nejsilnějším byl technologický index Nasdaq Composite, který přidal více jak 1 %.

Na každý tanec je potřeba dvou: Americký dolarově akciový příběh

15. 5. 2024 | Kapitalizace akciového trhu k produktu neroste jen v USA, ale v celém světě. Z čistě ekonomického pohledu to samo o sobě není překvapivé, naopak. Proč je ale v USA tento trend mnohem silnější? Souvisí to i s dolarem? 1 .

Výhled sazeb nahrává růstovým titulům, meme akcie jsou však jiná hra

15. 5. 2024 | Klíčová data tohoto měsíce dopadla z pohledu finančních trhů dobře - inflace v zámoří podle očekávání v dubnu zpomalila. Data nepřinesla pozitivní překvapení relativně ke konsensu, ale důležité je, že nepřekvapila negativně, tedy směrem nahoru.

Zdroj: Patria.cz - patria.cz
20:11:49 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD