Čtvrtek 16.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Hokej ve stínu tragédií. Hrajeme pro zesnulé kamarády, slíbili si Britové

16. 5. 2024 | Britští hokejisté nepřijeli do Prahy s ambicí vyhrát mistrovství světa. Mají však motivaci snad ještě vyšší, než je zisk trofeje pro světové šampiony. Hrají totiž nejen za sebe, ale i za kamarády, kteří v uplynulých měsících předčasně zemřeli. 

Tři neznámé před slalomářským ME. Prskavec usiluje o pařížský double

16. 5. 2024 | V Tacenu nepůjde ve vzdutých peřejí jen o medaile. Na mistrovství Evropy ve vodním slalomu se o víkendu bude ve třech případech rozhodovat i o tom, kdo z Čechů se dostane do olympijské nominace.

Slováci dorazili Polsko až v závěru. Z výhry se radují i Němci a Švýcaři

15. 5. 2024 | Až dvě slepené branky v rozmezí dvanácti sekund osmapadesáté minuty definitivně uklidnily hokejisty Slovenska v zápase s Polskem. Ve druhém utkání ostravské skupiny B přehráli odpoledne Němci soupeře z Lotyšska jednoznačně 8:1 zejména díky pětigólové smršti v prostřední části. Tři body do tabulky získali ve skupině A Švýcaři, kteří porazili Velkou Británii 3:0. 

Slavia odmítla sparťanské oslavy. Plzeň přehrála 3:0

15. 5. 2024 | Mistrovské oslavy se odkládají minimálně o několik dní. Fotbalisté Sparty mohli v případě zaváhání Slavie už slavit obhajobu ligového titulu. Jenže slávisté byli proti. Na domácí půdě porazili plzeňskou Viktorii 3:0 brankami Zmrzlého, Oscara a Jurečky a stáhli náskok rivala na čtyři body. Do konce nadstavby zbývají ještě dvě kola.

Zlatý český start. Přindiš vyhrál na ME ve vodním slalomu časovku v kayakcrossu

15. 5. 2024 | Kajakář Vít Přindiš vyhrál na mistrovství Evropy v Tacenu úvodní disciplínu časovku v kayakcrossu, za niž se poprvé udělovaly medaile. Mezi 52 vodními slalomáři se jako jediný dostal povedenou jízdou pod hranici 50 sekund a zlato vybojoval s velkým náskokem téměř vteřiny. Ve čtvrtek se pokusí v hlavním závodu už s tradiční vyřazovací fází a ve čtveřicích zaútočit na další cenný kov. Postoupili také Matyáš Novák, Ondřej Tunka, Tereza Fišerová a Veronika Vojtová. ...

Do odkryté klece už to šlo. Snad se to protrhlo, doufá po první trefě Kubalík

15. 5. 2024 | Čeští hokejisté na domácím mistrovství světa zvládli divoký duel s Dánskem a vítězstvím 7:4 rozšířili svoji sbírku na devět bodů. Hlavní pozitiva? Prosadilo se sedm různých hráčů a nulu u svého střeleckého účtu smazal i Dominik Kubalík, který měl být hlavní ofenzivní zbraní výběru. „Stačilo trefit bránu. Bylo to na zlatém podnose,“ komentoval po utkání vyhlášený kanonýr, na němž byla patrná úleva.

Kapitánka reprezentace: Tátové spoluhráčů chtěli, aby mě vyřadili ze základu

15. 5. 2024 | Nejlepší fotbalová adresa? Kdepak Slavia, Německo nebo Amerika. Ráj našla Klára Cahynová ve Španělsku. Cesta na vrchol byla plná překážek, ale začala – tušíte správně – na McDonald's Cupu.

Tříbodový brankostroj. Češi na MS v hokeji přestříleli Dánsko 7:4

15. 5. 2024 | Čeští hokejisté si připsali další body do tabulky pražské skupiny na mistrovství světa v ledním hokeji. Po divokém průběhu porazili soupeře z Dánska 7:4.

Stanley Cupy na mistrovství světa? Nejvíce jich mají Češi, předčili Kanadu i USA

15. 5. 2024 | Kanada i USA přivezly na hokejové mistrovství světa do Česka týmy plné jmen z NHL, Švédy posílila z nejlepší ligy světa hned osmnáctka hráčů a velké hvězdy přivezlo i Švýcarsko. Co se týče bilance vyhraných Stanley Cupů, jsou na tom ovšem nejlépe Češi. Ti přitom mají na soupisce zatím jen devět hokejistů působících v NHL.

GLOSA: Chvála trpaslíků. Rakušané ukázali, proč MS nemá být jen pro elitu

15. 5. 2024 | Zdánlivě je v tom rozpor. Mistrovství světa je z logiky věci turnajem, na kterém se mají předvést jen ti nejlepší zástupci svého sportu. Jenže v hokeji je to jinak. Šampionát, který letos hostí Praha s Ostravou, z různých důvodů není a ani nemůže být přehlídkou absolutní elity. A je to tak dobře. Právě v tom je jeho kouzlo, jak proti Kanadě názorně předvedlo Rakousko.

Česko - Dánsko 7:4. Brankové hody s vítězným koncem. Sledovali jsme on-line

15. 5. 2024 | Čeští reprezentanti odehráli na mistrovství světa v ledním hokeji v Praze čvrté utkání. Po porážce od Švýcarů na samostatné nájezdy byli jejich soupeřem Dánové. Zápas, ve kterém nakonec padlo jedenáct branek, jsme sledovali v on-line přenosu.

Rusové zuří: Češi nás nepustí na závody. Prskavec a spol. drží trumf od vlády

15. 5. 2024 | Ruští sportovci chtějí na olympiádu. A nehledí přitom na důvod, proč se nemohou zúčastnit většiny mezinárodních závodů, ani olympijských her pod hlavičkou své země. Země, která vede přes dva roky na Ukrajině nekompromisní válku.

Program mistrovství Evropy posouvá počasí. Vodní slalomáři začnou dřív

15. 5. 2024 | České vodní slalomáře čeká na mistrovství Evropy boj o nominaci na olympijské hry v Paříži. V každé kategorii je jen jedno místo. To kajakářské už loni zaplnil obhájce zlata Jiří Prskavec, který usiluje o nominaci i na kánoi. Šampionát ve slovinském Tacenu po změnách programu začne už dnes odpoledne, soutěže v klasickém slalomu se uskuteční o víkendu 18. a 19. května.

Hapal o Baníku na Letné: V první půli strach, pak jsme byli lepší než Sparta

15. 5. 2024 | /ROZHOVOR/ Nespokojenost s prvním poločasem, po pauze to bylo lepší. Takhle se vyjádřil trenér Pavel Hapal po představení fotbalistů Baníku Ostrava na Spartě (1:2). Slezané zejména ve druhé půli kousali, na alespoň bod, který by jim lehce usnadnil boj o čtvrtou příčku, ale nedosáhli. „Jsme zklamaní, ale máme ještě dvě utkání, tak se budeme rvát dál. Když to bude tak, jako ve druhém poločase, věřím, že nějaký bod ještě posbíráme,“ řekl. ...

Krevety i děti v kabině. Kundrátek odhalil třinecká tajemství v nároďáku

15. 5. 2024 | V roce 2016 dal gól Rusům, před dvěma lety Švédům, teď do gólové sbírky Tomáše Kundrátka z mistrovství světa v hokeji přibyl přesný zásah proti Dánsku. Pomohla dobrá clona před gólmanem, možná ale také vítězná strava od českého šéfkuchaře a do budoucna i „dětský den“ v kabině národního týmu.

Rakouský hokejový zázrak? Sázkař ho předvídal, na kolapsu Kanady vydělal

15. 5. 2024 | Kanadští hokejisté ještě dlouho budou vstřebávat to, co se stalo v úterý večer. Ačkoliv po dvou třetinách drtili Rakušany na mistrovství světa 6:1, nakonec se museli spokojit s výhrou v prodloužení. Smutek jednoho bývá ale radostí pro druhého. A kromě Rakušanů se radují i někteří sázkaři

Přindiš je před ME v Tacenu v klidu. To hlavní mě čeká za měsíc v Troji, tvrdí

15. 5. 2024 | Z mistrovství Evropy má tři individuální tituly a celou řadu další medailí. Na řece Sávě by mohl zkušený kajakář Vít Přindiš přidat v nadcházejících dnech další. Zajímavá je možnost zabojovat o čtyři cenné kovy.

Bylo to neskutečné, zářil oslavenec Priske. Vyrazí na hokej, Dánové Česko porazí

15. 5. 2024 | Slavil 47. narozeniny, ale místo plánů na oslavy měl v hlavě, jakou sestavu pošle do zápasu proti ostravskému Baníku. Kouč fotbalové Sparty Brian Priske se ale nakonec oslavy přece jen dočkal. Jeho svěřenci vyhráli třetí zápas nadstavbové části 2:1 a ještě více se přibližili obhajobě titulu. „Těžko se mi hledají slova, abych mohl vyjádřit, jak vděčný fanouškům a hráčům jsem,“ usmíval se po vítězné děkovačce. ...

Raketový vzestup Bedarda. Jeho dresy jdou na dračku, v Chicagu hrál praprastrýc

15. 5. 2024 | V hokejových kuloárech se čím dál častěji skloňuje jedno jméno – Connor Bedard. A že je k tomu důvod. Vždyť loňská jednička draftu NHL se v lize ukázala v dobrém světle, a přestože ji potkala premiérová sezona ve slaboučkém Chicagu, činila se 61 body. Nikdo jiný z týmu neudělal víc. Dres s jeho jmenovkou patří k nejprodávanějším. S Indiány pojí hvězdu i rodina, pradědův bratr totiž za Hawks hrál na přelomu 40. a 50. let. Sám Bedard nyní naplno předvádí svůj um na MS v Praze a Ostravě, kde v závě ...

Švancara líčí, jak ho Svoreň chtěl ve Zbrojovce. Ten reaguje: Jde mu o osobní PR

15. 5. 2024 | I když od konce jeho fotbalové kariéry uplynula už skoro dekáda, je odchovance Zbrojovky Petra Švancary stále plno. Nyní moderátorovi a bavičovi vychází kniha Já su já o jeho bohatém životě po fotbalové kariéřel. „Chytil jsem se v životě pro fotbalistu možná zvláštním. Mám zprávy, že se knížka dobře prodává, ale uvidíme. Jsem teď v životě opravdu šťastný, trápí mě jen Zbrojovka," říká v rozhovoru pro Deník šestačtyřicetiletý brněnský rodák, který v klubu taky figuruje v marketingové pozici.  ...

Zdroj: Deník - denik.cz
10:11:43 | 16.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD