Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Auto iDNES.cz
Auto iDNES.cz Zdroj: Auto iDNES.cz |

Všechna Kabaňova auta. Poznejte výtvory génia, kterého ulovili Číňané

16. 5. 2024 | Čtyřlístek, české sklo, kubismus, poštovní obálka, iPhone. Tím vším se při tvorbě svých aut inspiroval slovenský designér Jozef Kabaň. To je „ten, který navrhl Bugatti Veyron“, ale i ten, co vytvořil novodobou tvář škodovek. V české kotlině ho však není nutné šířeji představovat. Patří mezi hrstku designérů, jejichž jména lidé znají.

Automobilová aféra na obzoru. Bezpečné interiéry vozů hrozí rakovinou

16. 5. 2024 | Pohodlný, elegantní, odolný. A bezpečný za každé situace. Takové jsou standardní požadavky na interiér automobilu. Jak je to ale s jeho zdravotní nezávadností? Současné studie poukazují na rizika amerických vozů, které jsou prosyceny toxickými zpomalovači hoření. Kvůli bezpečnosti jsou nebezpečné.

Nejprodávanější Škoda nemá tříválec a dostala funkci, kterou si snad ještě rozmyslí

16. 5. 2024 | Octavia je nejúspěšnější škodovkou všech dob, ve čtyřech novodobých generacích jich od roku 1996 vyrobili přes sedm milionů. Ta aktuální teď přijíždí s faceliftem. Opravdu má novou tvář, kterou jasně poznáte.

Stellantis se paktuje s Číňany. Budou v Evropě vyrábět a prodávat elektroauta

15. 5. 2024 | Mezinárodní automobilová skupina Stellantis vytvořila s čínským výrobcem elektromobilů Leapmotor společný podnik, který v září zahájí prodej elektromobilů společnosti Leapmotor v devíti evropských zemích.

Škodovky mají správné ceny, hlídáme náklady, vysvětluje šéf české Škody

15. 5. 2024 | „Pořád je dostupnost mobility velmi dobrá,“ myslí si Jiří Maláček, šéf českého zastoupení Škody Auto. V exkluzivním rozhovoru vysvětluje, že je třeba vnímat náklady na používání vozu jako celek, nehledět jen na cenu.

Biden v ekonomické válce s Čínou, na elektroauta uvalí USA clo sto procent

14. 5. 2024 | Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 100 procent, oznámila administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, solárních článků, baterií, kritických minerálů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku, stavebních jeřábů a na mnoho dalších položek.

Auta dnes může prodávat každý lúzr, říká k testu autosalónů novinář

14. 5. 2024 | Investigativní tým MF DNES a iDNES.cz opět po roce otestoval české autosalóny. Průzkumníci ve složení Lenka Vichnarová a František Dvořák přijali pozvání do Rozstřelu, a jak sami potvrdili, po dvanácti měsících se nic nezměnilo.

Zastavením na dálnici riskujete život i pokutu. Odkliďte auto i sebe

14. 5. 2024 | Děsivá nehoda u Ostravy, při které přišel o život řidič a dalšího čeká podle všeho vězení, názorně připomněla, jak je důležité dodržovat na komunikaci, kde se jezdí rychle, předpisy. Zákon zastavení na dálnici zakazuje. Přesto je to v některých případech možné. Vždy ale platí, že lepší je dojet kamkoli mimo dálnici. Je to bezpečnější.

Švýcaři varují před dětskou sedačkou, která se rozlámala při testech

13. 5. 2024 | Test dětských autosedaček, jehož kompletní výsledky budou zveřejněny na konci letošního května, vyvolal velmi vážné pochybnosti o bezpečnosti sedačky Peg Perego Viaggio Twist. Vzhledem k vážnosti těchto výsledků vydává švýcarský TCS (Touring Club Switzerland) již nyní preventivní varování a důrazně nedoporučuje používání nebo nákup této sedačky.

Jednoduchá a spolehlivá malá mazda je tajný tip z bazaru. Levná však není

13. 5. 2024 | Popularita malých městských aut neklesá, ale ceny nových vozů kvůli přísným emisním a bezpečnostním předpisům vystřelily tak vysoko, že už vedle větších crossoverů a hatchbacků nedávají kupujícím moc velký smysl. S tím se trochu svezly ceny ojetých aut, takže dnes zapomeňte na to, že byste koupili slušný městský hatchback za sto tisíc.

Začínáme dlouhodobý test nejprodávanějšího auta světa, elektrické Tesly Y

13. 5. 2024 | Tesla Y se v roce 2023 stala nejkupovanějším autem nejen v Evropě, ale i na celém světě. Jedná se přitom o elektromobil, jehož éra pro některé řidiče právě přichází, jiní tento trend odsuzují. Po celý rok budeme sbírat zkušenosti s Teslou Y, kterou si pořídil spolupracovník iDNES.cz.

Čínský dravec BYD chce být v roce 2030 hlavním výrobcem elektroaut v Evropě

12. 5. 2024 | Čínská automobilka BYD zvažuje výstavbu další továrny v Evropě. Uvedl to šéf evropských aktivit podniku Michael Shu na konferenci o budoucnosti automobilového trhu pořádané listem Financial Times v Londýně. Dodal, že BYD se do roku 2030 hodlá stát vedoucím výrobcem elektromobilů v Evropě.

Putinova pojízdná pevnost s novou fasádou. Aurus je ležák, tak ho rozdávají

12. 5. 2024 | Staronový ruský prezident vyrazil na slavnostní inauguraci ve modernizované verzi limuzíny Aurus Senat. Pojízdný Putinův bunkr pohání motor vyvinutý zčásti v Praze a při slavnostní jízdě ho na pozadí lesa ruských vlajek doprovázely nové elektrické motocykly s elektronikou vyvinutou v USA. Standardní verze nejde na odbyt, nikdo ji nechce.

OBRAZEM: Plejáda superkár gaučových pilotů. Znáte speciály světa videoher?

11. 5. 2024 | Virtuální závodiště jménem Gran Turismo, do kterého nově vyrazila i Škoda, umožňuje i bez řidičáku a milionů na kontě svezení se superauty zvučných značek, a to aniž byste přitom museli vystrčit paty z obýváku. Některé výtvory z nul a jedniček se dostaly i do skutečného světa ve formě maket či pojízdných prototypů. Podívejte se na jejich rozsáhlou galerii.

Módu SUV odstartovala před 30 lety Toyota, dnes městské teréňáky frčí

11. 5. 2024 | Japonská automobilka Toyota představila 10. května 1994 model RAV4. Tři písmena ve jménu jsou zkratkou pro „Recreational Active Vehicle“. Tehdy vládly světu auta s konvenční karoserií, kompaktní toyota s délkou odpovídající dnešnímu malému autu (4,15 m) na zvýšeném podvozku a robustních pneumatikách, se ovšem stala brzy hitem.

Automobilová Evropa v čínské pasti. Levná auta tu prodávají dvakrát dráž

10. 5. 2024 | Využívat nástrojů globalizace, abyste na světových trzích dokázali produktem konkurovat cenou. To je praxe, kterou se ekonomové z čínské automobilky BYD naučili na jedničku. Využívají ji ovšem jinak, než bývá zvykem. Vyšší cenou při zahraničním prodeji dorovnávají ztráty z laciného domácího prodeje.

Piruety i slalom. Machři na policejních motorkách předvedli své umění

10. 5. 2024 | Jako ladné akvabely se proplétali mezi sebou a kuželkami. Policisté z motocyklové jednotky na svých mašinách předváděli své umění při exhibici na dni záchranářů v Kolíně.

Silničářští popletové pobavili Mohelnici. Zpackaný nápis zaujal každého

9. 5. 2024 | Zpackaná dopravní značka pobavila Mohelničany. Silničáři při stříkání nápisu na asfalt otočili šablonu a vytvořili zajímavý jazykovědný úkaz.

Služebák hipíků se teď ovládá displejem. California dostala dvoje šoupačky

9. 5. 2024 | Příběh kompaktního obytňáku se značkou Volkswagen rozhodně nekončí. Německý výrobce představil novou generaci modelu California. Stalo se tak stylově v beach volejbalovém klubu v Berlíně.

Daytona je zpátky! Hi-tech fosílie Ferrari má 12 válců bez turba i elektřiny

9. 5. 2024 | Novinka z Maranella nepokrytě křičí do světa: „Mám dvanáct válců!“ A navíc nemá žádné přeplňování ani elektrickou výpomoc. Ferrari 12Cilindri je postavené podle klasických receptů, tak jak si vždy přál Enzo Ferrari. Vypadá jinak než ostatní současné modely Ferrari. Stejně jako ve své době ikonická Daytona, kterou ne náhodou silně připomíná.

Zdroj: Auto iDNES.cz - https://auto.idnes.cz
18:11:21 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD