Úterý 7.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Také lehčí invalida by měl pracovat. Jinak nedosáhne na penzi, říká šéf ČSSZ

6. 5. 2024 | Rozhodnutí a lhůty České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) často vzbuzují u jejich klientů emoce. Deník mapoval v seriálu Invalidé proti státu, jak se postižení potýkají s tímto úřadem. V další sérii článků Nedáme je do ústavu pak redakce mapuje, jaké problémy s ním řeší pečující osoby. V rozhovoru s generálním ředitelem ČSSZ Františkem Boháčkem se Deník snažil projít ty nejčastější připomínky.

Češky jsou doma s dětmi až tři roky. Petr Pavel by chtěl větší zapojení otců

6. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel by podpořil návrh, který by rozšířil možnost dobrovolného střídání otců a matek na rodičovské dovolené. „Ta je v Česku extrémně dlouhá a z pracovního procesu vylučuje jenom ženu,“ upozornil na nedávné debatě Deníku v Uherském Hradišti a dal za příklad sdílenou rodičovskou dovolenou mezi matkou a otcem, která funguje například ve Švédsku. Deník se proto na téma zaměřil v novém seriálu Jak matky přicházejí o kariéru, jehož první díl představuje právě pohled na řešení, s nímž p ...

ANKETA: Má se slavit osvobození Československa Rudou armádou?

6. 5. 2024 | Koalice Spolu spustila antikampaň do evropských voleb. Na billboardy hnutí ANO, kde jsou vyfoceni Klára Dostálová a Andrej Babiš s národními vlaječkami a nápisem Česko, pro tebe všecko, reagovala zobrazením obou politiků s vlajkami Ruské federace a heslem Rusko, pro tebe všecko.

Konec zbytečných prohlídek? Část zaměstnanců už nebude muset k závodnímu lékaři

5. 5. 2024 | Změna zákona zruší často jen formální lékařské prohlídky u nerizikových profesí a zaměří se na účinnou prevenci. Podle nové studie je ale nemocnost zaměstnanců vysoká, každý den chybí v práci přes čtvrt milionu lidí.

Díky slepičkám či králíkům si staří lidé vzpomenou na svoje dětství nebo mládí

5. 5. 2024 | Slepičky-hedvábničky nebo králíci Bob a Bobek. Tato domácí zvířata vyvolávají v domově Clementas v Mlékovicích nedaleko od Prahy úsměvy ve tvářích starých lidí, kteří mají kvůli rozjetému Alzheimeru nebo jinému typu demence problémy s krátkodobou pamětí. Nedávno se tam dokonce narodila kuřátka, takže zaměstnanci budou muset zvětšit kurník. Zkušenosti s farmingterapií jsou náplní dalšího dílu nepravidelného seriálu Deníku Zvířecí lékaři. ...

V saunách obtěžují návštěvníky onanisté. Nedopřejte jim klid, radí sexuolog

5. 5. 2024 | Na sociálních sítích se v posledních týdnech rozproudila diskuze, ve které se návštěvníci saun svěřují se svými zkušenostmi s exhibicionisty. Místa pro relaxaci a zdravotní odpočinek vyhledávají k ukájení svých potřeb a onanují před ženami i muži. Podle policie se navíc v nadcházejících teplých měsících mohou lidé s exhibicionisty a jejich trestnou činností setkat častěji i na dalších veřejných místech. Odborníci na duševní zdraví a parafilie ale zároveň upozorňují, že se jedná o skupinu lidí, k ...

Děti prožívají traumata, školní psychologové ale chybí. Úředníci slibují nápravu

4. 5. 2024 | Zatímco mnohé děti trpí traumaty, ve školách je stále nedostatek psychologů, kteří mohou problém zachytit v raném stádiu a předejít tak větším komplikacím. Upozorňují na to odborníci i lidé, kteří mají vlastní tíživou zkušenost. Ministerští úředníci proto předložili návrh, který má vést k nápravě.

Let s akrobatickým esem? Je to zážitek i zkouška žaludku, zjistil redaktor

4. 5. 2024 | Původně jsem měl letět v historickém dvouplošníku, jenže kvůli rozmarům počasí to nevyšlo. Mé nadšení však neopadlo. Čeká mě totiž vzrušující zážitek s akrobatickým speciálem XA 42 a piloty z elitní skupiny Flying Bulls. Adrenalinový let, který prověří nejen moji odvahu, ale i pevnost žaludku, slibuje být nezapomenutelným dobrodružstvím.

PODCAST: Kolik stojí byt ministra Beka a jak to vysvětluje

4. 5. 2024 | „Když jsme v redakci vymýšleli profil mého podcastu, napadla mě parafráze z oblíbeného seriálu Sex ve městě - Kateřina ví o politice hodně a nebojí se zeptat,“ říká redaktorka a komentátorka Deníku Kateřina Perknerová o podcastu Deníku.

Motorkářská sezona začala. Podcenit přípravu by neměli hlavně čtyřicátníci

3. 5. 2024 | S nástupem jara a teplejšího počasí se na české silnice vracejí motorkáři a s nimi i riziko dopravních nehod. Jen v průběhu letošního prvního čtvrtletí se z vyjížďky nevrátilo domů šest motorkářů, což je nejhorší bilance od roku 2021, kdy ve stejném období zemřelo sedm jezdců. Odborníci proto vyzývají k opatrnosti. I zkušení motocykloví matadoři se totiž musí po zimě rozjezdit. 

Tuleja se vzdal nominace na ministra pro vědu. Kvůli kritice vědeckých prací

3. 5. 2024 | Ekonom Pavel Tuleja (TOP 09) nakonec nebude příštím ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Nominace se dnes vzdal v reakci na kritiku, že publikoval své práce v tzv. predátorských časopisech, které nesplňují vědecké standardy. Jeho krok ocenili představitelé koalice včetně premiéra Petra Fialy (ODS), pochybnosti by mohly vládu zatěžovat. Tulejovo jmenování bylo naplánované na pondělí, TOP 09 nyní místo toho hledá nového kandidáta, který dosavadní ministryni Helenu Langšádlovou nahradí. Prezident ...

Česko čelilo kyberútokům skupiny spojované s GRU, tvrdí zpravodajské služby

3. 5. 2024 | Některé české instituce byly od loňského roku cílem útoků zneužívajících do té doby neznámou zranitelnost aplikace Microsoft Outlook. Způsob a jejich zaměření odpovídaly profilu aktivit skupiny APT28, která je spojována s ruskou vojenskou tajnou službou GRU. V prohlášení na svém webu to dnes uvedlo ministerstvo zahraničí na základě informací zpravodajských služeb. Ministr Jan Lipavský (Piráti) ve vyjádření, které ČTK poskytl mluvčí Daniel Drake, podotkl, že záměrný útok ze strany Ruska měl za cí ...

Ministr Mikuláš Bek: V příštím roce se přiblížíme 130 procentům na platy učitelů

3. 5. 2024 | Do Senátu už nekandiduje, protože se hodlá plně soustředit na to, kvůli čemu je členem Fialovy vlády za hnutí STAN, tedy na vzdělávání. Ministr školství Mikuláš Bek toho chce za rok a půl ještě stihnout hodně, například snížit velké množství odkladů nástupu do první třídy základní školy.

Modernizace železnice pokračuje: Letos se otevře přes dvacet opravených nádraží

2. 5. 2024 | Stavební boom na české železnici nekončí. I přes nižší letošní rozpočet plánuje Správa železnic pokračovat v opravách a modernizaci. A to i mimo koleje. Letos by měla být dokončená rekonstrukce více než dvacítky nádraží. Do konce letošního roku by měly začít stavební práce na úpravách dalších bezmála třiceti výpravních budov. 

Obrovský převis poptávky je u víceletých gymnázií, říká ministr školství Bek

2. 5. 2024 | Uchazeči o maturitní obory mohli poprvé podávat přihlášky elektronicky. Celkem se na ně přihlásilo přes 150 tisíc žáků a naprostá většina z nich tak učinila právě digitálně. V rozhovoru pro Deník to uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

Že očkování mRNA vakcínami vyvolalo nárůst rakoviny? Studie to neprokázala

2. 5. 2024 | Karcinogenní mRNA vakcíny: Turbo rakovina se šíří jako požár! Extrémně znepokojivá japonská recenzovaná studie naznačuje zvýšení úmrtnosti na rakovinu po podání třetí posilovací dávky mRNA! Tak vypadá další z mnoha závadějících intepretací studie zkoumající období covidové pandemie, které v současnosti šíří v Česku aktivisté zaměření proti očkování. A stejně jako v předchozích případech, i tentokrát je to ve skutečnosti jinak. ...

Jak poznat klíšťovou encefalitidu a boreliózu? Únava, bolest hlavy jsou začátek

1. 5. 2024 | Klíšťata mají svou sezónu a je zapotřebí se před nimi chránit. Proti nákaze klíšťovou encefalitidou je nejúčinnější prevencí očkování. Proti lymské borelióze naopak vakcinace není možná. Jaké jsou příznaky boreliózy a encefalitidy? Kdy nechat očkovat sebe, kdy děti? Deník přináší odpovědi na nejčastější otázky. 

Zemřel někdejší výrazný politik ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. 5. 2024 | Ve věku 79 let zemřel 1. května jeden ze zakladatelů a dlouholetý místopředseda ODS Miroslav Macek. V době rozpadu Československa v roce 1992 byl místopředsedou federální vlády a vedl ministerstvo práce a sociálních věcí. ČTK to sdělila společnost Albatros Media, která vydávala jeho knihy. Macek, známý svými výraznými a často kontroverzními slovy i činy, z aktivní politiky odešel v roce 2001, poté byl externím poradcem tehdejšího prezidenta Václava Klause. V posledních letech se věnoval publicis ...

Vatry s čarodějnicemi vzplály za přísnějších podmínek, bavily koncerty i drony

1. 5. 2024 | Poslední dubnový den patřil akcím spojeným s pálením čarodějnic. Tradici letos ovlivnila výstraha meteorologů, kteří kvůli suchu, teplému počasí a větru varovali před nebezpečím vzniku a šíření požárů. Například v Praze a Středočeském kraji tak platil zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech. S dohledem dobrovolných hasičů a se zajištěnou požární bezpečností však mohly čarodějnické vatry vzplát. Podívejte se na fotky redaktorů Deníku z různých koutů Česka, kteří o filipojakubské noci vyrazil ...

Pylová sezona propukla. Jak na alergii? Odborníci radí, čím ulevit očím i nosu

1. 5. 2024 | Alergiky trápí v pylové sezoně především problémy s očima a dýcháním. Oči jim otékají, slzí, rudnou nebo je pálí. Mají ucpaný nos, kýchají a špatně se jim dýchá. Notně jim to znepříjemňuje voňavé a kvetoucí jarní dny. Je proto dobré nic nezanedbat. Deník přináší rady, jak předejít závažným komplikacím.

Zdroj: Deník - https://denik.cz
08:12:12 | 07.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD