Čtvrtek 2.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Boston porazil Miami a jako první na Východě postupuje. Dončić 35 body zajistil Dallasu mečbol

2. 5. 2024 | Basketbalisté Bostonu postoupili do čtvrtfinále NBA. V úvodní sérii play-off přehráli Miami 4:1 na zápasy, v pátém duelu vyhráli doma jednoznačně 118:84. Suverénní vítězství si připsal také Dallas, který triumfoval 123:93 na hřišti Los Angeles Clippers a ujal se vedení v sérii 3:2 na zápasy. Nyní tak má dva pokusy na postupovou výhru.

Dallas si doma poradil s Hertlovým Vegas a otočil sérii, LA Kings s Rittichem v play-off končí

2. 5. 2024 | Hokejisté Dallasu porazili na vlastním ledě Vegas 3:2, navázali na dvě výhry z Nevady a otočili stav série prvního kola play off NHL na 3:2. Tři a půl minuty před koncem druhé třetiny rozhodl o výhře Stars Jason Robertson. Tomáš Hertl v dresu Golden Knights nebodoval. Postup si zajistili hráči Edmontonu, kteří zdolali Los Angeles s Davidem Rittichem v brance 4:3 a sérii ovládli 4:1 na zápasy.

Dortmund zahájil semifinále Ligy mistrů úspěšně, domácí výhru 1:0 nad PSG zařídil Füllkrug

1. 5. 2024 | Fotbalisté Dortmundu v prvním semifinále Ligy mistrů doma porazili Paris St. Germain 1:0. V úvodní půli vstřelil vítězný gól útočník Niclas Füllkrug. Odveta v Paříži se odehraje příští úterý. Postupující se ve finále utká s lepším z dvojice Bayern Mnichov - Real Madrid, jejich úterní první souboj skončil 2:2.

Z pouště do hor. Vejmelku čeká rušné léto, po mistrovství světa se bude stěhovat do Utahu

1. 5. 2024 | Brankář Karel Vejmelka se připravuje v Brně s reprezentací na domácí mistrovství světa, má za sebou ale hektičtější dny než ostatní posily z NHL. Jeho klub totiž na konci základní části oznámil stěhování a místo v Arizoně tak bude Vejmelka příští rok chytat v Utahu. A tak zatímco jiní hráči po konci základní části relaxovali, on se aspoň krátce seznámil s novým prostředím.

Nevypustí jediný souboj a umí vyhrávat zápasy o jednom gólu, chválí taktiku mistrů z Třince Procházka

1. 5. 2024 | V neděli 28. dubna hokejisté Třince vybojovali už pátý mistrovský titul v řadě, když v sedmém finále zdolali Pardubice 2:1 po prodloužení. Co dovedlo Oceláře k dalšímu triumfu? Kdo z hokejistů, kteří za sebou mají finálovou sérii, může pomýšlet na pozvánku na turnaj v Praze a Ostravě? Může Radim Rulík směrem k mistrovství ukázat i na Jakuba Vránu? Poslechněte si pořad Radiožurnálu Sport Čistá hra Martina Procházky. ...

V neděli oslava, v pondělí operace. Třinecký Nestrašil dohrával finálovou sérii s poraněným ramenem

1. 5. 2024 | Je rodákem z Prahy a odchovancem Slavie, jeho mladší bratr nastupuje za Spartu. Ale hokejový útočník Andrej Nestrašil je už tři roky velkou oporou třineckých Ocelářů. Všechny tři sezony zakončil mistrovským titulem a momentálně se zotavuje z pondělní operace ramene. Už první kontakt s třineckou organizací byl před pěti lety pozitivní.

‚Ruský styl šikovných a rychlých hračičků.‘ Novotný popisuje, jak vypadá hokej v kazašské Astaně

1. 5. 2024 | Hokejisté Kazachstánu se připravují na dvanáctý start mezi elitou na mistrovství světa a čtvrtý v řadě. V Ostravě a třeba pak i v Praze se budou jistě snažit vylepšit historicky nejlepší umístění, kterým je desátá příčka z Rigy 2021. Stejně jako v minulosti také letos je v nominaci velké množství hráčů z nejlepšího kazachstánského klubu – Barysu Astana hrajícího od roku 2008 KHL.

Záchrana v baráži nepomohla. Trenér Vejvoda končí u hokejistů Kladna, s ním i sedm hráčů

1. 5. 2024 | U hokejistů Kladna skončil po dvou letech trenér Otakar Vejvoda mladší, jenž s Rytíři absolvoval dvě úspěšné baráže o extraligu. Klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra oznámil i sedm hráčských odchodů.

Hokejisté poprvé vyjeli na led i s posilami z NHL. Tři nejzkušenější útočníci trénovali v jedné formaci

1. 5. 2024 | Už i s deseti posilami z NHL se sešla česká hokejová reprezentace k další fázi přípravy na mistrovství světa, které odstartuje v Praze a Ostravě příští pátek. Tento týden je ještě na programu závěrečný přípravný turnaj v Brně. Trenéři se zatím rozhodli nechat hráče ze zámoří pospolu a jeden útok tak složili ze zkušené trojice Ondřej Palát, Tomáš Nosek a Dominik Kubalík.

Indiana šanci postoupit přes Milwaukee nevyužila, Philadelphia vyhrála pátý zápas v New Yorku

1. 5. 2024 | Basketbalisté Philadelphie zvítězili v hale newyorských Knicks 112:106 po prodloužení a snížili stav osmifinálové série play off NBA na 2:3 na zápasy. Vyřazení odvrátil zejména Tyrese Maxey, který nastřílel 46 bodů včetně sedmi v posledních 25 sekundách normální hrací doby.

Carolina i díky asistenci Nečase vyřadila Islanders, konec sezony odvrátili Toronto a Nashville

1. 5. 2024 | Hokejisté Caroliny porazili i díky asistenci Martina Nečase doma New York Islanders 6:3, sérii ovládli 4:1 a postoupili do druhého kola play off NHL. Radují se i v Coloradu, které zvítězilo ve Winnipegu 6:3 a sérii uzavřelo poměrem 4:1. Mečbol neproměnil Boston, který podlehl na svém ledě Torontu 1:2 v prodloužení a v sérii vede už jen 3:2. Vyřazení odvrátil také Nashville, který vyhrál ve Vancouveru 2:1 a snížil stav série na 2:3. ...

Lehečka v Madridu porazil Nadala a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Medveděvem

1. 5. 2024 | Jiří Lehečka na antuce v Madridu porazil v prvním vzájemném utkání 7:5, 6:4 bývalou světovou tenisovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska a postoupil do čtvrtfinále. O premiérové semifinále na turnajích kategorie Masters se dvaadvacetiletý český tenista střetne s čtvrtým hráčem světového žebříčku Daniilem Medveděvem z Ruska.

Jezdci F1 nejčastěji umírali v jiných kategoriích. Nebezpečí bylo největší před 60 lety, nezmizelo nikdy

1. 5. 2024 | Mistrovství světa Formule 1 si letos připomíná deset a třicet let od posledních smrtelných nehod. Data ukazují, že seriál nekráčel k bezpečnosti odjakživa ani plynule, a že samotné Velké ceny mají na svědomí jen menší díl tragických úmrtí jezdců.

První gól jsem měl napsaný v osudu, vzpomíná na svůj debut ve slovenské hokejové reprezentaci Šatan

30. 4. 2024 | Hokejisté Slovenska se připravují na světový šampionát v Praze a Ostravě, kde se budou potkávat s těmi nejlepšími týmy. Před třiceti lety po rozdělení federace to tak ale nebylo.

Bitva gigantů vítěze nenašla. Bayern Mnichov s Realem Madrid remizoval v semifinále Ligy mistrů 2:2

30. 4. 2024 | Fotbalisté Realu Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali s Bayernem Mnichov 2:2. V první půli poslal hosty do vedení Vinícius Júnior, po změně stran Leroy Sané a Harry Kane z penalty otočili skóre. Nerozhodný výsledek stanovil rovněž z pokutového kopu autor první trefy utkání. Odveta je na programu 8. května. Vítěz ve finále v londýnském Wembley narazí na Paris St. Germain, nebo Dortmund, jejichž první duel je na programu ve středu. ...

Trenér Rulík povolal do národního týmu pět finalistů. Z mistrovského Třince dorazí Voženílek a Kundrátek

30. 4. 2024 | Kouč hokejové reprezentace Radim Rulík pozval do týmu, který se připravuje na domácí světový šampionát, pětici finalistů extraligy. Z mistrovského Třince povolal obránce Tomáše Kundrátka a útočníka Daniela Voženílka, z Pardubic beky Libora Hájka a Jana Košťálka s útočníkem Lukášem Sedlákem. Uvedl to v rozhovoru s novináři na úterním srazu v Brně před generálkou na šampionát, jíž budou České hry, turnaj série Euro Hockey Tour. ...

‚V NHL tyto akce fungují, extraliga si to zaslouží.‘ Praha bude hostit hokejové zápasy pod širým nebem

30. 4. 2024 | Na pražské Letné se na začátku prosince odehrají dva zápasy hokejové extraligy pod širým nebem. Utkají se v nich Sparta s Kometou Brno a Plzeň s Českými Budějovicemi. Součástí Winter Hockey Games 2024 (WHG) budou i duely slovenské nejvyšší soutěže, univerzitní souboj Česko - Slovensko a zápas českých legend proti zbytku světa. Organizátoři akce, která se uskuteční od 5. do 8. prosince, to oznámili na úterní tiskové konferenci v Praze. ...

Gjelland končí u českých biatlonistek, novými trenéry jsou Bormolini a Dostál. K mužům se připojí Moravec

30. 4. 2024 | Výkonný výbor Českého svazu biatlonu (ČSB) schválil složení reprezentace a trenérského týmu pro příští sezonu. Prezident svazu Jiří Hamza po konci uplynulého ročníku avizoval, že je nutné na nepovedenou sezonu zareagovat a přijmout opatření. Už v březnu opustil reprezentaci Matthew Emmons, nyní skončil i hlavní trenér žen Nor Egil Gjelland. Naopak k realizačnímu týmu mužů se připojí Ondřej Moravec. Uvedl to ČSB v tiskové zprávě na svém webu. ...

Plzni měl vypomoci na sezonu, letos ale Koubek podepsal nový kontrakt. ‚Nemusí být poslední,‘ říká

30. 4. 2024 | Ze druhého předkola Evropské konferenční ligy dostal trenér Miroslav Koubek fotbalovou Viktorii Plzeň až do čtvrtfinále soutěže. V lize s ní uhraje třetí místo, navíc ještě zabojuje o pohár pro vítěze ve finále MOL Cupu. I proto vedení západočeského klubu s dvaasedmdesátiletým koučem prodloužilo smlouvu na další sezonu.

‚Navzájem jsme se ujišťovaly, že se to stalo.‘ Jachtařky Tkadlecová a Burská se kvalifikovaly na olympiádu

30. 4. 2024 | Jsme v naší třídě na olympijských hrách jediná země bez přístupu k moři, pochvalují si jachtařky Tkadlecová a Burská, které se do Paříže kvalifikovaly až na poslední pokus a zjistily to až na břehu od televizního štábu.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
12:12:08 | 02.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD