Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Toyota Corolla TS Style: toto slušivé rodinné auto s obřím kufrem si zamilujete

16. 5. 2024 | Klasický kombík s prostorným kufrem, šetrným hybridním motorem a skvěle funkční kabinou je perfektní volbou pro všechny, kteří ještě nepropadli módě SUV. Hledáte-li auto, které spolehlivě slouží a ničím nerozčiluje, tady je. Toyota Corolla TS Style může být pro vás trefou do černého.

Alfa Romeo představuje Giulii a Stelvio v edici Super Sport

15. 5. 2024 | Alfa Romeo má jednu z nejosobitějších modelových řad mezi všemi automobilkami. Nemáme teď ani tak na mysli nové SUV Junior, ale hlavně starší modely Giulia a Stelvio. Oba krásné vozy se vyrábí i ve sportovní variantě Qudrifoglio, a oba se nyní dočkaly nové speciální edice Super Sport, oslavující závodní historii značky.

Populární Fiat 850: ve filmu Pane, vy jste vdova ho proháněla i Iva Janžurová

15. 5. 2024 | Byl to populární a vyhledávaný vůz. Jeho výroba probíhala v letech 1964 až 1973 a vznikla celá řada modelů. Fiat 850 hlavně plnil funkci levného rodinného vozu. Prodával se také u nás, zahrál si v mnoha filmech a televizních seriálech. Jeho jméno například použil v dokumentu Inzerát režisér Jindřich Fairaizl.

KVÍZ: Řidičské průkazy. Víte, co s kterým řidičákem můžete řídit?

15. 5. 2024 | Abyste mohli řídit motorku, auto nebo náklaďák, musíte mít řidičský průkaz skupiny, která to umožňuje. Pokud máte řidičák na auto a chcete si pořídit malý skútr, nemusíte kvůli tomu znovu zamířit do autoškoly. Bude vám stačit řidičák skupiny B. Víte, co které skupiny řidičských oprávnění u nás umožňují? Vyzkoušejte si své vědomosti v našem kvízu.

Test Volkswagenu Tiguan s dieselem: křížení tygra a leguána úspěšně pokračuje

15. 5. 2024 | Téměř všechny špičkové technologie vyvinuté v koncernu Volkswagen se nyní dostávají do útrob Tiguanu třetí generace. Tento model se nadále nabízí s motory TDI, lze si objednat pohon všech kol, případně zvolit technologii pohonu plug-in hybrid. Otestoval jsem variantu s nejvýkonnějším turbodieselem. V recenzi verze R-Line se zaměřuji také na to, jak se bude žít cestujícím vzadu.

České ceny Hyundai i30 po faceliftu. Pořád normální auto za normální peníze

14. 5. 2024 | V březnu odhalil Hyundai drobnou modernizaci modelu i30. V moravských Nošovicích vyráběný bestseller korejské značky dostal pozměněný vzhled, vylepšenou výbavu a konektivitu, teď ovšem přichází ta podstatná informace – kolik za vylepšený Hyundai dáme.

Oldtimer Express 2024 pokořil Atény, přes Černou horu a Albánii to byla síla

14. 5. 2024 | Vytrvalostní jízda českých veteránů s názvem Oldtimer Express je minulostí. Ekipa historických automobilů, která absolvovala pět náročných etap a ujela při tom vzdálenost 2 500 kilometrů, úspěšně zakončila cestu před antickým stadionem Panathinaikos v centru řeckého hlavního města Atény. Dva vozy do cíle nedojely.

První svezení s modernizovanou Octavií: auto jezdí uhlazeně, nová světla dráždí

14. 5. 2024 | Škoda právě zahajuje prodej svého nejdůležitějšího modelu Octavia. Na jižní Moravě jsem měl možnost vyzkoušet různé motorizace verze liftback i kombi. Facelift do techniky tak úplně nezasahoval, přesto lze říci, že se jízdní vlastnosti ještě o chloupek vylepšily. I díky zásahům do motorů. Navíc se řidiči i dalším členům posádky bude v kabině vozu lépe žít.

Alpine chce zachránit spalovací motor. Alpenglow Hy4 jezdí na vodík

14. 5. 2024 | Zdá se, že se pozice konceptuálních a produkčních vozů otáčí. Zatímco před pár lety automobilky vyráběly spalovací auta a čím dál víc konceptů bylo elektrických, dneska automobilky dělají více a více elektromobilů a mezi koncepty se začínají objevovat spalovací motory. Jedním z takových „spasitelů“ spalovacího motoru je i Alpine – sportovní značka spadající pod Renault.

V dubnu Češi vzali ojeté Škodovky útokem, nejvíc šel na dračku Rapid

13. 5. 2024 | Nabídka pětiletých i desetiletých ojetin vykázala v dubnu meziměsíční pokles až 12 %. Ten byl hnán především „hladem“ po vozech Škoda. V porovnání s březnem z inzerce zmizely především levnější varianty modelů Octavia Combi, Fabia a Rapid. 

Lloyd Ruby byl velký závodník, ale i smolař. Nikdy nevyhrál prestižní Indy 500

13. 5. 2024 | Startoval v seriálu USAC Championship Car dlouhých dvacet let. Za svou závodní kariéru absolvoval 176 závodů. Dosáhl na sedm vítězství a celkem 88krát byl v první desítce. V Evropě skoro neznámý, v Americe velice populární. Takový byl Lloyd Ruby, který vítězil i ve vytrvalostních závodech. Dvakrát vyhrál 24 hodin Daytona, jednou dvanáctihodinovku v Sebringu a závod World Sportscar Championship. V Indy 500 byl ale velkým smolařem. Nikdy tento závod nevyhrál. ...

Škoda Octavia 2019 versus 2024: většina rozdílů je zvenčí neviditelných

13. 5. 2024 | Každá modernizace každého moderního automobilu přináší řadu změn. Některé jsou vyvolané třeba změnou předpisů v oblasti emisí nebo bezpečnosti, jiné si vyžádaly potřeby zákazníků, další pak jsou krokem výrobce ve snaze zaujmout. U Octavie je třeba každou změnu dobře předem uvážit, protože se jedná o nejprodávanější model značky Škoda. Přinášíme popis novinek v oblasti motorizací, výbavy a třeba i bezpečnosti. ...

Výroba jediného skútru ČZ skončila náhle před 60 lety. Existoval i jako NZeta

12. 5. 2024 | Jednostopý stroj ČZ 501/502 vznikal v letech 1957 až 1964. Verze označené nižším číslem se dají poznat podle přítomného krytu klaksonu na štítu nad předním kolem. Typ 502, který naběhl do výroby v roce 1960, se ale odlišoval hlavně technickými změnami, které podstatně vylepšily jeho jízdní vlastnosti.

Transfagaraš: rumunská silnice s extra výhledy, která zkouší vaši odvahu i brzdy

11. 5. 2024 | Říká se ji cesta do nebe, v horším významu pak Ceaușescovo bláznovství. Každopádně jeden z nejkrásnějších, ne-li vůbec ten nejkrásnější silniční úsek na světě. To je cesta Transfăgărășan (Transfagaraš), která v horách spojuje jih Rumunska s Transylvánií.

KVÍZ: Wartburg, milovaný i nenáviděný. Co vše víte o tomto autu z bývalé NDR?

11. 5. 2024 | Kdysi jsme tento automobil z tehdejšího východního Německa, nebo-li NDR, na našich silnicích potkávali dost často. Vyznačoval se hlavně svým zvukem, protože se do něj montoval dvoutaktní motor. Ano jedná se o vůz Wartburg, o kterém jsme pro vás nachystali zábavný kvíz.

Lexus UX po faceliftu nabízí více výkonu, ještě úspornější hybrid a lákavou cenu

10. 5. 2024 | Oblíbený crossover Lexus UX se z vnějšku prakticky nezměnil, pod povrchem však najdeme hned několik příjemných novinek. Pohon přináší vyšší výkon a zároveň nižší spotřebu, prémiový pocit z jízdy zajistí ještě lepší odhlučnění a nejmodernější bezpečnostní asistenty.

Poprvé na skútru: víte, na co si máte dát za jeho řídítky pozor?

10. 5. 2024 | Sednout na skútr a vychutnat si jízdu za řídítky jednostopého krasavce je lákavá představa. Dopřát si ji mohou dokonce i ti, kdo nemají řidičák na motorku, ale vlastní „papíry“ na auto skupiny B. V praxi to znamená, že řídit slabší skútr mohou i řidiči, kteří zatím nikdy na motorce neseděli.

Unikátní VW Golf a jiné youngtimery. Zajímavé „mazlíky“ najdete i mezi ojetinami

10. 5. 2024 | V nabídce ojetin najdete nejen „obyčejná“ auta za příznivou cenu, která se hodí třeba pro rodiny, začínající řidiče nebo živnostníky, ale můžete narazit i na opravdové skvosty. V inzerátech se totiž objevují i luxusní auta za miliony korun, historické veterány a také takzvané youngtimery, které mají sběratelský potenciál a jejich cena přitom není příliš vysoká. Najdete mezi nimi Volkswagen Golf R32 nebo Mercedes-Benz SL 600. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se podívali na nab ...

Tipy na motoakce: veterány pod Točníkem, Histo Cup v Brně a další super srazy

9. 5. 2024 | Květen je ideální období pro auto-moto akce. Uskuteční se například veteránské jízdy, výstavy i soutěže, zahálet nebudou malé ani velké motocykly. Ty se navíc i se svými majiteli nechají na mnoha místech požehnat. Kam se můžete od pátku 10. května do neděle 12. května vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce a výstavy či burzy. ...

MS v hokeji je tady, na led míří i rolby. Ta první vznikla před 75 lety z jeepu

9. 5. 2024 | Zítra, tedy v pátek 10. května, začíná v pořadí již 87. mistrovství světa v ledním hokeji. Jeho dějištěm jsou Praha a Ostrava. Stejně, jako v minulosti budou patřit přestávky mezi jednotlivými třetinami úpravě ledu. Na něj vyjedou se svými stroji rolbaři, bez kterých si už žádný hokejový podnik nikdo neumí ani představit. Dnešní samozřejmost se zrodila před 75 lety, kdy vůbec první rolbu zkonstruoval Frank Zamboni v Paramountu ve Spojených státech. Postavil ji z jeepu. ...

Zdroj: Deník - https://denik.cz
08:12:12 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD