Středa 15.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bulvár » Blesk.cz
Blesk.cz Zdroj: Blesk.cz |

Jednání vlády: Na stole program návratu Ukrajinců či zákon o podpoře bydlení

15. 5. 2024 | Zákon o podpoře bydlení, který má systémově řešit bytovou nouzi v Česku a pomoci k efektivnějšímu nastavení potřebných investic do bydlení, projedná na dnešním zasedání vláda. Kabinet by se měl zabývat i pilotním projektem programu pro asistovaný dobrovolný návrat uprchlíků, kteří pobývají v Česku po ruské invazi a chtějí se vrátit na Ukrajinu například z rodinných či zdravotních důvodů.

Sárinko, andílku, leť! Rodina pohřbila dívku se svalovou atrofií: Místo dvou let žila téměř 20!

15. 5. 2024 | Příběh zlatovlasé modrooké holčičky Sáry Kališové (19) z Hrušovan nad Jevišovkou před lety dojal celé Česko. Dívenka se narodila se spinální svalovou atrofií a lékaři jí dávali nejvýše dva roky života… Díky obětavé péči rodičů nakonec žila téměř dvacet. Sářin osud se uzavřel před necelými dvěma týdny.

„Prigožinova vzpoura je dokonána!“ Wagnerovci vítají pád Putinova ministra války Šojgua

15. 5. 2024 | Ministr vnitra Sergej Šojgu byl dlouho trnem v oku oligarchy Jevgenije Prigožina, mj. šéfa žoldnéřské Wagnerovy skupiny, která plnila různé úkoly pro režim Vladimira Putina. S ministrem se však mnohdy neshodl a v kontextu „speciální vojenské operace“ na Ukrajině volal po jeho odvolání. Zbylí Wagnerovci jsou rádi, že k němu konečně došlo.

Syn Simony Postlerové (†59) byl v divadle, ale… Nemocný Damián celé loučení nezvládl!

15. 5. 2024 | Syn Simony Postlerové (†59) má těžký osud: Žije se schizofrenií a Aspergerovým syndromem. Na rozloučení s mámou v Divadle na Vinohradech proto doprovodil Damiána (30) ošetřovatel. Syn slavné herečky sice objevil maminku v kuchyni mrtvou, ale dost dobře jako těžký autista nechápe podstatu věci. Bylo proto lepší, že se o něj někdo postaral.

Pohřeb herečky Simony Postlerové (†59): Proč se s ní nepřišla rozloučit máma Jana!

15. 5. 2024 | Nepřišla do divadla ani do kostela! Na posledním rozloučení se Simonou Postlerovou (†59) chyběla její matka, rovněž herečka a dabérka Jana Postlerová (80). To, že spolu nemluvily, ale nebyl hlavní důvod...

Hana Š. bojovala s rakovinou prsu: Měla jen 14% šance na miminko a… přesto porodila zdravé dítě!

15. 5. 2024 | Prožívala šťastné období, povýšili ji v práci, koupila si byt, našla životní lásku. Pak si Hana Šťástková (36) nahmatala bulku v prsu. Rakovinu porazila. Strach o život vystřídaly obavy: Budu moci být mámou?

„Neoznačuj tuhle pláž, krá*o!“ Mallorca přišla s drsnou kampaní proti turistům

15. 5. 2024 | Kampaň proti turistice na Mallorce vyzývá místní obyvatele, aby na svých sociálních sítích nezveřejňovali krásná místa ostrova, čímž se snaží předejít tzv. overturismu. Činí tak za pomoci vcelku výmluvných samolepek, které mají návštěvníky ostrova i místní odradit od zveřejňování souřadnic zejména turisticky zajímavých pláží na sociálních sítích. O situaci na ostrově informovaly weby Daily Mail či Yahoo News. ...

Exprezident Zeman v Hráčích: Do amputace chybělo málo! A peníze od Nejedlého jsou lež

15. 5. 2024 | Právě takovýmto výrokům, které pronáší do veřejného prostoru, říká exprezident Miloš Zeman (79) šrapnel. V nejnovější epizodě Hráčů pro Blesk popsal, jak mu údajně premiér Petr Fiala (59) slíbili abolici, tedy zastavení stíhání, pro exkancléře Vratislava Mynáře (56). A pak „uhnul“. Bývalá hlava státu v Hráčích také zavzpomínala na svou nedávnou hospitalizaci v motolské nemocnici.

Proč Agáta chyběla na soudu s Prachařem? Poslala vzkaz ze špitálu! Prý jde o Kryšpína…

15. 5. 2024 | Nekonečné soudní tahanice exmanželů Agáty Hanychové (39) a Jakuba Prachaře (40) jsou u konce. Mezi znesvářenými stranami došlo k dohodě a v celé kauze padl konečně rozsudek!

Jakub Prachař u soudu o výživném: Parádičky za 40 tisíc

15. 5. 2024 | Další stání bývalých manželů Agáty Hanychové (39) a Jakuba Prachaře (40) ohledně společné dcery Miy (6) je u konce! A i tentokrát se na něj Prachař patřičně vyšvihl. Jen na jeho doplňky by hravě padl měsíční příjem průměrného Čecha. 

Čechová alias Shopaholic Nicol po porodu: Odhalila tělo i trauma

15. 5. 2024 | Influencerka Nikola Čechová (34), známá pod přezdívkou Shopaholic Nikol, se stala v půlce března maminkou - tehdy dala život synkovi jménem Hugo. Na sociální síti ale byla ale jindy velmi upřímná a otevřená mladá žena náhle velmi skoupá na slovo ohledně porodu. Proč, to naznačila až nyní...

Náměstek o fyzických trestech na dětech: Kde je hranice mezi výchovným pohlavkem a týráním?

15. 5. 2024 | Tělesné tresty dětí jsou v rozporu s lidskou důstojností. Jsou nepřijatelné, a to i v domácím prostředí, řekl ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). A to je důvod proč na vládu posílá návrh na jasné odsouzení fyzických trestů, který se má objevit v občanském zákoníku. Novela tak vychází vstříc kritice Evropského výboru pro sociální práva. Česká republika totiž zatím patří k posledním zemím Evropské unie bez jasného legislativního zakotvení nepřijatelnosti tělesného trestání. ...

Podcast: Šikana, naschvály a ponižování. Zdravotní sestra sepsala mrazivá svědectví kolegyň z českého zdravotnictví

15. 5. 2024 | Pořádnou bouři rozpoutala Blažena Hlasová, když se ve třech skupinách pro zdravotníky na Facebooku zeptala, jestli někdy zažili šikanu či nějaké nesprávné chování od kolegů či nadřízených. Z 26 příběhů jednotlivých zdravotnic pak sepsala knížku Pod rouškou šikany, v níž nahlíží pod děsné poměry ve veřejném zdravotnictví.

Survivor 2024: Z Titánů a Lovců se stali Taínos!

15. 5. 2024 | V dominikánské džungli došlo ke sloučení kmenů, které přinese další nesváry, nová spojení a neuvěřitelná rozčarování. Došlo k němu ve 23. epizodě show Survivor Česko & Slovensko. Soutěžící se museli zabydlet na ostrově, který býval Lovců.

Gruzínský parlament schválil sporný „ruský“ zákon. Poslanci se během jednání poprali

14. 5. 2024 | Gruzínský parlament dnes ve třetím a závěrečném čtení schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, prosazený vládní stranou Gruzínský sen, informují zahraniční tiskové agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí. Tajemník prezidentky Salome Zurabišviliové již avizoval veto hlavy státu, nicméně Gruzínský sen má dostatek poslanců, aby ho přehlasoval. Před parlamentem tisíce Gruzínců pokračují v protestech. Policie zadržela 13 demonst ...

Na starostu Řeporyjí Novotného z ODS udeřili zemědělci: Vysypali mu před úřad kupu hnoje

14. 5. 2024 | Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) po urážkách hudebníka Felixe Slováčka, hádkách s místopředsedou Sněmovny Karlem Havlíčkem (ANO) a dalších notně kontroverzních výrocích z poslední doby čelil v úterý nevoňavému útoku. Před jeho úřad v Řeporyjích přivezli zemědělci kupu hnoje. Mají prý s Novotným nevyřízené účty. Vyjádření Novotného byla za hranou, překročil hranice, které se v politice překračovat nemají, ODS s ním bude situaci dál řešit, uvedl přitom v Partii Marek Benda (ODS). ...

Podnikatel Kočka nebo lobbista Rittig. Projekt ukázal, kdo vlastní v Dubaji luxusní nemovitosti

14. 5. 2024 | Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly magnetem pro osoby na sankčních seznamech, odsouzené či obviněné a veřejně známé činitele. Na projektu spolupracovalo 74 médií z 58 zemí, z České republiky exkluzivně investigace.cz, která dnes o zjištěních publikovala první sérii čtyř článků a zmiňuje také několik Čechů, kteří v Dubaji vlastní luxusní apartmány. ...

Milenci vyrazili na výšlap nedaleko Údolí smrti: Po několika dnech byli nalezeni mrtví!

14. 5. 2024 | Velkou tragédií skončil výlet mladého páru na druhou nejvyšší horu Spojených států. Andrew (†28) a jeho partnerka Patty (†29) byli zkušení profesionálové a podobné výšlapy spolu podnikali často. O to větší záhadou zůstává, že se během jejich poslední cesty cosi pokazilo. 9. května jejich těla bez známek života objevili u jedné z cest dolů horští záchranáři.

Fiala o sporu se Zemanem: Abolici jsem nevyhověl, i když o to exprezident opakovaně žádal

14. 5. 2024 | Výbušné tvrzení exprezidenta Miloše Zemana (79) v pořadu Blesku Hráči o přislíbené abolici pro bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře (56) opět jednoznačně popřel premiér Petr Fiala (59, ODS). V rozhovoru s Českou televizí zdůraznil, že žádnou abolici nikdy neschválil, i když ho o to Zeman opakovaně žádal.

Boeing se kvůli vadným letadlům topí v potížích. Ve velkém přichází o objednávky

14. 5. 2024 | Americké společnosti Boeing klesly v dubnu objednávky na nová letadla a zrušené objednávky výrazně překonaly nově získané. To je další známkou krize, která firmu sužuje, uvedla agentura AP. Boeing podle svého prohlášení minulý měsíc získal objednávky na pouhých sedm letadel, což je neobvykle malý počet. Současně firma zaznamenala zrušení předchozích objednávek na 33 letadel, z toho 29 souviselo s ukončením činnosti kanadské diskontní společnosti Lynx Air. ...

Zdroj: Blesk.cz - https://blesk.cz
08:11:38 | 15.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD