Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoForum.cz
AutoForum.cz Zdroj: AutoForum.cz |

Rusové říkají, že inovovaná Putinova limuzína má lepší světla než Mercedes třídy S, obešli patent Helly

15. 5. 2024 | Světla drahých německých limuzín platí dlouhodobě za absolutní světovou špičku a nezdá se být možné, že by zrovna Rusové zrovna v této době nabídli něco lepšího. Ale zdá se, že skutečně uspěli. (Petr Prokopec)

Faceliftu se dočkal i levnější Leon s logem Seatu, zamával v prvé řadě problematickému motoru

15. 5. 2024 | Španělé si pohráli také s dostupnější verzí hatchbacku a kombíku stejného jména. Zvenčí to stěží poznáte, modernizace uvnitř už je patrnější. Ty největší novinky jsou ovšem spojené s motorovým prostorem. (Petr Prokopec)

Majitelé Tesel Model 3 a Y mají novou noční můru. Kód BMS_a079 říká, že s baterií je amen a musí se vyměnit

15. 5. 2024 | Pokud se děsíte toho, že zítra nastartujete své spalovací auto a některá z kontrolek vám ohlásí vážnou závadu, vězte, že kterákoli z nich bude banalitou vedle náhlého kolapsu klíčového komponentu nejprodávanějších Tesel. (Petr Prokopec)

BMW poprvé ukázalo novou M5 na rozmazaných záběrech. Nevypadá zle, bude ale extrémně těžké

15. 5. 2024 | Dnes je v automobilovém světě bohužel vše velmi relativní. Nová M5 nám neimponuje svou technickou koncepcí a očekávanou hmotností, když si ale člověk uvědomí, že v Mnichově mohli vše zpackat jako ve Stuttgartu, musíme být rádi za to, co dostaneme. (Petr Prokopec)

Film Brada Pitta o Formuli 1 měl stát už skoro 7 miliard a být tím nejdražším v historii, může jít o totální komerční fiasko

15. 5. 2024 | Je sympatické, že takový snímek vzniká, informace o pozadí jeho geneze ale nahání hrůzu. Natáčení provází další a další problémy a rozpočet narůstá do děsivých výšin. Návratnost je tak velkou otázkou. (Petr Prokopec)

Otylý elektrický hot hatch Hyundai ukázal na okruhu svou nesmyslnost. Vydrží tři kola, pak můžete hodiny nabíjet

15. 5. 2024 | Je rychlý, o tom žádná, ale v tomto ohledu nezpochybňoval elektrická auta nikdo a nikdy. Použitelnost, ta je klíčem k úspěchu. A ta se při schopnosti zvládnout pouhá tři kola na Ringu limitně blíží nule, navíc s cenou odpovídající základním eMkovým BMW řady 3. (Petr Miler)

Šéf vývoje Ferrari říká, že nemá ani pomyšlení na to, aby motorům V12 dal turbo, sítem EU je protáhne i bez něj

15. 5. 2024 | Atmosféricky plněné motory jsou dnes raritou samy o sobě a v jakkoli ambicióznějších autech značek vyrábějících víc než pár vozů za rok jsou prakticky neexistující věcí. O to víc nám lahodí zmínka o tom, že Ferrari vidí motory V12 bez turba v prodeji i po roce 2035. (Petr Prokopec)

Prodeje elektromobilů Volva v USA letos zkolabovaly o 69 %. Firma asi raději zhyne, než aby vám prodala to, co chcete

15. 5. 2024 | Volvo i letos zarytě trvá na svém odhodlání prodávat za pár let jen elektrická auta, i když už na svém aktuálním odbytu musí nejlépe vidět, jak absurdní záměr to je. V Evropě lze ještě mluvit o smíšených signálech, v USA je to hotový kolaps. (Petr Miler)

Prakticky nejetá Škoda Superb Combi 2,0 TDI s 4x4 a hromadou výbavy může být vaše za cenu Fabie 1,0

14. 5. 2024 | Neobejde se to bez kompromisů, tak už to bývá, ty se ale zdají ničím vedle kapitulace nutné při koupi nové Fabie ve verzi jen o fous nad úplným základem. Tohle je krásně specifikovaný Superb od A do Z s nájezdem odpovídajícím zhruba ročnímu používání. (Petr Miler)

Stačila jedna chyba a majiteli zánovní Toyoty odešel motor. Oprava stála 970 tisíc Kč, záruka ji nekryje

14. 5. 2024 | Přístup Toyoty nemá smysl kritizovat, není ostatně těžké pochopit, že automobilka neuzná záruku ve chvíli, kdy škodu autu způsobíte primárně sami. Přesto to ukazuje jak limity samotné jednotky, tak opravdu vysoké ceny oprav. (Petr Prokopec)

Jaguar pořád věří, že se dožije svého elektrického snu, ještě letos ukáže sportovně–cestovní elektromobil

14. 5. 2024 | Zkazky o tom, že to britská klasika zabalí, aniž by se o cokoli reálně pokusila, nyní nepůsobí příliš realisticky. Výsledek ale může být snadno tentýž, jen přijde o pár let a promrhaných miliard později. (Petr Prokopec)

Šéf Mercedesu definitivně odpískal přechod jen na elektromobily, zastavil vývoj. Další třída S bude znovu spalovací

14. 5. 2024 | A je docela legrační, že německá automobilka po všech sebevědomých prohlášeních říká, že si pro takový krok od začátku nechávala otevřený prostor, takže to není nic, čím bychom se měli znepokojovat. (Petr Miler)

Hybridní Porsche 911 dorazí už za 14 dní, kontroverzní řešení minimálně co do rychlosti funguje

14. 5. 2024 | Řešení zuffenhausenskou automobilkou léta odmítané kvůli zvýšené hmotnosti se nakonec stane realitou a byli jsme mezi prvními, kteří ho mohli poznat na vlastní kůži. Než vám ho přiblížíme, pojďme si říci, o co tu půjde. (Petr Prokopec)

Legendární závodní Peugeot předvedl jekot svého motoru V10, vaše uši se budou tetelit blahem

14. 5. 2024 | Podobné motory jsou dnes hudbou minulosti, auta jimi vybavená ale pořád dokážou „zahrát” své líbivé árie. Ta z výfuků Peugeot 905 ve specifikaci B, který dvakrát za sebou opanoval 24 hodin Le Mans, je velmi opojná. (Petr Prokopec)

Krachující Fisker se po masivních slevách zkouší zachránit dalším zlevněním, Ocean bude i v Evropě stát jako lepší Octavie

14. 5. 2024 | Tonoucí se stébla chytá, jinak nastalou situaci nelze shrnout. Zda ale po slevách o stovky tisíc někoho k nákupu přiměje vedle toho pomalu jen kosmetické zlevnění o desetitisíce, je otázkou. (Petr Miler)

Ford prodělává už 2,3 milionu Kč na každém prodaném elektromobilu, pro nezájem ruší objednávky baterek

14. 5. 2024 | A tento výsledek elektrická divize Fordu vykazuje v momentě, kdy se její odbyt daří celkem razantně navyšovat navzdory stagnaci celého trhu. Ani to nestačí k tomu, aby ztráty dál nestoupaly. (Petr Miler)

Stále současné BMW 3 není problém koupit jako ojeté. Ceny klesly až na úroveň Škody Fabia, problémů není moc

13. 5. 2024 | Posledních pár let uteklo jako voda, a tak mnozí budou mít pocit, že tohle auto se nevyrábí zase tak dlouho. Ale ouha, v prodeji je už pět let a ceny ojetin jsou velmi příznivé, i když jde o povedený vůz. (Petr Prokopec)

Čínská Škoda Fabia zabodovala v dalším testu, Němci říkají, že je lepší než VW Polo

13. 5. 2024 | Volkswagen je pro Němce něco jako Škoda pro Čechy, takže v jejich testech máloco vyslouží lepší hodnocení. Pokud ale novinka MG překonává dokonce i VW Polo, pak se Škoda Fabia má čeho bát. (Petr Prokopec)

Šéf Bugatti prozradil detaily o novém motoru V16. Téměř metrové monstrum si vystačí bez jediného turba

13. 5. 2024 | Zvlášť na dnešní dobu je to takový exot, že bychom se skoro divili, kdyby nástupce Chironu nebyl vyprodaný už ve chvíli své světové premiéry. Jeho pohonná jednotka je výjimečná svým objemem, počtem válců i atmosférickým plněním. (Petr Prokopec)

Hertz zkouší, co se dá. Elektromobily, které ho táhnou ke dnu, půjčuje v přestrojení za spalovací legendu

13. 5. 2024 | Hertz s půjčováním elektromobilů narazil tak tvrdě, že musel kompletně přehodnotit svou roky raženou strategii, všech vozů tohoto ražení se ale nezbavil. V případě elektrického Mustangu tak zkouší zaujmout zákazníky zařazením vozu do programu, pro který se absolutně nehodí. (Petr Prokopec)

Zdroj: AutoForum.cz - autoforum.cz
08:12:11 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD